Arthur O'Connell: cast.
Er zijn 48 films gevonden.

The Hiding Place

1975 | Oorlogsfilm, Biografie, Historische film

Verenigde Staten 1975. Oorlogsfilm van James F. Collier. Met o.a. Jeannette Clift, Julie Harris, Arthur O'Connell, Eileen Heckart en Robert Rietty.

Het Corrie ten Boom Huis in Haarlem trekt bijna alleen Amerikanen, die haar massaal omarmen als een tweede - diep christelijke - Anne Frank. Het huis was de schuilplaats voor veel joden die de familie Ten Boom tijdens WO II hielp. Verraad bracht een einde aan de hulp en het begin van een lijdensweg voor de Ten Boomen zelf in concentratiekamp Ravensbrück. The Hiding Place toont het drama meeslepend in detail, vanuit een christelijke invalshoek. De film is dan ook gebaseerd op het boek 'De schuilplaats' van Corrie ten Boom, die na de oorlog internationaal het evangelie van vergevingsgezindheid predikte.

Shootout in a One-Dog Town

1974 | Western

Verenigde Staten 1974. Western van Burt Kennedy. Met o.a. Richard Crenna, Richard Egan, Stefanie Powers, Jack Elam en Arthur O'Connell.

Op een vooruitgeschoven post moet bankier Crenna het opnemen tegen bendeleider Egan en zijn jongens die tweehonderdduizend dollar uit de kluis komen halen. Een doorsnee paardendrama.

Huckleberry Finn

1974 | Familiefilm, Avonturenfilm, Musical

Verenigde Staten 1974. Familiefilm van J. Lee Thompson. Met o.a. Jeff East, Paul Winfield, Harvey Korman, David Wayne en Arthur O'Connell.

Er blijft erg weinig van Mark Twain over in deze aardige, maar holle musicalversie van zijn klassieke verhaal. De muziek van Richard en Robert Sherman is net zo onbetekenend als hun scenario.

Shaft: The Capricorn Murders

1973 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1973. Actiefilm van Allen Reisner. Met o.a. Richard Roundtree, Ed Barth, Don Knight, David Hedison en Arthur O'Connell.

Gil Kirkwood (Hedison), president van Capricorn International, heeft het bedrijf naar de knoppen geholpen. Hij weet dat het een kwestie van tijd is totdat hij gearresteerd wordt en wordt wegens mismanagement en fraude voor de rechter gesleept. Daarom wil hij een verkeersongeluk ensc[KA2]eneren, waarbij zijn vrouw Joanna (Crosby) om het leven zal komen. Ze bezit een diamenten halssnoer ter waarde van drie miljoen dollar. Het complot loopt mis en Joanna vraagt Shaft (Roundtree) haar uit de penarie te helpen. Het halssnoer is verdwenen en Shaft begrijpt snel dat de heren schurken elkaar naar het leven staan vanwege het kostbare sieraad. Gefundenes fressen voor Shaft, want waar twee honden vechten om een been... Verschrikkelijk voorspelbaar, maar onderhoudend genoeg.

They Only Kill Their Masters

1972 | Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1972. Thriller van James Goldstone. Met o.a. James Garner, Katharine Ross, Hal Holbrook, Harry Guardino en June Allyson.

Een ingewikkelde eigentijdse wie-is-de-dader zich afspelend in een Californisch kuststadje. Er wordt gestreefd naar een Dashiell Hammett-sfeer, wat niet lukt. Politieman Garner probeert de moord op een zwangere vrouw op te lossen met een reusachtige Dobermann-hond die telkens nadrukkelijk op de proppen komt. Niet slecht gedaan, toch teleurstellend. Het scenario is van Lane Slate. Het camerawerk is van Michel Hugo.

The Poseidon Adventure

1972 | Avonturenfilm, Thriller, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1972. Avonturenfilm van Ronald Neame en Irwin Allen. Met o.a. Gene Hackman, Ernest Borgnine, Red Buttons, Carol Lynley en Roddy McDowall.

Het gigantische passagiersschip S.S. Poseidon is bezig aan zijn laatste cruise, voordat het overgedragen wordt aan zijn nieuwe eigenaars. De kapitein merkt dat er iets fout is met het stabilisatiesysteem, maar zijn bazen dringen aan op snelheid want ze zijn reeds drie dagen te laat. Aan boord is het feest, tot het schip gegrepen wordt door een reusachtige vloedgolf en omgekeerd in het water komt te liggen. De overlevenden moeten proberen zich een weg te banen door een labyrint van gangen naar de kiel van het schip. Onwaarschijnlijke, maar goed gemaakte rampenfilm, met een aantal uitstekende acteurs. Oscars gingen naar de speciale effecten en naar de song 'The Morning After' van Al Kasha en Joel Hirschhorn.

