Cirio Santiago

Regisseur, Producer

Cirio Santiago is regisseur en producer.
Er zijn 8 films gevonden.

Terminal Virus

1995 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten/Filipijnen 1995. Sciencefiction van Dan Golden. Met o.a. Richard Lynch, James Brolin, Bryan Genesse, Craig Judd en Susan Africa.

Na de overbekende kernoorlog die de aarde weer woest en ledig gemaakt heeft, wordt het leven van de overlevenden verziekt door een biologisch strijdmiddel, een virus dat een vorm van builenpest veroorzaakt zodra een man en een vrouw zich willen voortplanten. Derhalve hebben het zwakke en het sterke geslacht zich van elkaar afgescheiden en leven in stammen, die elkaar op leven en dood bestrijden met een guerrilla-oorlog. Joe Knight (Genesse), een jonge wetenschapper, ontwikkelt tenslotte een genezende anti-stof. De film is pure trash, waarin Brolin nog het enige lichtpuntje in deze duistere geschiedenis is. Hij speelt de rol van McKabe, een koele krijger die bij de bereiding van het serum helpt. De smakeloze gelijkenis met AIDS helpt geen zier om ook maar één moment te geloven in deze goedkope MAD MAX imitatie, die een beroep doet op de laagste instincten van de kijker. Het scenario is van Joe Sprosty, Jeff Pulice en Daniella Purcell. Het camerawerk is van Tom Calloway. Deze film dien je te mijden als de pest. Ook bekend als LAST CHANCE.

Desert Warrior

1985 | Actiefilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 1985. Actiefilm van Cirio Santiago. Met o.a. Gary Watkins, Linda Grovenor, Laura Banks en Lynda Wiesmeier.

In een tijdperk ná de atoombom probeert een eenzaam man zijn zuster te redden uit de handen van een paar 'punks'. Betreurenswaardig plagiaat van de MAD MAX-films.

Wheels of Fire

1984 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten/Filipijnen 1984. Sciencefiction van Cirio H. Santiago en Cirio Santiago. Met o.a. Gary Watkins, Laura Banks, Lynda Wiesmeier, Linda Grovenor en Joseph Anderson.

Hebben we echt weer een slechte imitatie van MAD MAX nodig? Hier is hij dan, met een nog groter aantal verkrachtingen dan gebruikelijk, ontploffingen en lastige punkers.

Stryker

1983 | Sciencefiction, Actiefilm

Filipijnen 1983. Sciencefiction van Cirio Santiago. Met o.a. Steve Sandor, Andria Savio, William Ostrander, Julie Gray en Monique St. Pierre.

Deze avonturenfilm bezorgt de kijker een droge keel. Kort na een kernoorlog steunt de titelheld enkele groepen die om het kostbaar geworden, schaarse water oorlog met elkaar voeren. De regie van Santiago getuigt van vakmanschap, maar is weinig schokkend. Het script laat de kijker met nogal wat onbeantwoorde vragen zitten; hoe zijn deze dorstige wildemannen bijvoorbeeld aan benzine voor hun auto's, motoren en tanks gekomen? En hebben de producers wel beseft hoe verschrikkelijk dubbelzinnig de Engelse subtitel THE LIQUIDATOR is?

Cruel train

1982 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1982. Horror van Cirio Santiago. Met o.a. Catherine March, Jennifer Lane, Margaret Magick, Taffy O'Connell en Bernie Williams.

Assistent-stationschef Ruben zweert wraak als hij ontdekt dat hij al zijn privileges te danken heeft aan de seksuele gunsten die zijn vrouw Selena haar wrede stiefvader, een rijke spoorwegdirecteur, heeft moeten verlenen.

Vampire Hookers

1979 | Horror

Filipijnen/Verenigde Staten 1979. Horror van Cirio H. Santiago en Cirio Santiago. Met o.a. John Carradine, Bruce Fairbairn, Trey Wilson, Karen Stride en Tiffany K. Neipe.

Een vampier (Carradine) leeft al eeuwenlang in de kelder van een mausoleum en laat zich door zijn 'ondode' bruiden van vers bloed voorzien. Tamelijk gênant.

T.N.T. Jackson

1974 | Actiefilm

Verenigde Staten 1974. Actiefilm van Cirio Santiago. Met o.a. Jeanne Bell, Stan Shaw, Pat Anderson en Ken Metcalf.

Een aanvaardbare, op de Filippijnen opgenomen, negerfilm met de majestueuze vroegere playmate, Bell. Als karate-expert is zij op zoek naar haar vermiste broer en trapt iedereen in elkaar die haar daarbij in de weg staat. Een 'blaxploitation'-succes, wat ongetwijfeld te maken heeft met de curieuze manier waarop Bells shirt van haar lijf wordt gerukt bij het begin van elke knokscène.

The Firechasers

1970 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1970. Misdaad van Sidney Hayers en Cirio Santiago. Met o.a. Chad Everett, Anjanette Comer, Keith Barron, Joanne Dainton en Rupert Davies.

Een verdienstelijke productie met het bekende verhaaltje over verzekeringsinspecteur Everett en verslaggever Comer die jacht maken op een pyromaan, die dertien grote branden in Londen veroorzaakte. Scenario van Philip Levene. Camerawerk van Alan Hume.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Cirio Santiago op televisie komt.

Reageer