Werner Peters: cast.
Er zijn 50 films gevonden.

Tote aus der Themse

1971 | Thriller

Duitsland 1971. Thriller van Harald Philipp. Met o.a. Uschi Glas, Hansjörg Felmy, Werner Peters, Harry Riebauer en Petra Schürmann.

Een onlogisch opgebouwde krimi over een politiearts, die een drugshandelaar vermoordt en diens waar zelf doorverkoopt. De ontknoping komt bij deze saaie thriller volstrekt uit de lucht vallen.

Unter den Dächern von St. Pauli

1970 | Documentaire, Actiefilm, Erotiek

Duitsland 1970. Documentaire van Alfred Weidenmann. Met o.a. Jean-Claude Pascal, Werner Peters en Joseph Offenbach.

Zie: Reeperbahn-serie.

L'uccello dalle piume di cristallo

1970 | Thriller, Mysterie

Italië 1970. Thriller van Dario Argento. Met o.a. Tony Musante, Suzy Kendall, Enrico Maria Salerno, Eva Renzi en Mario Adorf.

Een blinde man die van puzzelen houdt, vangt toevallig een raadselachtig gesprek op over een moord en roept de hulp in van een Amerikaanse journalist. De journalist is getuige van een moordpoging in een galerie. De moord wordt gemaskeerd door vier volgende moorden. Dit speelfilmdebuut van Dario Argento, die eerder filmcriticus en scenarioschrijver voor Sergio Leone was, was een groot publiek succes. Argento werkte de archetypen van de Italiaanse horror van Riccardo Freda en Mario Bava verder uit, maar voegde er ook van alles aan toe: een uitzinnig plot, een keiharde slotscène en diverse desoriënterende technieken die de kijker een nachtmerrie binnenvoeren die even lang duurt als de film. Vele imitators volgden, maar Argento blijft de beste. Enkele scènes werden geïnspireerd door Fritz Lang, andere door Alfred Hitchcock. Een dokter uit Turijn die dezelfde naam had als een personage in de film, stond erop dat deze gewijzigd werd.

La Morte bussa due volte

1969 | Misdaad, Thriller

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 1969. Misdaad van Harald Philipp. Met o.a. Dean Read, Nadja Tiller, Fabrio Testi, Ini Assmann en Adolfo Celi.

Een privédetective moet de moord op een miljonairsvrouw oplossen en verdenkt de neurotische kunstenaar en rokkenjager, die ook gechanteerd wordt door mafiosi om de peetmoeder bij wie ze in de schuld staan te wurgen. Een onbedoeld dolkomische film, doordat de regie geen vat heeft op het verward scenario en de acteurs er nog minder van snappen, zodat ze zich onbeschermd volslagen belachelijk maken. Ekberg als bloeddorstige mafia- leidster moet je zien voor je het gelooft.

Das Geheimnis der schwarzen Handschuhe

1969 | Mysterie, Thriller

Duitsland​/​​Italië 1969. Mysterie van Dario Argento. Met o.a. Tony Musante, Eva Renzie, Umberto Rao, Enrico Maria Salerno en Suzy Kendall.

Een man blijkt de enige getuige te zijn van een aantal moorden. De moordenaar laat steeds een aanwijzing achter: een zwarte handschoen. Deze film zal de liefhebbers van spanning kunnen boeien.

The Secret War of Harry Frigg

1968 | Komedie, Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1968. Komedie van Jack Smight. Met o.a. Paul Newman, Sylva Koscina, Andrew Duggan, Tom Bosley en Werner Peters.

Een dienstplichtig soldaat wordt aangewezen om vijf generaals, die tijdens WO II door de vijand worden vastgehouden, te bevrijden. Een gladde, maar onwezenlijke komedie. Eén van de weinige missers van Newman.

Le Tueur aime les bonbons

1968 | Avonturenfilm

Italië​/​​Portugal​/​​Frankrijk 1968. Avonturenfilm van Maurice Cloche. Met o.a. Kerwin Matthews, Marilù Tolo, Bruno Cremer, Venantino Venantini en Ricardo Garrone.

Een Amerikaanse geheim agent moet een vorst uit een denkbeeldig land die olie-concessies aan de USA heeft beloofd, tegen aanslagen beschermen. Een van de complicaties is dat de koning met een complete harem reist. Een doorsnee spionage- avontuur met melige grappen.

