Annedore von Donop

Producer

Annedore von Donop is producer.
Er zijn 6 films gevonden.

Liebeslied

2009 | Drama

Duitsland 2009. Drama van Anne Høegh Krohn. Met o.a. Jan Plewka, Nicolette Krebitz, Levin Henning en Elisa Richter.

Dinah en Roger hebben een gelukkig huwelijk, twee jonge kinderen, hij werkt in de bouw. Dan slaat het noodlot toe: zijn handen beginnen ongecontroleerd te trillen, hij heeft de ziekte van Parkinson. Met Dinah kan hij er niet goed over praten, dus grijpt hij naar de fles. Het treurige drama wordt onderbroken door liedjes die de gemoedstoestand van de personages illustreren, net als in een Bollywoodfilm, maar dan met Duitstalige rock. Het maakt van Liebeslied een speels treurspel. Plewka was in de jaren negentig zanger van de Hamburger rockband Selig.

Märchen vom Fischlein

2005 | Documentaire, Oorlogsfilm

Duitsland 2005. Documentaire van Wolfgang Reinke. Met o.a. Boris Musikantik, Olya Nikolayenko, Ljuda Nikolayenko, Jewgeni Obolenski en Regina Obolenskaya.

Aan de hand van het portret van acht mensen een schrijnend beeld over de bezetting door de nazi's van Letland, een indertijd door de Sovjetunie geannexeerde republiek. De Letten, die aanvankelijk kans zagen zich los te maken van de communistische koloniale bezetter, moesten tot hun schade ontdekken wat de Duitse overheersing betekende. Wie niet voor de fascisten was, werd naar een concentratiekamp gestuurd en om de oorlogsinspanning te verhogen moesten ze dwangarbeid verrichten in Duitse bedrijven, fabrieken, mijnen en steengroeven. Toen de oorlog in 1945 afgelopen was en de Sovjets Letland 'bevrijdden', werden degenen die de kampen en de fabrieken overleefd hadden en naar huis waren teruggekeerd, door de communisten beschouwd als landverraders en tot tweederangs burgers gebombardeerd. Pas toen de Baltische republieken zich los hadden gemaakt van het Sovjetrijk dat zelf uiteen viel en overging in de Russische federatie, ging men nadenken. De Duitse industrie, die nimmer hun dwangarbeiders had betaald, richtte een fonds op om de weinige overlevenden uit te keren. Dat gebeurde in de loop der jaren 1990, zo'n beetje vijftig jaar na de oorlog. Rond het jaar 2000 werden bescheiden schadevergoedingen mondjesmaat uitgekeerd voor de geleden smart. Voldoende voor het volksgeloof, dat in de titel is weerspiegeld: wie een goudvisje vangt en het teruggooit, mag ongelimiteerd wensen doen, die allemaal in vervulling gaan. Filmer Reinke, afkomstig uit de ex-DDR, die als reportagefotograaf tot die tijd alleen korte filmpjes had gemaakt, laat ons zien wat deze schadevergoeding betekent voor een generatie, die uit acht personen bestaat. Het scenario van Reinke is origineel en informatief. Het camerawerk is van Marta Pruska. Gedraaid in 2003, geproduceerd in 2004, en in 2005 in première gegaan. Gemaakt met geld van ZDF en opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel - Der Krieg ist vorbei.

Molly's Way

2005 | Drama

Duitsland 2005. Drama van Emily Atef. Met o.a. Mairead McKinley, Ute Gerlach, Geno Lechner en Jan Wieczorkowski.

De Ierse Molly reist af naar een Pools stadje, op zoek naar de man van wie ze enkele maanden eerder zwanger raakte. Ze weet alleen dat hij Marcin heet en in een kolenmijn werkt. De zoektocht wordt weinig gehaast uitgevoerd, in dit trage maar sfeervolle drama. Molly komt terecht in een grauw hotel waar voornamelijk prostituees wonen, met wie ze gestaag vriendschap opbouwt. Goedkope emoties worden kundig gemeden in dit oprechte, humane verhaal, dat wel wat meer urgentie had kunnen gebruiken.

killer.berlin.doc

1999 | Experimenteel, Drama

Duitsland 1999. Experimenteel van Tina Ellerkamp. Met o.a. Max Andersson, Dagie Brundert, Alexander Christou, Elisabeth Felicella en Akiko Hada.

