José Díaz Morales is regisseur.
Er zijn 58 films gevonden.

Las Amiguitas de los ricos

1968 | Fantasy, Komedie

Mexico 1968. Fantasy van José Díaz Morales. Met o.a. Ana Berthe Lepe, Mari Cruz Oliver, Fanny Cano en Sara García.

Tijdens de kerstdagen daalt de kerstman op aarde neer om de drie vrouwelijke hoofdpersonen (die ieder een zakenman als minnaar hebben) de ware liefde te geven. Krankzinnige, bijna surrealistisch Mexicaans damesdrama (een geliefkoosd genre in dat land).

Noches prohibidas

1966 | Drama

Puerto Rico/Mexico 1966. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Libertad Leblanc en Carlos Estrada.

Een vrouw wordt het hof gemaakt door drie onderling zeer verschillende heren. Bovendien komt er een aantrekkelijke detective in haar leven. De film zit vol met jongeren met wilde haren die alleen maar wat rondspringen, opdat de film er 'modern' uit zou zien.

El satánico

1966 | Drama

Puerto Rico/Mexico 1966. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Libertad Leblanc, Miguel Angel 'El men' Alvarez en Rafael 'Santanón Muñoz.

Een nogal losbandige dame krijgt te maken met een stel aanranders. Afgezien van de naaktscènes van Leblanc, weinig bijzonder.

Santo versus el hacha diabólica

1965 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Mexico 1965. Sciencefiction van José Díaz Morales. Met o.a. Santo, Lorena Velázquez, Betty González en Fernando Osés.

In de ring wordt Santo aangevallen door een gemaskerde man die een bijl grijpt. Om het waarom te ontdekken, onderneemt hij een reis naar het verleden waarbij hij in het jaar 1630 belandt. Een van de minder bekende titels uit de serie SANTO, EL ENMASCARADO DE PLATA.

Profanadores de tumbas

1964 | Horror

Mexico 1964. Horror van José Díaz Morales.

Een wetenschapper, die gek geworden is, steelt lijken ten behoeve van zijn experimenten. E[KA1]en van de eerste en minst bekende (maar daarom niet oninteressante) afleveringen uit de serie rond SANTO, EL ENMASCARADO DE PLATA. Dit was een Mexicaans vrijworstelaar die onlangs in vergetelheid overleden is.

La revoltosa

1963 | Komedie, Musical, Muziek

Spanje/Mexico 1963. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Teresa Lorca, Germán Cobos, Antonio Vico en Tomás Blanco.

Morales draait zijn kaskraker uit 1949 opnieuw, maar vervalt in herhaling. Het werd geen succes, hoewel hij in kleur filmde, wat de voornaamste reden voor deze remake was. Het scenario is van Fernando Merelo, Ricardo Toledo en regisseur Morales naar het gelijknamige stuk van Carlos Fernández Shaw en José López Silva. Het camerawerk is van Francisco Marin.

Atacan las brujas

1963 | Horror

Mexico 1963. Horror van José Díaz Morales. Met o.a. Santo, Lorena Velázquez, Ramón Buganini en Fernando Osés.

De lijken van verschillende misdadigers worden weer tot leven geroepen door een verdorven wetenschapper, met als resultaat een verzameling zombies. Een van de eerste en beste films van Santo, die zeer goed de charme van de oorspronkelijke Amerikaanse serials vasthoudt, maar vanuit een Latijns-Amerikaanse context, en die tevens een zeer bijzondere atmosfeer weet te scheppen.

Yo, el mujeriego

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Antonio Aguilar, Patricia Conde, Lúz Márquez en 'Mantequilla'.

Om te voorkomen dat haar dochter van school gestuurd wordt laat een jonge moeder een rijke rokkenjager zonder zijn medeweten voor haar man doorgaan. Een nieuwe versie van EL MIL AMORES (Gonz[KA1]alez, 1954), die op zijn beurt gebaseerd was op de Argentijnse film EL TERCER BESO (Amadori, 1942).

Los bárbaros del norte

1961 | Komedie, Avonturenfilm

Mexico 1961. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Clavillazo, Adilia Castillo, Javier Solís en Rodolfo Landa.

Een plattelandsagent doet zich voor als schoolmeester om zo een paar bandieten te kunnen verslaan, die terreur uitoefenen over een heel dorp. Het verhaal van deze nogal slappe avonturenkomedie is wel erg afgezaagd.

Las Recién casadas

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Luz María Aguilar, Olivia Michel, Mona Bell en Jorge Martínez de Hoyos.