Killer per sua maestà

1968 | Actiefilm

Duitsland​/​​Italië​/​​Frankrijk 1968. Actiefilm van Richard Owens. Met o.a. Werner Peters, Marilù Tolo en Kerwin Mathews.

Een Amerikaanse geheim agent moet een vorst uit een denkbeeldig land die olie-concessies aan de USA heeft beloofd, tegen aanslagen beschermen. Een van de complicaties is dat de koning met een complete harem reist. Een doorsnee spionage- avontuur met melige grappen.

Faccia d'Angelo

1968 | Thriller

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Italië 1968. Thriller van Federico Chentres. Met o.a. Kerwin Matthews, Marilù Tolo, Venantino Venantini, Bruno Cremer en Werner Peters.

Superagent Mark Stone (Matthews) moet de koning van een oliestaatje in bescherming nemen tegen sluipmoordenaars. Deze bloedarme thriller gaat gebukt onder de vele onwaarschijnlijkheden, maar profiteert van prima camerawerk (van Fausto Zuccoli). Regisseur speelt als Richard Owens. Ook bekend als UN KILLER PER SUA MAESTA. USA/GB-titel: THE KILLER LIKES CANDY. D-titel: ZUCKER FŸR DEN MÖRDER.

Deux billets pour Mexico

1967 | Thriller

Italië​/​​Duitsland​/​​Frankrijk 1967. Thriller van Christian-Jaque. Met o.a. Peter Lawford, Ira von Fürstenberg, Maria Grazia Buccella, Horst Frank en Werner Peters.

Carlos (Lawford) is in Berlijn getuige van de ontvoering van een belangrijk personage met een kennelijk zeer gewild koffertje. Hij slaagt er in het genoemde object te bemachtigen en ontdekt dat er een zeer geheim document in zit. Vanaf dat moment wordt hij zonder ophouden zowel door de zware jongens als door de CIA achtervolgd. Deze film verrijkt het werk van de regisseur net als al zijn andere producties vanaf de jaren 1960-70 in geen enkel opzicht. Een stripverhaal voor iedereen, gezien de oppervlakkige personages en de conventionele situaties. Wat betreft de uitvoering een echte B-film. Naar een boek van Robert Sheckley. Christian- Jaque heet in werkelijkheid Cristian Maudet.

I Deal in Danger

1966 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1966. Oorlogsfilm van Walter Grauman en Walter E. Grauman. Met o.a. Robert Goulet, Christine Carere, Donald Harron en Werner Peters.

De hoofdfilmversie van de tv-serie BLUE LIGHT over de avonturen die Goulet beleeft, wanneer hij zich voordoet als een nazi-bekeerling met de bedoeling de geallieerden te helpen.

Die Hölle von Macao

1966 | Avonturenfilm, Thriller

Italië​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 1966. Avonturenfilm van James Hill en Bill Catching. Met o.a. Robert Stack, Elke Sommer, Nancy Kwan, Christian Marquand en Werner Peters.

De razende jacht op een medaillon, dat de sleutel is tot de schatkamers van een der Chinese dynastieën. Een redelijk spannend tijdverdrijf dat de toeschouwer in hoog tempo door vrijwel alle landen van het Verre Oosten voert. Als verder regisseurs worden vermeld Frank Winterstein, en Arthur Brauner. Beter bekend onder de Amerikaanse titel THE PEKING MEDALLION; de Engelse titel luidt THE CORRUPT ONES. Gefilmd in Techniscope.

Die Holle Von Macao

1966 | Avonturenfilm

Duitsland 1966. Avonturenfilm van James Hill. Met o.a. Heidy Bohlen, Dean Heyde, Richard Haller, Maurizio Arena en Christian Marquand.

De razende jacht op een medaillon, dat de sleutel is tot de schatkamers van een der Chinese dynastieën. Een redelijk spannend tijdverdrijf dat de toeschouwer in hoog tempo door vrijwel alle landen van het Verre Oosten voert. Als verder regisseurs worden vermeld Frank Winterstein, en Arthur Brauner. Beter bekend onder de Amerikaanse titel THE PEKING MEDALLION; de Engelse titel luidt THE CORRUPT ONES. Gefilmd in Techniscope.

Gorke Trave

1965 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland​/​​Joegoslavië 1965. Drama van Zika Mitrovíc. Met o.a. Irene Papas, Daniel Gélin, Heinz Drache, Alice Treff en Werner Peters.

