Roland Oehme

Regisseur

Roland Oehme is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Je t'aime, cherie

1987 | Komedie, Romantiek

DDDE 1987. Komedie van Roland Oehme. Met o.a. Marie Gruber, Peter Kube, Svetozar Nedelčev en Kiril Janev.

De Franse titel vewijst naar Martine, de Franse volleybalspeelster die op zoek is naar de onbekende vader van haar kind. Haar Duitse gids is verlegen en zijn oude auto hapert in de meest ongelukkige situaties, maar hij is degene die het meisje tenslotte verovert. Een leuke, onderhoudende komedie.

Asta, mein Engelchen

1980 | Komedie

DDDE 1980. Komedie van Roland Oehme. Met o.a. Erwin Gerschonneck, Annemone Haase en Fred Delmare.

Een komedie over een portier van de DEFA-studio, een grote fan van Nielsen, die plotseling in moet vallen voor een befaamde acteur, wat tot de nodige verwarring leidt.

Polizeiruf 110: Fall ohne Zeugen

1975 | Misdaad

DDDE 1975. Misdaad van Roland Oehme. Met o.a. Sigrid Göhler, Jürgen Frohriep en Anne-Kathrein Kretschmar.

Het scenario van Edwin Marian gaat over de trieste daad van een jonge vrouw die een pasgeboren baby ontvoert. Een uiterst ingewikkeld geval voor de politie, want er schijnen geen getuigen te zijn. Met veel speurzin en intu[KA3]itie worden Leutnant Arndt (G[KA3]ohler) en Leutnant Rohrberg (Kretschmer) de heldinnen van de dag. Deze aflevering sprak tot de verbeelding van de Oostduitse tv-kijker, die zich bijna massaal achter de buis schaarde. Trieste winterse zwart-wit beelden van niet al te drukke grauwe straten, het gebrek aan telefooncellen zodat er in een drukke winkel, waar men in de rij staat, gebruik van de telefoon gemaakt moet worden. De uitrukkende politie beschikt evenwel over moderne mobiele telefoons die in hun reutelende Wartburgs zijn aangebracht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Roland Oehme op televisie komt.

Reageer