Het huwelijksleven van drie paren uit verschillende sociale klassen. De moraal was zeer vermakelijk, hypocriet en reactionair: de minste actie die de vrouw buiten het huis ondernam, vormde een zonde, die op de meest wrede manier bestraft moest worden.

Besito a papá

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Antonio 'Clavillazo' Espino, Lola Beltrán, Alonso de Córdova en Elsa Cárdenas.

Een jongeman vraagt aan een kennis of die zich als zijn vader voor wil doen, opdat hij dan met zijn zuster kan trouwen. Een soort vervolg van YO SOY TU PADRE die Gómez Muriel in 1947 regisseerde. Een zwakke komedie.

Estos años violentos

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Luz María Aguilar, Silvia Fournier, María Eugenia San Martín en Augusto Benedico.

De strijd van een arts om zijn dochter van haar drugsverslaving af te helpen. Zeer hypocriete en platvloerse film. Reactionair, hoewel het tegenovergestelde de bedoeling was.

Mundo, demonio y carne

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Columba Domínguez, Luz María Aguilar, Olivia Michel en César del Campo.

Een bankier wordt weduwnaar en hertrouwt met een vrouw zonder scrupules die het, samen met haar minnaar, om zijn geld is te doen. Een reactionaire en ridicule film met een moraliserend staartje.

Matrimonios juveniles

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Kitty de Hoyos, Luz María Aguilar, Olivia Michel en Aída Araceli.

Een eigentijdse versie van UN CHAPEAU DE PAILLE D'ITALIE uit 1927 van René Clair. Gruwelijk slecht.

Las Cosas prohibidas

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Luz María Aguilar, Olivia Michel, Isabelita Blanco en Margo Su.

Enige echtparen geven hun kinderen om verschillende redenen in adoptie. Dit burgerlijke 'gezinsmelodrama' bewerkstelligde de volmaakte harmonie tussen de stupiditeit en de weerzinwekkendheid die karakteristiek was voor de produkten van Calderón- Díaz Morales, respectievelijk de producent en de regisseur.

Confidencias matrimoniales

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Olivia Michel, Tony Carvajal, Arturo Correa en Augusto Benedico.

In een kraamcentrum vertellen drie vrouwen hun levensverhaal, terwijl er een brand uitbreekt. Wees niet bang: alles komt in orde in dit absurde, ridicule, pathetische en moraliserende melodrama.

Siete pecados

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Lilia del Valle, Linda Cristal, Emilia Guiú en Luz María Aguilar.

De avonturen van zes enigszins perfide modelletjes. Geheel gebaseerd op de film LES SEPT PECHES CAPITAUX (1952). De film bestaat uit sketches onder regie van zeven verschillende filmers, zonder dat de kwaliteit of het belang van het voorbeeld wordt bereikt.

Por tí aprendí a querer

1957 | Biografie

Mexico 1957. Biografie van José Díaz Morales. Met o.a. Lilia del Valle, Antonio Maciel, María Teresa Barcelata en Fanny Schiller.

Het liefdesleven van de Mexicaanse componist Lorenzo Barcelata. Een armetierige en melodramatische biografie met slechts één tragisch moment: de dood van van de componist.

Manicomio

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Luz María Aguilar, Joaquín Cordero, Olivia Michel en Arturo Correa.

Een meisje wordt krankzinnig als gevolg van een poging tot aanranding en moet worden opgenomen in een inrichting voor geestelijk gestoorden. Een stom en pretentieus melodrama dat bol staat van de onbedoelde humor.

La Rebelión de los adolescentes

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Olivia Michel, Aída Araceli, Alvaro Ortíz en Raúl Farell.

Bij zijn terugkeer naar de VS gaat een jongeman, vergezeld van zijn vriendin en een vriend, op zoek naar de moordenaars van zijn vader. Een pathetische, vuile, stupide en irritante karikatuur van REBEL WITHOUT A CAUSE van Nicholas Ray uit 1955.

Concurso de belleza

1957 | Komedie, Drama

Mexico 1957. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Kitty de Hoyos, César del Campo, Bárbara de Cuba en Oscar Pulido.

Een lerares scheikunde laat zich door een vriend overhalen om mee te doen aan een schoonheidswedstrijd. Geforceerde en ridicule film.

Tinieblas

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Rosario Granados, Tito Junco en Félix González.

Een vrouw ontdekt dat zij een overleden tweelingzus heeft en dat zij de tante is van een blinde jongeman. Volkomen absurd.