Lea Weiss zat tijdens WO II als jonge vrouw in een concentratiekamp, waar Dr. Berger, een soort Mengele, haar steriliseerde en naar een kampbordeel stuurde. Twintig jaar later, rond 1964, komt een verslaggever, Bora Petrovic, Dr. Berger op het spoor, die nu een directeur van een groot farmaceutisch concern is.

Die Schwarzen Adler von Santa Fe

1965 | Western

Duitsland​/​​Italië​/​​Frankrijk 1965. Western van Ernst Hofbauer. Met o.a. Brad Harris, Tony (Luciano) Kendall (Stella), Joachim Hansen, Horst Frank en Werner Peters.

Schlagerzanger Ronny zingt 'Kenn ein Land' in deze overwegend Duitse western. Het gaat om een man die een oorlog tussen blanken en Indianen uit wil lokken door zijn bandieten in soldatenuniform Indianen te laten aanvallen. Hij hoopt zo veel land in te pikken, dit in verband met de naderende spoorweg. De Amerikanen hebben dit thema al honderden malen behandeld, en meestal beter. Volgens de Italianen was Alberto Cardone de regisseur. Duitse en Franse bronnen spreken dat tegen.

Battle of the Bulge

1965 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1965. Oorlogsfilm van Ken Annakin. Met o.a. Henry Fonda, Robert Shaw, Robert Ryan, Dana Andrews en George Montgomery.

In de oorspronkelijke versie van deze oorlogsfilm meldt een rancuneuze majoor (Charles Bronson) aan lt.-kolonel Kiley (Henry Fonda) dat ze na de oorlog van Duitsland maar één grote akker moeten maken. Dat zinnetje is in de latere bioscoop- en videoversies niet meer terug te vinden. Het klonk te serieus en te verbeten. Anno 1965 kon er in oorlogsfilms weer een lachje vanaf. 'We'll pick up a landmark,' zegt Kiley (Fonda dus) tegen zijn piloot. 'Sure,' antwoordt die, 'we'll pick up a landmark - right in the kisser.' (IdH/VPRO Gids)

36 Hours

1965 | Oorlogsfilm, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1965. Oorlogsfilm van George Seaton. Met o.a. James Garner, Eva Marie Saint, Rod Taylor, Werner Peters en Celia Lovsky.

Kort voor de landing in Normandië, wordt majoor Pike (Garner) van de Amerikaanse inlichtingendienst naar Lissabon gezonden om uit te zoeken wat de Duitsers weten over de invasie. Hij wordt echter gevangen genomen door vijandige agenten die op een slimme manier de nodige inlichtingen van hem proberen los te krijgen. Hij wordt verdoofd en naar de kliniek van dokter Gerber (Taylor) in Duitsland gebracht. Als hij weer bijkomt, lijkt het alsof hij zich in een Amerikaans ziekenhuis in 1950 bevindt. Onwaarschijnlijke spionagethriller die echter zeer handig in elkaar steekt. Er wordt aanvaardbaar geacteerd, hoewel Taylor onmogelijk voor een Duitser kan doorgaan. Seaton baseerde zijn scenario op de roman Beware of the Dog van Roald Dahl en op een verhaal van Carl H. Hittleman en L.H. Vance. In 1989 opnieuw gemaakt als de tv-film Breaking Point.

Das Geheimnis der schwarzen Witwe

1964 | Misdaad, Thriller

Duitsland​/​​Spanje 1964. Misdaad van Franz Josef Gottlieb. Met o.a. O. W. Fischer, Karin Dor, Werner Peters, Eddi Arent en Klaus Kinski.

Zie: Edgar Wallace-serie.

Scotland Yard jagt Dr. Mabuse

1963 | Misdaad, Thriller, Sciencefiction

Duitsland 1963. Misdaad van Paul May. Met o.a. Klaus Kinski, Peter van Eyck, Walter Rilla, Sabine Bethmann en Dieter Borsche.

De geest van de overleden schurk dr Mabuse leeft voort in het lichaam van psychiater dr Pohland en deze heeft nog maar een gedachte... de wereldmacht grijpen met behulp van een hypnotiseermachine. Een pulp-productie, waarin op bijna schaamteloze wijze gebruik is gemaakt van de hoofdfiguur in het oorspronkelijke meesterwerk van Fritz Lang.

