Maria Rojo

Acteur

Maria Rojo is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

La Tarea

1991 | Komedie, Erotiek

Mexico 1991. Komedie van Jaime Humberto Hermosillo. Met o.a. Maria Rojo, José Alonso en María Rojo.

Rojo is studente aan de filmacademie van Mexico City. Ze heeft een bijzondere huiswerkopgave: het filmen van een verleidingsscène. Daartoe monteert ze een videocamera in haar slaapkamer, maar als zij haar macho vriendje Alonso naar het bed gelonkt heeft, ontdekt hij de camera. Uit met de pret. Hij komt echter terug en het lukt in een hangmat, maar Alonso weet niet dat het om schoolwerk ging... Dit is de Mexicaanse SEX, LIES, AND VIDEOTAPE over wellust, frustratie, ijdelheid, lekkermakerij en seks, met voor de kijker een vleugje voyeurisme. Onderhoudend, bijtend en komisch. Door de echte camera keek Toni Kuhn.

Danzón

1991 | Romantiek

Mexico 1991. Romantiek van Maria Novaro. Met o.a. Maria Rojo, Carmen Salinas, Blanca Guerra, Tito Vasconcelos en Victor Carpenteiro.

De titel verwijst naar een populaire danstraditie in Mexico die vooral door de ouderen in stand wordt gehouden. Julia Sol[KA1]orzano (Rojo), in de veertig, werkt als telefoniste en is de alleenstaande moeder van een tienerdochter in Vera Cruz, een stad van matrozen en hoertjes. Ze is op zoek naar haar `verdwenen` danspartner, waarmee zij meermaals kampioen `d[KA1]anzon` was. Met milde humor en ontroerende (anti) clichés wordt een subtiel portret van een romantisch naïeve maar ook zichzelf ontplooiende gewone vrouw in het Mexico van 1990 getekend. Het scenario is van Béatriz en Maria Novaro. Het camerawerk is van Rodrigo Garcia. Er zijn versies in omloop die 24 minuten langer zijn. Stereo.

Break of Dawn

1987 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1987. Biografie van Issaac Artenstein. Met o.a. Oscar Chavez, Maria Rojo, Tony Plana, Pepe Serna en Peter Henry Schroeder.

Dit is de film over het leven van Pedro J. Gonzalez die in de hoogtijdagen van de radio (omstreeks 1936) in de V.S. als eerste Spaanstalige omroeper een grote ster was. Toen hij zich publiekelijk de onheuse behandeling van Mexicaanse immigranten (zestig jaar later weer actueel!) aantrok, werd hij snel een kopje kleiner gemaakt door hem een zaak van verkrachting in de schoenen te schuiven. Waar een groot(s) land klein kan zijn. De Romeinen zeiden het al: vae, victis.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maria Rojo op televisie komt.

Reageer