Los Chiflados del rock 'n roll

1956 | Komedie, Musical

Mexico 1956. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Luis Aguilar, Agustín Lara, Pedro Vargas en Rosa Arenas.

Drie bohémiens, eigenaars van een revue op de rand van het faillissement, besluiten zich tot de oom van een van hen te wenden, zonder te weten dat deze ook failliet is. Uitermate knullige musical; opvolger van LOS TRES BOHEMIOS.

Juventud desenfrenada

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Luz María Aguilar, Aida Araceli, Olivia Michel en Xavier Loyá.

Een zwanger meisje krijgt werk in een fabriek, waar zij verliefd wordt op de verloofde van een van de werkneemsters. De film hangt aan elkaar van de meest weerzinwekkende en moraliserende schijnheiligheid.

Al compás del Rock 'n Roll

1956 | Komedie, Musical

Mexico 1956. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Martha Roth, Joaquín Cordero, Rosa Arenas en Carlos Agosti.

Een orkest is helemaal op zijn retour omdat het alleen nog maar ouderwetse liedjes op zijn repertoire heeft. Om het orkest uit de crisis te halen, besluiten de meisjes die er deel van uitmaken een eigen rock 'n roll-orkest te formeren. De film staat bol van de belachelijke muziek.

La Virtud desnuda

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Columba Domínguez, Joaquín Pardavé, Víctor Junco en Octavio Arias.

Een mooie vrouw verleidt de ex-minnaars van haar zusjes om zich zo op hen te wreken. Een saaie voyeuristische film.

Esposas infieles

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Columba Domínguez, Lilia del Valle, Chula Prieto en Kitty de Hoyos.

Een aantal vrouwen bedriegt om uiteenlopende redenen hun echtgenoten. Aanstellerig, onvakkundig en weerzinwekkend melodrama.

Necesita un marido

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. María Antonieta Pons, Abel Salazar, Domingo Soler en Alejandro Ciangherotti.

Een meisje is in de steek gelaten door haar vriend, en laat een inbreker die rol maar op zich nemen. Een lamentabele versie van het werk Un marido a precio fijo van Luisa María Linares.

Yo soy muy macho

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Silvia Pinal, Miguel Torruco, Mantequilla en Miguel Angel Ferriz.

Om zich voor haar broer uit te geven, verkleedt een meisje zich als man, maar een ander meisje wordt verliefd op haar. Díaz Morales voegde nog wat van zijn geliefde platvloersheden toe aan het script dat hij zelf schreef voor de komedie van Julián Soler, ME HA BESADO UN HOMBRE. Dit is het afschuwelijke resultaat.

Reventa de esclavas

1953 | Komedie, Musical, Fantasy

Mexico 1953. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Silvia Pinal, Tony Aguilar, Oscar Pulido en Aurora Segura.

Een geleerde slaagt er met drie leerlingen in een mummie weer tot leven te wekken; deze brengt hen terug naar het oude Egypte. Vergeleken bij deze farce, lijkt LA CORTE DE FARAON van Julio Bracho, van enige jaren eerder, een meesterwerk.

Mi noche de bodas

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. María Antonieta Pons, Abel Salazar, Eduardo Fajardo en Consuelo Guerrero de Luna.

De circus-artieste Madame Dupont ontmoet in de trein een weduwe van wie zij zich het verleden voorstelt. Gebaseerd op LA VIDA EN UN HILO van Edgar Neville, en reeds in 1945 in Spanje verfilmd door de auteur zelf, met veel meer succes dan Díaz Morales. In deze film speelt de produktieve Spaanse acteur Eduardo Fajardo zijn eerste Mexicaanse rol.

Secretaria particular

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Emilio Tuero, Alma Delia Fuentes, Carlos Martínez Baena en Armando Velasco.

Door een reeks verwikkelingen ontdekt een meisje dat zij de erfgename van een beroemde miljonair is. Te zwak geschreven en geregisseerd.

Mi papá tuvo la culpa

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Meche Barba, Tony Aguilar, Oscar Pulido en Carlota Solares.

Om het geld van haar neef te bemachtigen komt een tante met een beschuldiging van incest. Afschuwelijk.

Martes 13

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Emilio Tuero, Alma Delia Fuentes, Jorge Reyes en Lily Aclemar.

Een schrijver besluit op vrijdag de dertiende zelfmoord te plegen omdat zijn geliefde met een ander gaat trouwen. Zijn vrienden houden hem tegen. Traag, langdradig en onbeholpen.