Dog Eat Dog

1963 | Drama, Misdaad

Duitsland​/​​Italië​/​​Verenigde Staten 1963. Drama van Gustav Gavrin. Met o.a. Cameron Mitchell, Jayne Mansfield, Dody Heath, Ivor Salter en Isa Miranda.

Laag bij de grondse, onbedoeld grappige rommel dat uitsluitend voor de poen gemaakt is over wellust, hebzucht en verdorvenheid, waarin verschillende figuren er met gestolen miljoenen vandoor willen. Een opvallend, terugkerend punt in de film, dat je bijblijft: Jayne klaagt constant dat ze schone panty's nodig heeft. Zo kwam deze coproductie pas drie jaar na zijn ontstaan naar de V.S.; verschillende bronnen wijzen Albert Zugsmith en Ray Nazarro aan als regisseur, maar dat laatste lijkt onwaarschijnlijk.

Die Weiße Spinne

1963 | Misdaad, Thriller, Horror

Duitsland 1963. Misdaad van Harald Reinl. Met o.a. Joachim Fuchsberger, Karin Dor, Horst Frank, Werner Peters en Dieter Eppler.

In de wijk Soho in Londen wordt een aantal moorden gepleegd, waarbij steeds een talisman in de vorm van een witte spin op de slachtoffers wordt aangetroffen. De experts van Scotland Yard buigen zich over de zaak. De film is niet gebaseerd op een boek van Edgar Wallace, zoals het oorspronkelijke reclamemateriaal suggereerde, maar op een roman van Louis Weinert-Wilton, die overigens dezelfde paden volgt. Griezel- en gruweleffecten leiden de aandacht soms met succes af van alle absurditeiten en ongerijmdheden. Liefhebbers van bizarre thrillers zullen zich kostelijk amuseren.

Der Fluch der gelben Schlange

1963 | Thriller, Misdaad

Duitsland 1963. Thriller van Franz Josef Gottlieb. Met o.a. Joachim Fuchsberger, Brigitte Grothum, Pinkas Braun, Werner Peters en Claus Holm.

Zie: Edgar Wallace-serie.

The Counterfeit Traitor

1962 | Oorlogsfilm, Thriller

Verenigde Staten 1962. Oorlogsfilm van George Seaton. Met o.a. William Holden, Lilli Palmer, Hugh Griffith, Erica Beer en Werner Peters.

Holden reist door Europa als contraspion tijdens WO II en wordt tussen de gevaarlijke missies door verliefd op Palmer. Authentieke achtergronden en goede acteurs. Op de werkelijkheid gebaseerd.

Teppich des Grauens

1962 | Misdaad, Thriller

Duitsland​/​​Italië​/​​Spanje 1962. Misdaad van Harald Reinl. Met o.a. Joachim Fuchsberger, Karin Dor, Werner Peters, Eleonora Rossi-Drago en Carl Lange.

Bij zijn terugkeer uit India wordt een agent van de Britse Geheime Dienst met vergif vermoord en worden zijn documenten gestolen. Scotland Yard stuit bij het onderzoek op een mysterieuze bende. Deze onderhoudende, hoewel soms niet zeer begrijpelijke, misdaadthriller gaat er geducht tegenaan met piepende deuren, enge kelders, ontvoerde heldinnen en duistere schurken. Prima amusement voor liefhebbers. Geen film naar Edgar Wallace, zoals sommige affiches ons destijds wilden doen geloven.

Die Unsichtbaren Krallen des Dr. Mabuse

1962 | Misdaad, Thriller, Mysterie

Duitsland 1962. Misdaad van Harald Reinl. Met o.a. Lex Barker, Karin Dor, Siegfried Lowitz, Wolfgang Preiss en Werner Peters.

Een van de vijf naoorlogse Dr. Mabuse-films, die niet door Fritz Lang gemaakt werden, en waarschijnlijk de beste. Barker is een Amerikaanse rechercheur, die in Duitsland een misdadiger achterna zit, die connecties heeft met Dr. Mabuse (Preiss). Vlot gedaan en de internationale bezetting hielp een handje om het resultaat zo veel mogelijk op te krikken. Ook bekend als The Invisible Claws of Dr. Mabuse.

Unter Ausschluß der Öffentlichkeit

1961 | Misdaad

Duitsland 1961. Misdaad van Harald Philipp. Met o.a. Marianne Koch, Peter van Eyck, Eva Bartok, Claus Holm en Wolfgang Reichmann.