Ben

1972 | Horror

Verenigde Staten 1972. Horror van Phil Karlson. Met o.a. Lee Harcourt Montgomery, Joseph Campanella, Arthur O'Connell, Rosemary Murphy en Meredith Baxter.

Het nodeloze en idiote vervolg op WILLARD. Een ziek joch sluit vriendschap met Ben de rat. Wellicht is het enige verteerbare aan deze film de titelsong (een lovesong!) die gezongen wordt door de toen nog jeugdige Michael Jackson. Daarin wordt het hele verhaal behoorlijk samengevat. Voor de rest is het een twaalfderangs horrorfilm.

The Last Valley

1971 | Avonturenfilm, Historische film, Drama, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1971. Avonturenfilm van James Clavell. Met o.a. Michael Caine, Omar Sharif, Florinda Bolkan, Nigel Davenport en Per Oscarsson.

Tijdens de 30-jarige oorlog is Duitsland in een slagveld veranderd. Waar de leraar Vogel ook komt, hij ziet niets dan verwoesting. In de bergen vindt hij een paradijselijk Alpen-dorp dat door plunderende soldaten op de korrel wordt genomen. Vogel weet hun hoofdman er van te overtuigen dat het slimmer is het dorp als winterkwartier te gebruiken. Vogel streedt op als bemiddelaar, maar na de winter heerst er onrust als de hoofdman Vogel benoemt tot commandant

A Taste of Evil

1971 | Drama

Verenigde Staten 1971. Drama van John Llewellyn Moxey. Met o.a. Barbara Parkins, Barbara Stanwyck, Roddy McDowall, William Windom en Arthur O'Connell.

Na terugkeer uit een zenuwinrichting, waar zij behandeld werd voor een traumatische verkrachting, glijdt een vrouw bijna geheel weg in apathie; of is het verbeelding? Het geforceerde scenario van Jimmy Sangster had veel beter gekund.

There Was A Crooked Man...

1970 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1970. Western van Joseph L. Mankiewicz. Met o.a. Kirk Douglas, Henry Fonda, Hume Cronyn, Warren Oates en Burgess Meredith.

Wat merkwaardige film gesitueerd in Arizona in 1883: in de territoriale gevangenis arriveren zes veroordeelden, w.o. Douglas die een schat gestolen heeft en deze verborgen heeft in een slangennest. Tijdens een opstand wordt de gevangenisdirecteur gedood en vervangen door de humanere sheriff, Fonda. Douglas die al lang plannen koesterde om uit te breken, ziet zijn kans schoon. De climax bestaat uit de confrontatie tussen beide mannen, die volledig aan elkaar gewaagd blijken te zijn. Het scenario van David Newman en Robert Benton is bij momenten te praatziek. Niet erg succesvol, ondanks de sterbezetting.

Suppose They Gave a War and Nobody Came?

1970 | Musical

Verenigde Staten 1970. Musical van Hy Averback. Met o.a. Tony Curtis, Brian Keith, Ernest Borgnine, Suzanne Pleshette en Ivan Dixon.

Oplichterij in dienst; slecht gedaan. Stel je voor dat deze film werd vertoond en niemand kwam kijken? Hertiteld voor tv tot War Games.

Seven in Darkness

1969 | Drama

Verenigde Staten 1969. Drama van Michael Caffey. Met o.a. Dina Merrill, Barry Nelson, Sean Garrison, Milton Berle en Arthur O'Connell.

Een chartervliegtuig verongelukt in de bergen. Een groep blinden op weg naar een congres probeert een weg naar het dichtstbijzijnde dorpje te vinden. Een doorsneemelodrama met nauwelijks belangwekkende karaktertypetjes. Goed spel, saaie regie.

The Power

1968 | Sciencefiction, Fantasy, Horror, Thriller

Verenigde Staten 1968. Sciencefiction van Byron Haskin. Met o.a. George Hamilton, Suzanne Pleshette, Richard Carlson, Yvonne De Carlo en Earl Holliman.

