Tokihiko Okada: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Taki no shiraito

1933 | Drama

Japan 1933. Drama van Kenji Mizoguchi. Met o.a. Takako Irie, Tokihiko Okada, Suzuko Taki, Kumeko Urabe en Ichirô Sugai.

Een subliem melodrama van de in het genre moeilijk te overtreffen Mizoguchi. Shiraito, een jonge artieste, wordt verliefd op Kinya, die advocaat wil worden maar geen geld heeft om zijn studie te betalen. Ze schiet hem het geld voor en als ze genoeg heeft gespaard om hem te gaan bezoeken in Tokio probeert haar baas haar te bestelen. In haar woede vermoordt ze de man. Ze wordt gearresteerd. Als ze de rechtbank wordt binnengeleid ziet ze tot haar ontzetting dat Kinya de procureur is die haar zaak toegewezen heeft gekregen. Kinya wordt verscheurd tussen zijn beroepsplicht en zijn gevoelens van dankbaarheid voor Shiraito. Ook bekend als WHITE THREADS OF THE WATERFALL.

Tokyo no gassho

1931 | Drama

Japan 1931. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Tokihiko Okada, Emiko Yagumo, Hideo Sugawasa, Hideko Takamine en Choko Iida.

Een subtiele melodramatische film over een man, vader van twee kinderen, die zijn baan verliest. Na de nodige omzwervingen belandt hij in een café dat blijkt te worden uitgebaat door zijn oude professor. Samen maken ze van de kroeg een ontmoetingsplaats van oud-studenten. Sympathiek en visueel aantrekkelijk. Engelse titel: TOKYO CHORUS.

Sono yo no tsuma

1930 | Drama

Japan 1930. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Tokihiko Okada, Emiko Yakumo, Mitsuko Ichimura, Togo Yamamoto en Tatsuo Saito.

Een man pleegt een inbraak om een dokter voor zijn zwaar zieke zoontje te kunnen betalen. Een visueel heel fraaie misdaadfilm met strenge compositie en een strakke montage. Ook bekend als THAT NIGHT'S WIFE.

Sonno joi

1927 | Historische film, Avonturenfilm

Japan 1927. Historische film van Tomiyasu Ikeda. Met o.a. Denjiro Okochi, Tamitaro Onoe, Juro Tanizaki, Kaichi Yamamoto en Tokihiko Okada.

Een groots opgezet historisch epos, gesitueerd in 1854 toen Japan voor het eerst toestemming gaf aan buitenlandse schepen om in de haven van Tokio aan te leggen. De beslissing daarvoor werd genomen door Naosuke Li, de plaatselijke vazal, die echter handelde zonder de keizerlijke goedkeuring en die door politieke tegenstanders werd vermoord kort na de ondertekening van het betwiste verdrag. Historisch interessant, hoewel de lengte en de beperkingen van de zwijgende film vermoedelijk alleen voor cinefielen met een speciale interesse in de Japanse film geen bezwaar zullen zijn. Ook bekend als RESPECT TO THE EMPEROR.