In dit gecompliceerde, op een verwarde manier uitgewerkte verhaal, eist een procureur een nieuw onderzoek naar aanleiding van een voorgewende gerechtelijke dwaling die een zelfmoord tot gevolg had.

Im Stahlnetz des Dr. Mabuse

1961 | Misdaad, Mysterie, Thriller

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Italië 1961. Misdaad van Harald Reinl. Met o.a. Gert Fröbe, Lex Barker, Daliah Lavi, Wolfgang Preiss en Fausto Tozzi.

Met behulp van de dubieuze FBI-agent Joe Como ( Barker) onderzoekt commissaris Lohmann (Fröbe) de moord op een Interpol-agent en een gangster uit Chicago. Het spoor leidt naar de gevangenis, waar een chemicus gebruikt wordt om een nieuw drug te ontwikkelen. Lohmann krijgt steeds meer het idee dat aartsvijand dr. Mabuse achter de moorden zit. Dit is een van de vijf naoorlogse Dr. Mabuse-films, die niet door Fritz Lang gemaakt werden.

Es muß nicht immer Kaviar sein

1961 | Komedie

Duitsland 1961. Komedie van Géza von Radványi. Met o.a. O.W. Fischer, Senta Berger, Eva Bartok, Viktor de Kowa en Jean Richard.

Een bankbediende, die een rokkenjager is en van lekker eten houdt, raakt verstrikt in een spionageweb. Naar de bestseller van Johannes Mario Simmel, de Westduitse Harold Robbins.

Diesmal muß es Kaviar sein

1961 | Komedie

Duitsland​/​​Frankrijk 1961. Komedie van Géza von Radványi. Met o.a. O.W. Fischer, Senta Berger, Jean Richard, Eva Bartok en Werner Peters.

Vervolg op ES MUSS NICHT IMMER KAVIAR SEIN over geheim-agent- tegen-wil-en-dank, die van lekker eten (en de dames) houdt. Naar het boek van de vroegere journalist, nu miljonair-schrijver Johannes Mario Simmel.

Denn das Weib ist schwach

1961 | Drama

Duitsland 1961. Drama van Wolfgang Glück. Met o.a. Sonja Ziemann, Helmut Schmid, Kai Fischer, Werner Peters en Irene Mann.

Een vrouw die een miljoenenerfenis in het vooruitzicht heeft, valt ten prooi aan een gelukzoeker; deze wordt echter verliefd op haar en dat is natuurlijk niet naar de zin van zijn medeplichtige. Een melodrama van het zuiverste water.

Die 1000 Augen des Dr. Mabuse

1960 | Misdaad, Thriller

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Italië 1960. Misdaad van Fritz Lang. Met o.a. Gert Fröbe, Wolfgang Preiss, Dawn Addams, Peter van Eyck en Werner Peters.

Derde Dr. Mabuse-film van Fritz Lang (Metropolis) en tevens de zwanenzang van de Duitse cineast (1890-1976). Schrijver Norbert Jacques kwam begin vorige eeuw op de proppen met Dr. Mabuse, een archetypisch duister genie dat verlangt naar wereldheerschappij. In Die 1000 Augen heeft de snoodaard zich verschanst in het door de nazi’s gebouwde Hotel Luxor waar hij met behulp van technische observatiesnufjes en meegaande handlangers een spoor van dood en verderf zaait. Rechercheur Kras (Fröbe) verschanst zich in de lobby om de meestercrimineel te dwarsbomen. Geen topstuk in Langs oeuvre maar de lowbudgetfilm weet te intrigeren dankzij tal van dubbelzinnige personages.

Strafbataillon 999

1959 | Oorlogsfilm

Duitsland 1959. Oorlogsfilm van Harald Philipp. Met o.a. Werner Peters, Sonja Ziemann, Ernst Schröder, Ernst Jäger en George Thomas.

De verfilming van de twijfelachtige roman van Heinz Konsalik over het bij Stalingrad ingezette strafbataljon.

Rosen für den Staatsanwalt

1959 | Drama

Duitsland 1959. Drama van Wolfgang Staudte. Met o.a. Martin Held, Ingrid van Bergen, Werner Finck, Walter Giller en Camilla Spira.