Een onderzoeksteam komt erachter dat één van de leden een kwade supergenius is die een zeer sterk ontwikkeld gevoel voor buitenzintuiglijke waarnemingen heeft en die de anderen één voor één begint af te maken. Zal Hamilton de dader nog op tijd kunnen identificeren voordat ook hij door de snoodaard gedood wordt? Zou iemand ooit kunnen twijfelen aan George Hamilton? Een goede, ondergewaardeerde productie van George Pal. Scenario van John Gay naar een roman van Frank M. Robinson. Camerawerk van Ellsworth Fredricks.

Let Him Go If He Hollers

1968 |

1968. Charles Martin. Met o.a. Barbara McNair, Ann Prentiss, Raymond St. Jacques, Dana Wynter en John Russell.

Een onderzoeksteam komt erachter dat één van de leden een kwade supergenius is die een zeer sterk ontwikkeld gevoel voor buitenzintuiglijke waarnemingen heeft en die de anderen één voor één begint af te maken. Zal Hamilton de dader nog op tijd kunnen identificeren voordat ook hij door de snoodaard gedood wordt? Zou iemand ooit kunnen twijfelen aan George Hamilton? Een goede, ondergewaardeerde productie van George Pal. Scenario van John Gay naar een roman van Frank M. Robinson. Camerawerk van Ellsworth Fredricks.

If He Hollers, Let Him Go

1968 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1968. Drama van Charles Martin. Met o.a. Raymond St. Jacques, Kevin McCarthy, Barbara McNair, Dana Wynter en Arthur O'Connell.

Ontsnapte gevangene James Lake (St. Jacques) probeert zijn onschuld te bewijzen inzake een valse aanklacht van aanranding. Heel veel clichés en McNairs naaktscènes haalden het herenblad Playboy. Het scenario is van regisseur Martin naar een misdaadroman van Chester Himes, die internationaal bekend werd door Cotton comes to Harlem. Het camerawerk is van William W. Spencer. Ook bekend als DEAD RIGHT en NIGHT HUNT. Eastmancolor, Mono.

The Reluctant Astronaut

1967 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1967. Familiefilm van Edward Montagne. Met o.a. Don Knotts, Leslie Nielsen, Joan Freeman, Arthur O'Connell en Jesse White.

Een luchtige klucht van weinig betekenis over oudleerling Knotts uit 'Boerenkoolsteradeel' die astronaut wordt. Voorspelbare humor, vaak kinderachtig. Alleen voor kinderen.

The Silencers

1966 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 1966. Sciencefiction van Phil Karlson. Met o.a. Dean Martin, Stella Stevens, Daliah Lavi, Victor Buono en Arthur O'Connell.

Het eerste Matt Helm-spionageavontuur was ook het beste, al zegt dat weinig. Maar Dino's moeilijkheden met de verstrooide Stevens zijn humoristisch.

Fantastic Voyage

1966 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1966. Sciencefiction van Richard Fleischer. Met o.a. Stephen Boyd, Raquel Welch, Edmond O'Brien, Donald Pleasence en Arthur O'Connell.

Een belangrijke Russische geleerde loopt over naar Amerika, maar door de spanning dreigt hij te sterven aan een bloedprop in de hersenen. Daarom geeft de regering toestemming voor een nieuw project: een tot microscopische afmetingen verkleinde duikboot met een groep medici wordt bij de man geïnjecteerd om de bloedprop te verwijderen. Maar er is een verrader aan boord. Een visueel magistrale SF-film, die een reis door een menselijk lichaam in beeld brengt. De gevaren onderweg tarten iedere vorm van verbeelding. Knap scenario van Harry Kleiner en David Duncan, naar een verhaal van Otto Klement en Jay Lewis Bixby. Het nevenplot van de spion is overbodig: zonder hem zou de film even spectaculair geweest zijn; bovendien is het door het wegebben van de Koude Oorlog achterhaald. De special effects van L.B. Abbott, Art Cruickshank en E. Kosa, Jr. leverden een Oscar op, evenals de artistieke leiding. Schitterende fotografie van Ernest Laszlo.

Birds Do It

1966 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1966. Familiefilm van Andrew Marton. Met o.a. Soupy Sales, Tab Hunter, Arthur O'Connell, Edward Andrews en Beverly Adams.

Soupy's eerste hoofdrol waarin hij onder de invloed van een serum raakt zodat hij kan vliegen. Redelijk leuk voor kinderen.

The Third Day

1965 | Thriller

Verenigde Staten 1965. Thriller van Jack Smight. Met o.a. George Peppard, Elizabeth Ashley, Roddy McDowall, Arthur O'Connell en Mona Washbourne.

