Jean Brismée

Regisseur

Jean Brismée is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Ernest Solvay et son oeuvre

1979 | Biografie

België 1979. Biografie van Jean Brismée. Met o.a. Michel de Warzée, Roger Dutoit, Renée Fonck, Liliane Becker en Jules-Henri Marchant.

Het leven en werk van deze avontuurlijke scheikundige, tevens liberaal, voor zijn tijd vooruitstrevend politikus, filosoof, groot mensenvriend en oprichter van de multinational en een industriële dynastie. Een tv-film, die met aardig wat financiële middelen werd vervaardigd, door een deskundige op wetenschappelijk gebied. Vandaar het nauwgezette en zorgvuldig geconstrueerde tijdsbeeld. In de begeleiding van de acteurs is het project minder geslaagd. Hoewel Warzée overtuigend is als Solvay, is Becker zoals altijd onverdraaglijk, en denkt Rensonnet dat hij op het toneel staat.

L'affaire Coeck et Goethals

1977 | Drama

België 1977. Drama van Jean Brismée. Met o.a. Paul S'Jongers, Max Schnur, Jean-Marie Deblin, Irène Vernal en Marcel Josz.

Een knappe en gevoelige reconstructie van de misdaad, die deze twee Vlaamse arbeiders jegens een rijke weduwe in Wallonië in de nacht van 23 op 24 maart 1860 zouden hebben begaan, en van het proces dat tot de voltrekking van hun doodvonnis leidde. Het vóóronderzoek was nu eenmaal in het Frans, en de twee pechvogels verstonden geen woord van deze taal! Vele pogingen tot rehabilitatie volgden, en het proces heeft grote invloed op de afschaffing van de doodstraf in België gehad. Scenario en beelden geven heel goed de sfeer van die tijd weer.

Au service du diable

1972 | Horror

België 1972. Horror van Jean Brismée. Met o.a. Erika Blank, Jean Servais, Shirley Corrigan en Daniel Emilfork.

Zeven personen, die de zeven hoofdzonden symboliseren, worden door de duivel naar een geïsoleerd kasteel gelokt en zullen 's nachts sterven bij het uitoefenen van hun zonde. Een originele, speelse en vrij onderhoudende horrorfantasie die helaas te lijden heeft onder een rommelige regie en niet bepaald overtuigende vertolkingen. Ook bekend als LA PLUS LONGUE NUIT DU DIABLE, LA NUIT DES PÉTRIFIÉS, DEVIL'S NIGHTMARE, VAMPIRE PLAYGIRLS, THE DEVIL WALKS AT MIDNIGHT en SUCCUBUS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean Brismée op televisie komt.

Reageer