Een straatventer, een voormalige Wehrmachtsoldaat die om een reep chocolade tijdens WO II ter dood veroordeeld werd, ontmaskert een gevierde Officier van Justie in de West-Duitse Wirtschaftswunder-staat als de vroegere oorlogsmisdadiger, die ook nu nog steeds een antisemitisch heerschap blijkt te zijn. De regie die wat overdadig aandoet en enscenering die wat artistiekerig overkomt, kunnen het kreupele scenario in deze bijtende satire op de moderne Duitse maaatschappij van toen helaas niet verhullen.

R.P.Z. appelle Berlin

1959 | Thriller

Italië​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 1959. Thriller van Ralph Habib. Met o.a. Dawn Addams, Peter van Eyck, Gino Cervi, Franco Fabrizi en Ernst Schröder.

De beramers van een anti-nazicomplot zoeken steun bij het Vaticaan waar hun koerier in de ban komt van een SS-spionne, die de plannen saboteert, maar door de liefde wel gewonnen wordt voor de goede zaak. De weinig overtuigende romance ontneemt iedere spanning aan deze spionage-thriller, die bovendien het Duitse volk voorstelt als onschuldig, gemanipuleerd slachtoffer van een handvol schurken. De zwart-wit personages dwingen de acteurs tot middelmatig spel.

Kriegsgericht

1959 | Oorlogsfilm, Drama

Duitsland 1959. Oorlogsfilm van Kurt Meisel. Met o.a. Karlheinz Böhm, Christian Wolff, Klaus Kammer, Hans Nielsen en Herbert Tiede.

Luitenant ter Zee Böhm, vaandrig Wolff en matroos Kammer overleven in 1942 de zeeslag, waarbij de kruiser 'Pommern' met 1.400 man aan boord is vergaan. Ze worden uit het water gered door de bemanning van een onderzeeër. Aanvankelijk worden ze als helden beschouwd en gevierd, totdat een smerige nazi hen voor de krijgsraad haalt wegens lafheid en voortijdig verlaten van hun schip. De verachtelijke mentaliteit die toen heerste, wordt duidelijk getoond in een verder niet al te boeiende film.

Der Schatz vom Toplitzsee

1959 | Oorlogsfilm

Duitsland 1959. Oorlogsfilm van Franz Antel. Met o.a. Joachim Hansen, Sabine Sesselmann, Gert Fröbe en Werner Peters.

Deze film is gebaseerd op historische feiten: tegen het einde van WO II wilde Duitsland valse pond-sterling-biljetten in omloop brengen om de Engelse economie te ontredderen. Dit plan moest echter worden opgegeven en de kisten met het valse geld werden in de Toplitzsee geworpen. Het trage verhaal pakt de draad op aan de hand van de misdaden van een voormalig SS-man, die nu een rijke bankier is, en gaat verder over de moed van een journalist die hem wil ontmaskeren.

Unruhige Nacht

1958 | Oorlogsfilm

Duitsland 1958. Oorlogsfilm van Falk Harnack. Met o.a. Bernhard Wicki, Ulla Jacobsson, Hansjörg Felmy, Werner Peters en Ann Savo.

Een legerpredikant moet een ter dood veroordeelde deserteur bijstaan. Het executiepeloton wordt gecommandeerd door een officier die in burger ook dominee is. Een tamelijk dubbelhartig pleidooi voor het vak van legerpredikant aan de hand van een in beginsel prima gegeven.

Romarei - das Mädchen mit den Grünen Augen

1958 | Avonturenfilm, Erotiek

Duitsland 1958. Avonturenfilm van Harald Reinl. Met o.a. Carola von Kayser, Joachim Hansen, Leonhard Steckel, Dominique Wilms en Werner Peters.

Het titelkaraktertje is een helderziend weesmeisje, dat door een schatrijke nikkelmagnaat bij haar harteloze pleegmoeder wordt weggekocht en meegenomen naar Tripoli. Daar krijgt zij in ruil voor haar bovennatuurlijke raadgevingen een leven van luxe aangeboden. Deze heel naïeve en enigszins kitscherige avonturen in min of meer exotische locaties waren destijds een doorn in het oog van de fatsoensrakkers, die borg stonden voor onze morele smetteloosheid. De film werd 'aanstootgevend' bevonden en had grote moeite de filmkeuringsdienst te passeren. Onbegrijpelijk allemaal als men zoveel jaar na dato dit samenraapsel van romantische, sensationele en vooral sentimentele elementen nog eens terugziet.