La Segunda mujer

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Rosa Carmina, Tony Aguilar, Freddy Fernández en Liliana Durán.

Een vader vindt het lijk van zijn vermoorde zoon en verdenkt zijn eigen vrouw van de moord. Een moraliserende en achterlijke film.

Cartas a Ufemia

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Alma Delia Fuentes, Víctor Manuel Mendoza, Carlos López Moctezuma en Mantequilla.

Een meisje wacht vergeefs op post van haar vriend, die naar de stad is getrokken, zonder dat er ooit een brief komt. Díaz Morales had een bijzondere gave om thema's en personages slecht af te schilderen, in dit geval de inwoners van een dorp.

Amor qué malo eres!

1952 | Drama, Misdaad

Mexico 1952. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Emilio Tuero, Emilia Guiú, José María Linares en Evangelina Elizondo.

Een man die wordt verdacht van handel in verdovende middelen, ontsnapt uit handen van de politie, geholpen door een bende gangsters die hem gebieden het land te verlaten. Uitermate slecht en belachelijk politie-melodrama met veel te veel dialogen.

Salón de belleza

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Emilio Tuero, Rita Macedo, Elda Peralta en Andrea Palma.

Een jonge bediende van een schoonheidssalon is verliefd op een eenvoudige arbeider, maar die is verliefd op een collega van haar, die echter overlijdt bij een abortus. Geforceerd, pijnlijk en wreed.

Retorno a quinto patio

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Emilio Tuero, Chula Prieto, Rodolfo Acosta en Dalia Iñiguez.

Als hij uit de gevangenis komt, komt een man tot de ontdekking dat zijn familie op straat is gezet en dat zijn meisje met een ander gaat trouwen. De film is het vervolg van QUINTO PATIO, routinematig en zonder enig enthousiasme gemaakt.

El Dinero no es la vida

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Emilio Tuero, Chula Prieto, Liliana Durán en Rodolfo Acosta.

Omdat haar man gokt loopt zijn vrouw bij hem en zijn moeder weg. Ridicuul en daarbij nog vol tango's - goed gezongen, dat wel.

Tacos joven

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Bárbara Gil, Víctor Manuel Mendoza, Mantequilla en Agustín Isunza.

Een man maakt een meisje zwanger en laat haar vervolgens in de steek. Na verloop van tijd, als hij er achter komt dat hij een kind heeft, krijgt hij spijt en komt hij terug. De ongeïnteresseerdheid van de regisseur druipt van dit smakeloze melodrama af.

La Tienda de la esquina

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Víctor Manuel Mendoza, Bárbara Gil, Virginia Serret en Miguel Inclán.

Als gevolg van een in zijn winkel gepleegde moord, ziet een rechtschapen winkelier zich genoodzaakt de winkel te verkopen. Een uitstekende rol van Inclán.

La Malcasada

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. María Elena Marqués, Carlos Cores, Carlos Navarro en Patricia Morán.

Een revuedanseres wordt door een heer mee naar huis genomen nadat zij een pak slaag van haar vriend heeft gehad. De man blijkt de vader van een vroegere schoolvriendin te zijn, waardoor zij zich genoodzaakt ziet haar verleden te verzwijgen. Een lofzang op de humor tegen wil en dank, dankzij de slordigheid en de stompzinnigheid waarmee een en ander gefilmd is.

La Edad peligrosa

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. María Elena Marqués, Andrea Palma, Carlos Navarro en Patricia Morán.

Twee weesmeisjes, opgegroeid in een klooster, worden toevertrouwd aan een vrouw die hen naar een pension stuurt. Daar raken zij bevriend met twee jongens. Sentimentele, onsamenhangende en slechte film.

La revoltosa

1949 | Komedie, Musical, Muziek

Spanje 1949. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Tony Leblanc, Carmen Sevilla, Tomás Blanco en Antoniop Riquelme.

Een acceptabele herverfilming van de vorige film (uit 1924), die de doorbraak betekende voor de komiek Leblanc. Het scenario is van Fernando Merelo, Ricardo Toledo en regisseur Morales naar het gelijknamige stuk van Carlos Fernández Shaw en José López Silva. Het camerawerk is van Emilio Foriscot en Alfredo Fraile. Mono.

El Capitán de Loyola

1949 | Biografie

Spanje 1949. Biografie van José Díaz Morales. Met o.a. Rafael Durán, Manuel Luna, Ricardo Acero en Alicia Palacios.