In de begintijd van het Internet (1994) zou in Amsterdam een on-linespel heel erg populair geweest zijn. De regels waren zeer eenvoudig. Wie deelneemt, moet een ander zien te doden, maar loopt zelf ook de kans neergehaald te worden. Wie iemand koud maakt, komt in een volgende ronde; wie valt, is uit. Deze film speelt zich af in Berlijn en bestaat uit allemaal kleine filmpjes (op Super 8) in de film over eenzame, nieuwsgierige en aan het spel verslingerde, veelal jonge mensen. Het idee voor deze productie is beslist zeer origineel en werd gemaakt binnen het veel geroemde kader van Das kleine Fernsehspiel in de reeks Berlin, Berlin. Uitsluitend geschikt voor kijkers die van moderne videokunst houden en surfervaring hebben.

Frost

1998 | Experimenteel, Drama

Duitsland 1998. Experimenteel van Fred Kelemen. Met o.a. Paul Blumberg, Anna Schmidt, Mario Gericke, Harry Baer en Isolde Barth.

In de kerstnacht wordt Marianne (Schmidt) door haar dronken echtgenoot (Gericke) zodanig mishandeld dat ze met haar kind (Blumberg) het sousterrain ontvlucht en in de ijzige nacht de benen neemt naar haar geboortegrond in de voormalige DDR. De woning uit haar jeugd blijkt een bouwval te zijn geworden en ze kan er onmogelijk verblijven. Gelukkig zijn er mensen, die onderdak en hulp aanbieden, maar algauw blijkt dat ze dat ten eigen bate doen. Deze droevige odyssee in speelfilmvorm, wordt afgewisseld met landschaps- en objectopnames in documentaire stijl. Een interessant experiment, waarin de artistieke achtergrond van de 35-jarige Kelemen die ook werkte als schilder en componist, zichtbaar en voelbaar is. Een film voor literaire fijnproevers, gemaakt in het kader van Das kleine Fernsehspiel in de serie Unter Null. Het scenario en het camerawerk waren in handen van regisseur Kelemen, die bij de regie geassisteerd werd door Gisa Schleelein, Mandy Rahn, Gina Fischer en Klaus Biberthaler.

Dunckel

1998 | Drama

Duitsland 1998. Drama van Lars Kraume. Met o.a. Florian Lukas, Oliver Korittke, Sebastian Blomberg, Teresa Harder en Aykut Kayacik.

Deze film vertelt het tragische verhaal van de gebroeders Dunckel, die snel rijk wilden worden. De jongste is Benny (Lukas); hij is negentien en ziet op tegen zijn oudste broer Tommy (Blomberg). De middelste is Freddy (Korittke). Hij heeft al een huwelijk achter de rug, twijfelt om terug te gaan naar zijn ex, Michelle (Harder), is opvliegerig en te porren voor een avontuur, zelfs als het hachelijk is. Tommy, de manipulator, betrekt ze bij een bankoverval, die zwaar uit de klauw giert. Twee smerissen leggen het loodje en ieder moet zijn weg naar de vrijheid (in Polen) zien te banen - het is allemaal gedoemd te mislukken. De film ontstond als een opdracht aan twee filmacademies en werd het afstudeerproject van de 24-jarige Kraume. Het resultaat is best interessant, al is Kraume's scenario niet direct origineel te noemen. Het is vooral zijn aanpak, waarin drie parallel lopende verhalen zich gelijk ontwikkelen naar één finale. Het camerawerk is van Andreas Doub. Het ZDF was medeproducent en nam de film op in de serie Das kleine Fernsehspiel in het kader Gefühlsecht - Junge deutsche Filme.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Annedore von Donop op televisie komt.

Reageer