Dreizehn alte Esel

1958 | Musical, Komedie

Duitsland 1958. Musical van Hans Deppe. Met o.a. Hans Albers, Marianne Hoppe, Karin Dor, Gunnar Möller en Werner Peters.

Een wereldreiziger komt na jaren terug bij zijn vrouw, die het kindertehuis Sonnenhof bestiert. Natuurlijk ziet Josef Krapp (Albers) kans via de warme kinderhartjes ook het hart van zijn vrouw Martha (Hoppe) weer terug te winnen, en dan wordt het pas helemaal 'lustig' op de Sonnenhof, waar liedjes worden gezongen als 'Mein Junge, hält die Füße still' en 'Es ist egal'. Scenario van Janne Furch. Camerawerk van Ekkehard Kyrath. Ook bekend als Dreizehn kleine Esel und der Sonnenhof .

Besuch aus der Zone

1958 |

Duitsland 1958. Rainer Wolffhardt. Met o.a. Werner Peters, Paula Denk en Siegfried Lowitz.

Een wereldreiziger komt na jaren terug bij zijn vrouw, die het kindertehuis Sonnenhof bestiert. Natuurlijk ziet Josef Krapp (Albers) kans via de warme kinderhartjes ook het hart van zijn vrouw Martha (Hoppe) weer terug te winnen, en dan wordt het pas helemaal 'lustig' op de Sonnenhof, waar liedjes worden gezongen als 'Mein Junge, hält die Füße still' en 'Es ist egal'. Scenario van Janne Furch. Camerawerk van Ekkehard Kyrath. Ook bekend als Dreizehn kleine Esel und der Sonnenhof .

Nachts, Wenn der Teufel kam

1957 | Thriller

Duitsland 1957. Thriller van Robert Siodmak. Met o.a. Mario Adorf, Claus Holm, Annemarie Düringer, Monika John en Peter Carsten.

Wegens moord op zijn vriendin wordt een onschuldige man opgepakt. Een commissaris gelooft echter dat een Bruno Lüdke deze moord en nog zeven andere heeft begaan, maar Hitler kan dit soort sensatie niet gebruiken en de onschuldige moet hangen, de commissaris moet naar het front en Lüdke wordt onopvallend neergeschoten. Een van Robert Siodmaks grootste naoorlogse Duitse films die Adorf beroemd maakte als de massamoordenaar Lüdke.

Der Greifer

1957 | Mysterie, Thriller

Duitsland 1957. Mysterie van Eugen York. Met o.a. Hans Albers, Hansjörg Felmy, Susanne Cramer, Ernst Stankovski en Werner Peters.

Nieuwe versie met Hans Albers opnieuw als 'Der Greifer', de politieman die het Roergebied onveilig maakt voor elke schurk. Na zijn pensionering besluit hij toch nog een oude zaak af te wikkelen. Het scenario, naar een verhaal van Victor Kendall, werd evenals dat van de 1930-versie geschreven door Curt J. Braun en Max Ehrlich.

Die Stimme der Sehnsucht

1956 | Drama, Muziek

Duitsland 1956. Drama van Thomas Engel. Met o.a. Rudolf Schock, Waltraut Haas, Christine Kaufmann, Mady Rahl en Werner Peters.

Stefan Berger (Schock) is een gevierd zanger. Hij heeft een groot hart en bezoekt regelmatig doodzieke kindertjes in het ziekenhuis en zingt tot afscheid altijd een roerend lied. Zijn uitgekookte, harteloze manager Pannecke (Peters) maakt hiervan flink misbruik, als hij hoort van de bijna ten dode opgeschreven Eva (Kaufmann). Hij nodigt zonder dat Berger het weet de kleine Eva voor verder herstel uit bij de zanger in diens villa in Napels om er later een slaatje uit te slaan d.m.v. publiciteit.

Das Sonntagskind

1956 | Komedie

Duitsland 1956. Komedie van Kurt Meisel. Met o.a. Heinz Rühmann, Hannelore Bollmann, Werner Peters, Günther Lüders en Walter Giller.

Kleermaker wordt kort na WO II door een Britse militaire rechtbank tot een korte gevangenisstraf veroordeeld. Maar omdat hij zijn vrouw niet in de steek wil laten, haalt hij zijn leerling over om voor hem de cel in te gaan.

