Moussa Haddad

Regisseur

Moussa Haddad is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Hassan Terro au maquis

1978 | Komedie

Algerije 1978. Komedie van Moussa Haddad. Met o.a. Rouiched, Boualem Ourais, Sid Ahmed Agoumi, Hassan El Hassani en Kaci Tizi.

Het zesdelige vervolg op HASSAN TERRO en HASSAN TERRO S'ENVADE, ofwel de avonturen van een legendarische held uit de Bevrijdingsoorlog. Hoe na zijn ontsnapping de bevolking van Algerije haar blijdschap uit, terwijl de parachutisten vergeefs naar hem blijven zoeken. De avondklok wordt ingesteld. Daarmee is de zaak echter nog niet afgedaan, want een bijzonder racistische commandant besluit persoonlijk achter onze held aan te gaan. Met het verstrijken der jaren heeft deze beschrijving van de kolonialen aan kracht ingeboet, en nu heeft de film meer van een mooie, goedmoedige, pretentieloze western. Gezien de lengte is dit beslist een onvolledige versie.

Les vacances de l'inspecteur Tahar

1973 | Misdaad

Algerije 1973. Misdaad van Moussa Haddad. Met o.a. Hadj Abderrahmane, Yahia Benmabrouk, Hassan el Hassani, Attab Benali en Zohra Faiza.

Inspecteur Tahar (Abderrahmane) en zijn trouwe assistent zijn door een populaire Tunesische heldin uitgenodigd hun vakantie bij haar in Tunis door te brengen. Voordat ze Algiers verlaten maken ze een tussenstop in een toeristencomplex, waar een moord is gepleegd. Het spoor leidt hen naar Tunesiƫ. Voorspelbaar scenario met als hoofdpersoon een min of meer overtuigende kopie van Maigret. De montage is echter nogal onsamenhangend en summier. Zowel de acteurs als het landschap zijn van tijd tot tijd kleurrijk. Overigens is dit de eerste Algerijnse amusementsfilm in het detective-genre: tot dan toe werden Algerijnse films vooral gekenmerkt door oorlogsherinneringen en sociale problemen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Moussa Haddad op televisie komt.

Reageer