Ray Harman

Componist

Ray Harman is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

The Young Offenders

2016 | Komedie, Misdaad

Ierland 2016. Komedie van Peter Foott. Met o.a. Alex Murphy, Chris Walley, Hilary Rose, Dominic MacHale en P.J. Gallagher.

Tieners Conor en Jock zijn hartsvrienden die elkaar gevonden hebben in hun voorliefde voor vlassnorretjes, trainingspakken en niets doen. Als ze op het journaal zien dat aan de Ierse kust een enorme lading cocaïne is aangespoeld springen ze direct op de fiets om, vijftig kilometer verderop, hun welverdiende fortuin van het strand te rapen. Tussenkomst van een overijverige politieagent en een knettergekke drugsdealer gooien echter roet in het eten. Vlotte komedie over twee aandoenlijke sukkelaars, van wie je langzaam maar zeker toch een beetje gaat houden.

History's Future

2016 | Drama

Nederland/Duitsland/Ierland 2016. Drama van Fiona Tan. Met o.a. Mark O'Halloran, Johanna ter Steege, Denis Lavant, Anne Consigny en Rifka Lodeizen.

Experimentele debuutfilm van beeldend kunstenaar Tan, waarin een naamloze man (O'Halloran) na een laffe aanval op straat zijn geheugen kwijt raakt. Al snel laat hij huis en haard achter om zwervend door een verbrokkelend Europa te trekken, als een alleman die iedereen en niemand tegelijk is, en die met elke scène van persoonlijkheid verandert. Tan vermengt fictie met documentaire en gooit daarbij alle conventies van de narratieve cinema de prullenbak in, maar interessante ideeën (de film begint met het einde) levert dat eigenlijk niet op.

Dead Bodies

2003 | Thriller, Komedie

Ierland 2003. Thriller van Robert Quinn. Met o.a. Darren Healy, Kelly Reilly, Andrew Scott, Katy Davis en Eamonn Owens.

De zwarte komedie Shallow Grave wordt graag genoemd in verband met Dead Bodies. Dead Bodies kent geen sterren en is niet zonder onvolkomenheden. Waar deze Ierse thriller zich in ieder geval positief in onderscheidt is de afwezigheid van lol. Luguberheid ouderwets niet combineren met de lach doet verfrissend aan. Debuterend regisseur Quinn en zijn scenarist plaatsen hoofdpersoon Tommy (Scott) in een panische situatie: zijn ex (Davis) verongelukt in zijn appartement, hij begraaft haar in het bos, maar dat blijkt bovenop een ander lijk te zijn. Mogelijkheden te over voor komedie, maar Quinn probeert het niet eens; integendeel, de wereld om Tom heen wordt steeds minder leuk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ray Harman op televisie komt.

Reageer