Benoît Dervaux

1966 Regisseur, Cameraman

Benoît Dervaux (1966) is regisseur en cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

La petite chartreuse

2005 | Drama

Frankrijk 2005. Drama van Jean-Pierre Denis. Met o.a. Olivier Gourmet, Marie-Josée Croze, Bertille Noël-Bruneau, Marysa Borini en Yves Jacques.

Waals acteur Olivier Gourmet, bekend van Dardenne-films als La promesse en Le fils, speelt in dit moderne Franse sprookje een verkoper van tweedehands boeken en alpinist, met een destructieve achtergrond en een fotografisch geheugen. Op een dag rijdt hij de blind overstekende achtjarige Eva (Noël-Bruneau) aan. Artsen raden Eva's moeder Pascale (Croze) aan zo veel mogelijk tegen het comateuze meisje aan te praten. Pascale heeft geen tijd, Etienne wel, en hij kent avonturenboeken van Jack London uit zijn hoofd. Fijnzinnige details in beeld en vertolking maken het eenvoudige verhaal van La petite chartreuse ontroerend.

Gigi, Monica... et Bianca

1996 | Familiefilm, Drama, Documentaire

Frankrijk/België 1996. Familiefilm van Yasmina Abdellaoui, Benoît Dervaux en Jean-Pierre Dardenne.

Boekarest 1994. Na de val van het communisme heerst er chaos in Roemeni[KA3]e. Veel ouders hebben hun kinderen in de steek gelaten, die heel snel opgroeiden tot gezagsloze jongeren zonder eerbied voor de wet. Ze hangen o.a. rondom het station, Boekarest-Noord. Ze doden de tijd met zuipen, roken, stelen en verkrachten. De makers volgen een stelletje, Gigi die zeventien is en Monica die vijftien is. Ze verwacht een baby. De makers observeren en laten de betrokkenen aan het woord. Na de geboorte van hun baby Bianca, zijn ze vastbesloten toch iets van het leven te maken. Een schrijnend verslag dat de kijker naar de keel grijpt door het realisme. De kinderlijke Monica vormt een schril contrast met de levenservaring (of wat ervoor moet doorgaan) van haar vriendje Gigi. Abdellaoui en Dervaux schreven het scenario dat een pijnlijk beeld geeft van Roemenië in die periode dat ze film draaiden. De montage is van Marie-Hélène Dozo. Het camerawerk is van co-regisseur Dervaux. Geschikt als discussie-onderwerp op school.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Benoît Dervaux op televisie komt.

Reageer