Een bekwame bezetting weet raad met het bekende gegeven over geheugenverlies. Peppard weet niet meer wat er gebeurde, zodat hij nu van moord beschuldigd wordt.

The Monkey's Uncle

1965 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1965. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Tommy Kirk, Annette Funicello, Leon Ames, Frank Faylen en Arthur O'Connell.

Merlin Jones (Kirk) gaat maar door met uitvinden. Om enkele sportsterren van school die bijzonder zwakke studenten zijn door hun examen heen te helpen, ontwikkelt hij een slaap-studie- methode, die hij uitprobeert op zijn aap. Dan stelt hij nog een pil samen die de kracht doet toenemen en bouwt hij een vliegmachine die op mankracht werkt. Dankzij deze laatste uitvinding is de film iets vermakelijker dan zijn voorganger THE MISADVENTURES OF MERLIN JONES. De rest is even flets en flauw geschreven door Tom en Helen August, naar een verhaal van Bill Walsh, en de acteurs overacteren nog steeds even erg. Edward Colman was weer verantwoordelijk voor het camerawerk. Een schrale Disney-produktie. Titelsong gezongen door Annette en The Beach Boys.

The Great Race

1965 | Avonturenfilm, Komedie, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1965. Avonturenfilm van Blake Edwards. Met o.a. Jack Lemmon, Tony Curtis, Natalie Wood, Peter Falk en Keenan Wynn.

Als aan het begin van de twintigste eeuw een race wordt georganiseerd van New York naar Parijs zijn er twee rivaliserende teams. Favoriet is The Great Leslie (Curtis), even heldhaftig als charmant. Zijn tegenstrever is Professor Fate (Lemmon), immer in het zwart gehuld, immer broedend op vuile streken. Fate heeft zijn trouwe hulpje Meen (Falk), Leslie krijgt gezelschap van de beeldschone, geëmancipeerde journaliste Maggie Dubois (Wood). Uitbundige, vrolijke avonturenfilm, waarin Curtis geestig zijn imago van pretty boy op de hak neemt en Lemmon en Falk als komisch duo excelleren.

Nightmare in the Sun

1965 | Drama

Verenigde Staten 1965. Drama van Marc Lawrence. Met o.a. John Derek, Aldo Rey, Arthur O'Connell, Ursula Andress en Sammy Davis jr.

De verwikkelingen tussen sexy Andress en een lifter (Derek) die zij meeneemt. Kleine rolletjes van Richard Jaeckel en Robert Duvall als motorrijders.

Your Cheatin' Heart

1964 | Muziek, Musical, Biografie

Verenigde Staten 1964. Muziek van Gene Nelson. Met o.a. George Hamilton, Susan Oliver, Red Buttons, Arthur O'Connell en Rex Ingram.

Eén van Hamiltons beste rollen als country-westernzanger Hank Williams die het niet kon rooien nadat hij beroemd werd in het Nashville-circuit. De liedjes werden ingezongen door Hank Williams junior. Oliver is erg treffend als Hanks vrouw.

The Seven Faces of Dr. Lao

1964 |

Verenigde Staten 1964. George Pal. Met o.a. Tony Randall, Barbara Eden, Arthur O'Connell, John Ericson en Argentina Brunetti.

Dr. Lao (Randall) baart overal heel wat opzien met zijn circus. Ook in het provinciestadje Abalone is hij een sensatie. In de vrije uren voor zijn show, onderzoekt hij wat er reilt en zeilt in het stadje. Het publiek wacht het vreemdste schouwspel dat ze ooit hebben gezien. Een meesterlijke allegorie op de hypocrisie van mensen onderling. Legende en mythologie zijn de voedingsbodem van dit sprookje voor volwassenen, door Pal grandioos in beeld gebracht. Alle eer komt daarbij toe aan Randall, die in zes verschillende rollen is te zien. Het scenario van Charles Beaumont is gebaseerd op The Circus Of Dr. Lao van Charles G. Finney. William Tuttle ontving een verdiende Oscar voor de make-upeffecten. Prachtige fotografie van Robert Bronner.

Kissin' Cousins

1964 | Komedie, Muziek, Drama, Musical

Verenigde Staten 1964. Komedie van Gene Nelson en Gene Karger. Met o.a. Elvis Presley, Arthur O'Connell, Glenda Farrell, Pamela Austin en Yvonne Craig.