Der Teufel vom Mühlenberg

1954 | Familiefilm, Fantasy

Oost Duitsland 1954. Familiefilm van Herbert Ballmann. Met o.a. Eva Kotthaus, Hans-Peter Minetti, Willy A. Kleinau, Werner Peters en Gerhard Frei.

Deze als sprookje bedoelde film is gebaseerd op een van de vele sagen uit de Harz. De terreur van een slotvoogd, een dorpsoudste, en een molenaar op de ploeterende landbouwers uit de omgeving eindigt slecht voor ze, als ze door een paar opstandelingen en bosgeesten worden opgejaagd. De ingrediënten zijn erger dan het schouwspel zelf, maar het blijft 'Blut und Boden'; dat wel.

Anna Susanna

1953 | Drama

Oost Duitsland 1953. Drama van Richard Nicolas. Met o.a. Günther Simon, Peter Marx en Werner Peters.

Een reder laat een schip zinken om met het geld van de verzekering een bankroet te voorkomen. De overlevenden klagen hem tevergeefs aan. Op hoop van zegen in Oost Duitsland.

Modell Bianka

1951 | Komedie

Oost Duitsland 1951. Komedie van Richard Groschopp. Met o.a. Fritz Wagner, Werner Peters, Gerda Falk en Margit Schaumäker.

Een ontwerper is boos als een model geweigerd wordt en geeft het aan het concurrerende kledingbedrijf. Bedoeld als komedie.

Der Untertan

1951 | Historische film, Drama

Oost Duitsland 1951. Historische film van Wolfgang Staudte. Met o.a. Werner Peters, Paul Esser, Friedrich Maurer, Sabine Thalbach en Renate Fischer.

Een filmisch bijzonder onderzoek naar de kleinburgerziel van de Duitser: in 1918 ging rechts al tekeer tegen het boek van Heinrich Mann. In West-Duitsland werd Staudte`s klassiek geworden film in eerste instantie verboden. Onderdaan Diederich Hessling (een overtuigende rol van Peters) weet dat je de macht moet dienen op zo'n wijze dat je er ook nog aan kunt verdienen en daarom maakt hij zich warm voor een keizerlijk monument. Pas na veel geharrewar, waarbij Staudte voor 'nestbevuiler' werd uitgemaakt, werd deze DEFA-film in 1957 in de Bondsrepubliek vertoond. Het scenario is van Fritz en Wolfgang Staudte, het camerawerk is van Robert Baberske.

Der Kahn der fröhliche Leute

1950 | Komedie, Musical, Romantiek

Oost Duitsland 1950. Komedie van Hans Heinrich. Met o.a. Petra Peters, Fritz Wagner, Joachim Brennecke, Paul Esser en Werner Peters.

Na de dood van haar vader heeft de wilskrachtige Peters het binnenschip geërfd en weet zij met de hulp van haar oom Maack een vergunning te bemachtigen om op de Elbe te gaan varen. Wagner die verliefd is op Peters wordt als matroos-motordrijver aangemonsterd en wil algauw de lakens uitdelen, maar daar neemt Peters geen genoegen mee. Hij loopt met een kwaaie kop van boord en Peters treft drie volijke muzikanten aan, die zich uitgeven voor varensgezellen, denkt daarmee dat haar problemen zijn opgelost totdat het schip op een zandbank vastloopt. Wagner is de enige die hen eruit kan redden en alles wordt koek en ei tussen hem en haar, terwijl de ondeugende muzikanten een engagement aan wal vinden. Een aardige nog altijd onderhoudende DEFA-film in de stijl van de Duitse komedies, die nog niet vastgeketend zat aan de officiële richtlijnen van de communistische cultuur- politiek. Naar het boek van Jochen Klepper.

Rotation

1948 | Mysterie

Oost Duitsland 1948. Mysterie van Wolfgang Staudte. Met o.a. Paul Esser, Irene Korb, Brigitte Krause, Reinhold Bernt en Karl-Heinz Deikkert.

Drukker Hans Behnke (Esser) komt in een concentratiekamp terecht nadat hij vlugschriften tegen de nazi's drukte. Zijn zoon Helmut, lid van de Hitlerjugend, heeft hem verraden. De film is een terugblik op het moment dat Behnke door de SS zal worden terechtgesteld. Wegens een pacifistische tendens weigerde de DEFA Staudtes film aanvankelijk uit te brengen.