Per Ȧhlin

1931 Regisseur, Editor

Per Ȧhlin (1931) is regisseur en editor.
Er zijn 7 films gevonden.

Dunderklumpen!

1974 | Familiefilm, Animatie, Fantasy

Zweden 1974. Familiefilm van Per Ȧhlin. Met o.a. Halvar Bjork, Jens Wolgers, Beppe Wolgers en Hakan Serner.

Op een dag dringt een vreemde figuur de kamer van de jonge Jens (Wolgers) binnen, wekt daar allerlei speelgoed tot leven en neemt het mee in zijn knapzak. Jens ontdekt de diefstal en achtervolgt de dief, die Dunderklumpen heet, de Zweedse natuur in. Zijn onhandige vader, een geit, een hommel, een tovenares en een wandelende berg helpen hem. In de jaren zeventig en tachtig is menig kind blij geworden van de deels getekende, muzikale, ronduit bizarre maar ook opbeurende film Dunderklumpen of het boek dat ervan afgeleid werd. En nog steeds hebben de 'levende' speelgoedwezentjes een speciaal plekje in aardig wat kinderhartjes.

Laban, Het Allerliefste Spookje

2009 | Animatie, Jeugdfilm

Zweden 2009. Animatie van Lasse Persson, Per Ȧhlin en Karin Nilsson.

Laban, het allerliefste spookje is net als de voorgangers Het kleine spookje Laban (2006) en Spooktijd met Laban (2007) een vrolijke, kleurrijke animatiefilm over het spookje dat bang is in het donker. In de kerkers van kasteel Goedemorgenzon beleven Laban, zijn guitige zusje Labolina en beste vriend Prins Bas zes nieuwe, korte avonturen. Gebaseerd op de prentenboeken van de Zweden Inger en Lasse Sandberg; voor peuters en kleuters nagesynchroniseerd in het Nederlands. De Vlaamse Sien Diels is de verteller.

Laban maakt er een potje van

2009 | Familiefilm, Animatie

Zweden 2009. Familiefilm van Per Ȧhlin, Alicja Jaworski, Karin Nilsson en Lasse Persson.

Vierde animatiefilm over het spookje Laban. Laban woont met zijn spookfamilie in de diepe kerkers van Kasteel Goedemorgenzon. Dankzij papa spook kun je 's nachts akelige geluiden horen in het kasteel. Bas woont met zijn ouders, een heuse koning en koningin, in het kasteel. Ze zijn maar wat trots op hun spoken. De kleine spookjes en Bas beleven weer zes nieuwe avonturen, die vooral de kleine kijkers zullen aanspreken: zoals een spannende logeerpartij en het bakken van een echte spooktaart.

Spooktijd met Laban

2007 | Animatie, Jeugdfilm

Zweden 2007. Animatie van Per Ȧhlin, Alicja Jaworski, Karin Nilsson en Lasse Persson.

Spooktijd met Laban is net als de voorganger Het kleine spookje Laban (2006) een vrolijke, kleurrijke animatiefilm over het spookje Laban, dat bang is in het donker. In de kerkers van kasteel Goedemorgenzon beleeft hij zes nieuwe, op zich zelf staande avonturen. Gebaseerd op de prentenboeken van de Zweden Inger en Lasse Sandberg.

Het kleine spookje Laban

2006 | Jeugdfilm, Animatie

Zweden 2006. Jeugdfilm van Alicja Jaworski, Karin Nilsson, Lasse Persson en Per Ȧhlin.

Het vriendelijke spookje Laban woont samen met zijn familie in de kerkers van kasteel Goedemorgenzon. Het is nacht en papa-spook wil Laban zijn meest enge spookgeluiden laten horen. Maar wie is er banger voor deze geluiden: de mensen in het kasteel of Laban?

Resan till Melonia

1989 | Animatie, Fantasy, Familiefilm

Zweden 1989. Animatie van Per Ȧhlin.

Een zeer vrije bewerking van The Tempest van Shakespeare met elementen uit Robinson Crusoe van Daniel Defoe en Het levende eiland van Jules Verne. De animatie is prachtig. Een hedendaags sprookje dat heel poetisch is, dankzij de inbreng van het figuurtje William dat van alles wat hij vindt, een theater bouwt. Voor kinderen (en volwassenen!) die rustig kunnen genieten. Er is slechts één nadeel: de film is aan de lange kant.

I huvud pȧ en gammel gubbe

1968 | Animatie

Zweden 1968. Animatie van Per Ȧhlin. Met o.a. Hans Alfredson, Fatima Eckman, Gosta Eckman, Monica Eckman en Monica Nielson.

Leuke speel/tekenfilm waar men niet de buitenkant van iemand filmt, maar voor de verandering een blik in iemands hoofd werpt. Per Ahlin is een van de belangrijkste tekenfilmers van Zweden (o.a. DUNDERKLUMPEN).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Per Ȧhlin op televisie komt.

Reageer