Hartmut Köhler

Producer

Hartmut Köhler is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Erotic Tales: Vrooom Vroom Vroooom

1995 | Fantasy, Horror

Duitsland/Verenigde Staten 1995. Fantasy van Melvin Van Peebles. Met o.a. Richard Barboza, Laura Lane, Dewar Zazee, Kim Smith en William (Spaceman) Patterson.

Loser Leroy (Barboza) werkt in een garage, maar leeft vooral voor de dansavondjes en zijn glanzende motorfiets. Als hij een oud vrouwtje uit een benarde situatie redt, mag hij van haar één wens doen omdat ze over voodoo-macht beschikt. Hij wil dat zijn motor een willige, beeldschone naakte vrouw wordt, als hij door de nacht raast. Het seks- en discosfeertje rond 1995 is raak, maar het scenario van schrijver/regisseur/componist/producent Van Peebles is te mager omdat het op slechts één vondst is gebaseerd; óók voor een korte film is dat te weinig. Het camerawerk is van Igor Sunara en computeranimatie is van door Syzygy Digital Cinema. Gefilmd in 1993.

Erotic Tales: The Cloud Door

1995 | Fantasy

India/Duitsland 1995. Fantasy van Mani Kaul. Met o.a. Anu Arya Aggarwal, Murad Ali, Vasudeva Bhait, Shashi en Yusef Khurram.

Een kleine papegaai, die alles weet over het liefdesspel, speelt de cupido tussen de beeldschone prinses Kurangi (Aggarwal) en Ratnasen (Ali), een jongeman, die hopeloos verliefd op haar is, maar zij ziet hem niet staan. Als de vogel uitvliegt en gevangen wordt genomen door een vogelaar, laat Ratnasen hem ontsnappen op voorwaarde dat de papagaai hem in contact brengt met Kurangi. Het stel voelt veel voor elkaar, maar hij is in haar wereld inderdaad onzichtbaar. De mythe van de liefde tussen arm en rijk wordt dichterlijk gebracht aan de hand van een traag en statisch scenario vol raadselachtige symboliek, waarin regisseur Kaul over de onmogelijke liefde vertelt, terwijl de vogel voor een komische noot zorgt. Naar de vertelling Avimaraka van Bhasa en Padmavat van Jayasi. Deze film brengt de primeur, dat hij voor het eerst in de Indische filmgeschiedenis naakte vrouwen toont, die onder water gefilmd zijn. De mooie, sensuele Aggarwal mag met de allergrootste eer strijken. Het camerawerk is van Anil Mehta.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hartmut Köhler op televisie komt.

Reageer