De legerleiding besluit een lanceerbasis te installeren op de top van de Big Smokey. Ze hebben niet gerekend op de tegenwerking van de familie Tatum. De berg staat op hun land. Lt. Elvis wordt op hen afgestuurd om te onderhandelen. Een eenvoudige klus denkt men, omdat hij een verre neef is van de familie. Dan blijkt ook nog dat hij als twee druppels water lijkt op de zoon des huizes. Twee keer Elvis voor één bioscoopkaartje. Wat willen de fans nog meer? Een stevig scenario? Dat hebben Nelson en Gerald Drayson Adams echter niet in petto. Ze schreven een paar onbeduidende regels die de liedjes aan elkaar moeten rijgen. Een vlug vergeten film die zich tot de onvoorwaardelijke fans richt, in beeld gebracht door Ellis W. Carter. Gefilmd in Panavision.

The seven faces of Dr Lao

1963 | Fantasy, Animatie

Verenigde Staten 1963. Fantasy van George Pal. Met o.a. Barbara Eden, Arthur O'Connell en Tony Randall.

Voor de oorlog maakte de in Hongarije geboren George Pal (1908-1980) opzienbarende poppenfilmpjes voor gloeilampenfabriek Philips. In 1940 vertrok hij naar de VS en kreeg in 1943 een Oscar voor zijn ontwikkelde animatie/live techniek. Vanaf de 50er jaren maakte Pal zgn 'fantasy´-speelfilms. In 1953 produceerde hij, en was verantwoordelijk voor de speciale effecten van, Byron Haskins´ H. G. Wells-verfilming War of the worlds. Maar in 1958 regisseerde hij zelf Tom Thumb en in 1960 The Time Machine (eveneens naar Wells). Pals laatste en misschien wel onbekendste film was in 1964 7 Faces of Dr. Lao. Het verhaal over een klein rondtrekkend circus, waar 'chinaman´ Dr. Lao mysterieus de scepter over zwaait. Waar Lao optreedt is het leven nooit meer hetzelfde. Absolute hoofdrol in de film voor Tony Randall die zes rollen speelt.

Follow That Dream

1962 | Komedie, Muziek, Musical, Drama

Verenigde Staten 1962. Komedie van Gordon Douglas. Met o.a. Elvis Presley, Arthur O'Connell, Anne Helm, Joanna Moore en Jack Kruschen.

De woest aantrekkelijke maar niet erg wereldwijze jongeman Toby (Elvis) strandt met zijn oude vader en pleegbroers en -zussen in Florida. Ze krijgen het te stellen met een sheriff, een welzijnswerker en een paar gangsters. Gelukkig kan Toby niet alleen mooi zingen, maar is hij ook erg handig met conflictoplossing. Nogal suf Elvis-vehikel, maar wel met een paar aardige liedjes, waaronder het titelliedje ‘Follow That Dream’. Vooral leuk voor de fans, dus. Naar de satirische roman Pioneer, Go Home! (1959) van Richard P. Powell.

The Great Impostor

1961 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1961. Biografie van Robert Mulligan. Met o.a. Tony Curtis, Karl Malden, Joan Blackman, Raymond Massey en Edmond O'Brien.

Het ongelooflijke verhaal van Ferdinand Demara, die geen schooldiploma's had, wel succes met een groot aantal vermommingen die echt werkten. De film is episodisch, maar vlot. Het scenario is van Liam O'Brien.

Misty

1961 | Familiefilm

Verenigde Staten 1961. Familiefilm van James B. Clark. Met o.a. David Ladd, Pam Smith, Arthur O'Connell en Anne Seymour.

Een aantrekkelijke verfilming van het kinderboek van Marguerite Henry. Ladd en Smith zijn twee kinderen die op een eiland voor de kust van Virginia leven en verkikkerd raken op een wild paard. Regisseur Clark maakte naam met FLIPPER.

A Thunder of Drums

1961 | Western

Verenigde Staten 1961. Western van Joseph M. Newman. Met o.a. Richard Boone, George Hamilton, Luana Patten, Arthur O'Connell en Charles Bronson.

James Warner Bellah, de schrijver achter de beroemde cavalerietrilogie van regisseur John Ford (Fort Apache, She Wore a Yellow Ribbon, Rio Grande), kon van A Thunder of Drums niet meer dan een tussendoortje maken. Soldaten, Indianen en romance genoeg, maar spannend wordt het niet. Dat heeft ook te maken met het (mis)casten van Richard Boone als gefrustreerde kapitein en George Hamilton als de groene officier McQuade. De laatste wil een ex (Luana Patten) versieren, maar gaat gebukt onder schuldgevoel als haar verloofde door Apaches wordt afgemaakt.

