Philippe Aractingi

1964 Regisseur, Scenarist, Producer

Philippe Aractingi (1964) is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Sous les bombes

2007 | Drama

Libanon/Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 2007. Drama van Philippe Aractingi. Met o.a. Nada Abou Farhat, Georges Khabbaz en Rawia Elchab.

In de zomer van 2006, tijdens de Tweede Libanonoorlog, trok de Frans-Libanese filmmaker Aractingi (Beiroet, 1964) met twee professionele acteurs en een digitale filmcamera naar het zuiden van Libanon om ter plekke een reportagedrama te improviseren tegen de zonovergoten achtergrond van zijn gebombardeerde vaderland. Actrice Farhat speelde een sjiitische vrouw die met een christelijke taxichauffeur (Khabbaz) op zoek gaat naar haar vermiste zus en zoon, waarbij de actrice niet schroomde om hulp te vragen van echte ontheemden en dito hulpverleners en journalisten. Onderhoudend als roadmovie, maar de ongevraagde exploitatie van authentiek persoonlijk leed wringt ondraaglijk.

Bosta

2005 | Drama, Muziek, Musical

Libanon 2005. Drama van Philippe Aractingi. Met o.a. Rodney El Haddad, Nadine Labaki, Nada Abou Farhat en Raya Meddine.

Aanstekelijk vrolijke, op locatie geschoten Libanese roadmovie rond danser/choreograaf Kamal (El Haddad) die na vijftien jaar Frankrijk terugkeert naar opkrabbelend Beiroet met de bedoeling zijn Dabke-lijndansgroep opnieuw bijeen te krijgen. Met hippe pasjes, cross-over Dabke-techno muziek en retro jaren tachtig kostuums toert de ploeg uiteindelijk door het land waarbij het succes van het opgelapte ensemble fijntjes de ontwikkeling van de maatschappij voorstelt. Regisseur/scenarist Aractingi produceerde zijn film volledig zelfstandig, Bosta groeide uit tot een groot succes in Libanon en buurlanden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Philippe Aractingi op televisie komt.

Reageer