Het leven van Ignatius van Loyola, vanaf het moment dat hij prinses Catharina bevrijdt tot hij zijn religieuze roeping ontdekt en de Jezuïtenorde instelt. Het is een typisch stichtelijke produktie uit het Spanje van de jaren veertig.

Señora tentación

1947 | Drama, Musical

Mexico 1947. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Susana Guízar, David Silva en Ninón Sevilla.

Een componist laat zijn blinde verloofde in de steek voor een zangeres. Zij krijgt echter haar gezichtsvermogen terug en wordt een groot pianiste. Alleen de muzikale nummers zijn de moeite waard.

Pecadora

1947 | Drama, Musical

Mexico 1947. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Ramón Armengod, Emilia Guiú en Ninón Sevilla.

Een cabaretière en een drugshandelaar worden verliefd op elkaar en besluiten naar de hoofdstad te gaan om een nieuw leven te beginnen. Om de aandacht van de kijker te trekken is er een behoorlijke dosis erotiek in deze film verwerkt. Hierin is men met veel moeite geslaagd, ondanks de onzinnige plot en de middelmatige acteerprestaties.

Una Gitana en Jalisco

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Paquita de Ronda, Angel Garasa en Felipe de Alba.

Een zigeuner verhuist met zijn dochter naar Mexico om een erfenis in ontvangst te nemen. Deze film is slaapverwekkend en zeer vervelend.

Carita de cielo

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. María Elena Marqués, Antonio Badú en Jorge Mondragón.

Door een misverstand wordt een jong meisje gearresteerd en naar de gevangenis gebracht. Daar probeert zij enkele misdadigers te ontmaskeren, die haar vader veel leed hebben berokkend. Een onbetekenende komedie. Slechts een paar muzikale nummers, vertolkt door de danseres Ninón Sevilla die in deze film haar debuut maakte, zijn de moeite waard.

Pervertida

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Emilia Guiú, Ramón Armengod en José Luis Jiménez.

Een meisje, denkend dat zij door haar verloofde in de steek is gelaten, besluit met haar zoon en haar vader naar de stad te trekken om zich daar te prostitueren. Debuut van de rumbadanseres Amalia Aguilar (een Cubaanse). Verder niets wat het vermelden waard is.

Palabras de mujer

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Ramón Armengod, Virginia Serret, José Luis Jiménez en Chela Castro.

Een verliefde zanger en zangeres worden uit elkaar gedreven door de intriges van de impresario van het meisje. De film werd in drie weken gemaakt om gebruik te kunnen maken van het succes van het gelijknamige lied van Agustín Lara. Het resultaat is er naar.

La Luna enamorada

1945 | Drama, Musical

Mexico 1945. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Joaquín Rodríguez 'Cagancho', Virginia Serret, Carmen Amaya en Víctor Manuel Mendoza.

Een beroemd stierenvechter wordt neergestoken door een jaloerse minnaar. De film wordt voor de helft gevuld met liedjes, stieregevechten en kaatsspel. Voor de liefhebbers. Ook bekend als LOS AMORES DE UN TORERO.

Por un amor

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Ramón Armengod, Manolita Saval en Antonio Badú.

De dochter van de zus van een dorpspastoor wordt verliefd op de wees die laatstgenoemde heeft geadopteerd. Dat geeft tal van problemen. Fatalistisch en stompzinnig zoals er maar weinig zijn.

Una Gitana en México

1943 | Komedie

Mexico 1943. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Paquita de Ronda, Angel Garasa en Manuel Medel.

De leider van een troep zigeuners en diens dochter vluchten bij het uitbreken van de Spaanse Burgeroorlog naar Mexico, waar zij allerlei avonturen beleven. Onbeschrijflijk slecht.

Cristóbal Colón

1943 | Historische film

Mexico 1943. Historische film van José Díaz Morales. Met o.a. Julio Villarreal, Consuelo Frank en Lina Montes.

De geschiedenis over de ontdekking van Amerika door Christoffel Columbus. Vervelend en reactionair.

Adulterio

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Rosario Granados, Hilda Kruger en Julio Villarreal.

Als gevolg van overspel weet een rijke grijsaard niet wie van twee meisjes zijn echte kleindochter is. Gebaseerd op de roman El abuelo van Benito Pérez Galdós, door Díaz Morales vakkundig om zeep geholpen.

Jesús de Nazaret

1942 |

Mexico 1942. José Díaz Morales. Met o.a. José Cibrián, Adriana Lamar en José Baviera.

Het verhaal en het lijden van Christus. In première gegaan tijdens de Stille Week voor Pasen. Een middelmatige, zeer slecht geregisseerde film.