John Varley

Regisseur, Acteur, Scenarist

John Varley is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Millennium

1989 | Sciencefiction, Romantiek

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1989. Sciencefiction van Michael Anderson. Met o.a. Kris Kristofferson, Cheryl Ladd, Daniel J. Travanti, Robert Joy en Lloyd Bochner.

Het onderzoek naar een botsing in de lucht tussen een Boeing 747 en een DC 10 leidt tot de ontdekking van het bestaan van een vrouwelijke commando-eenheid uit het jaar 2990 en de daarmee samenhangende toekomstige beschaving. Het zwakke verhaal, het weinig originele dialoog en Ladd die voornamelijk van garderobe en haarstijl wisselt (en zonder hartstocht speelt) reduceren de film vrijwel tot een prul, ondanks het feit dat Kristoffersen alles op alles zet, de andere spelers hun best doen en regisseur Anderson ál zijn ervaring met SF-films aanwendt. De speciale effecten zijn netjes in orde, maar verbleken totaal bij BATMAN of GHOSTBUSTERS. Scenario van John Varley naar zijn eigen verhaal Air Raid. Camerawerk van Rene Ohashi.

Nine Men

1943 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1943. Oorlogsfilm van Harry Watt. Met o.a. Jack Lambert, Gordon Jackson, Frederick Piper, Grant Sutherland en Bill Blewett.

Een sergeant vertelt tijdens WO II aan zijn recruten hoe hij ooit eens zeven man door de woestijn heeft geloodst nadat zijn commandant was gesneuveld. Voortreffelijk verfilmd avontuur, gebaseerd op de Russische film TRINADTSAT (1937), een werk dat nog steeds boeit, ondanks de propagandistische ondertoon.

Enlighten Thy Daughter

1933 | Drama

Verenigde Staten 1933. Drama van John Varley. Met o.a. Charles Eaton, Beth Barton, Claire Whitney en Russell Hicks.

Alledaagse familiefilm. Van de lopende band van Exploitation Pictures. Gedateerd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Varley op televisie komt.

Reageer