Paul Turner

Regisseur

Paul Turner is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Wild justice/Dial

1995 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1995. Thriller van Paul Turner. Met o.a. Dafydd Emyr, Nia Medi en Nick McGaughey.

Als Rhiannon onverwachts eerder naar huis komt, betrapt ze haar verloofde met een amdere vrouw en keert ze terug naar haar geboortedorp. Daar ontmoet ze haar broer Alun, die vertelt dat haar ex David, die hun zus vermoord heeft, weer op vrije voeten is. Alun is vastbesloten om wraak te nemen en slaat David met een paar vrienden in elkaar, waarna ze hem naar een sanatorium slepen, waar Rhiannon nog net op tijd verschijnt om een moord te voorkomen en David zich uit de voeten kan maken

Wild Justice

1994 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1994. Thriller van Paul Turner. Met o.a. Nia Medi, Dafydd Emyr, Nick McGaughey, Christine Pritchard en Trevor Solway.

Drie jaar nadat hun jongste dochter Catrin verkracht en vermoord werd, krijgt de familie Hughes te horen dat de moordenaar en (ook nog eens de) ex-vriend van Catrin, David Griffith wegens goed gedrag weer op vrije voeten is. De zoon des huizes Alun (Emyr) is razend om dit onrecht en wil zelf het recht in eigen hand nemen. Samen met enkele vrienden nemen ze de moordenaar te grazen en folteren hem in een verlaten gebouw.

My Pretty Valley

1993 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1993. Drama van Paul Turner. Met o.a. Philip Howe, Sara Harris-Davies, Eugenio René Gruffydd, Morgan Hopkins en Shelley Rees.

Ex-mijnwerker Kevin (Howe) staat op het randje van een zenuwinzinking. Zijn huis is afgebrand en is hij met zijn gezin ondergebracht bij de buren. Dat kan niet eeuwig duren. Omdat hij actief vakbondslid was, vindt hij geen werk meer; ook zijn zoon en dochter komen niet aan de bak. Dan ontdekt hij dat zijn vrouw (Harris-Davies) in Engeland vreemd gaat met een in Patagonië opgegroeide Welshman, die overgekomen was om een boek te schrijven over zijn voorouders. Tegen de achtergrond van Wales in volle crisis tekent Turner een portret van een bijna onbekende gemeenschap. De film is in het Gaelic gesproken, een taal die dreigt uit te sterven, maar die de onwerkelijke sfeer van de film sterk verhoogt. Uitstekende vertolkingen van onbekende acteurs. Uiteraard uitsluitend voor de fijnproevers van rolprenten over Europese minderheidsgroepen en bedreigde culturen. Het scenario is van Geraint Jones. Het camerawerk is van Peter Thornton, die de rolprent in mistroostige, maar intimistische beelden had gevangen.

Hedd Wyn

1992 | Biografie, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1992. Biografie van Paul Turner. Met o.a. Huw Garmon, Sue Roderick, Judith Humphreys, Nia Dryhurst en Gwen Ellis.

Passendale tijdens WO I. Op het slagveld ligt de zwaargewonde dichter Ellis Evans (Garmon). Hij overdenkt zijn leven, hoe hij als boerenzoon slechts één ambitie had: deelnemen aan de meest prestigieuze poëziewedstrijd in het Welshe taalgebied. Lokaal maakte hij wat naam als dichter en hij beleefde amoureuze avontuurtjes met een zangeres, die hem dumpte toen hij weigerde ten oorlog te trekken, en een charmant meisje. Aan deze liefde komt een einde wanneer hij onder de wapens geroepen wordt. Een aangrijpend, boeiend portret van, en een warme hulde aan de haast onbekende Welshe dichter Ellis Evans. De film is opgebouwd uit flashbacks. Volledig in het Welsh gesproken werd hij genomineerd in de categorie Beste niet Engelstalige film voor de Oscars in 1994. Allan Llwyd schreef het scenario, dat door Ray Orton in beelden werd omgezet.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paul Turner op televisie komt.

Reageer