Cimarron

1960 | Western, Drama

Verenigde Staten 1960. Western van Anthony Mann. Met o.a. Glenn Ford, Maria Schell, Anne Baxter, Arthur O'Connell en Russ Tamblyn.

Epische western naar de gelijknamige roman van Edna Ferber, over een heldhaftige pionier genaamd Yancey (Ford). Samen met zijn vrouw Sabra (Schell) probeert hij in 1889 tijdens de zogeheten Oklahoma Land Rush een stuk kostbare grond te veroveren. Dat mislukt, waarna een leven vol tegenspoed en geweld (meerdere outlaws bezoeken het stadje Osage) volgt. In tegenstelling tot de eerdere verfilming uit 1931 kabbelt Manns adaptatie vrij ongeïnspireerd voort, ondanks de grootse opzet en de sterrencast. De film flopte dan ook, volgens Mann was dat de schuld van inmenging door studio MGM.

Operation Petticoat

1959 | Komedie, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1959. Komedie van Blake Edwards. Met o.a. Cary Grant, Tony Curtis, Dina Merrill, Joan O'Brien en Gene Evans.

Vrolijke komedie over onderzeebootkapitein Grant, die vastbesloten is zijn gehavende schip weer zeewaardig te maken, en oplichter Curtis, die zich in allerlei bochten wringt om dat te verijdelen. De boot wordt opgeschilderd met roze verf en ze krijgen aantrekkelijke verpleegsters aan boord, alsmede een a.s. moeder. Heel wat opmerkelijke grappen; Grant en Curtis vormen een explosief duo in deze vrolijke film. Grant was de producent. Later werd uit dit idee een tv-serie gemaakt met dezelfde titel. Scenario van Maurice Richlin en Stanley Shapiro.

Hound-Dog Man

1959 | Romantiek, Muziek

Verenigde Staten 1959. Romantiek van Don Siegel. Met o.a. Fabian, Carol Lynley, Stuart Whitman, Dodie Stevens en Betty Field.

Een aangenaam verhaal over de plattelandsjongens Fabian en Whitman, die Stevens en Lynley het hof maken. Fabian is verrassend goed; hij zingt natuurlijk ook.

Gidget

1959 | Komedie

Verenigde Staten 1959. Komedie van Paul Wendkos. Met o.a. Sandra Dee, James Darren, Cliff Robertson, Arthur O'Connell en Joby Baker.

De eerste en de beste aflevering van de serie met een levendige Dee in de titelrol en Robertson heel vermakelijk als strandschooier die haar bijna van surfer Darren weg weet te kapen.

Anatomy of a Murder

1959 | Drama, Thriller, Misdaad, Mysterie

Verenigde Staten 1959. Drama van Otto Preminger. Met o.a. James Stewart, Lee Remick, Ben Gazzara, Arthur O'Connell en Eve Arden.

Luitenant Frederick Manion (Gazzara) staat terecht voor de moord op een barkeeper. Hij deed het in een vlaag van woede, beweert hij, omdat de barman zijn vrouw Laura (Remick) had verkracht en mishandeld. Zijn advocaat Paul Biegler (Stewart) krijgt het moeilijk: Laura is nogal een uitdagend type, pleegde Manion de moord niet gewoon uit jaloezie? Klassieke rechtbankthriller, waarbij regisseur Preminger de grenzen opzocht, openlijk refereren aan verkrachting was indertijd eigenlijk niet toegestaan, en dat hij de filmmuziek liet maken door een zwarte componist, Duke Ellington, deed ook nogal wat wenkbrauwen fronsen. Uitstekend spel over de hele linie.

Voice in the Mirror

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Harry Keller. Met o.a. Richard Egan, Julie London, Arthur O'Connell, Walter Matthau en Troy Donahue.

Een geslaagde weergave zonder pretenties van het gevecht van Egan met zijn alcoholisme, geholpen door zijn vrouw London. Scenario van Larry Marcus. Camerawerk van William Daniels.

Man of the West

1958 | Western, Romantiek

Verenigde Staten 1958. Western van Anthony Mann. Met o.a. Gary Cooper, Julie London, Lee J. Cobb, Arthur O'Connell en Jack Lord.

Cooper speelt een bekeerd man: een ex-gangster die zijn vroegere gewelddadige leven heeft afgezworen. Tegenwoordig wordt hij gerespecteerd door zijn medeburgers en is hij belast met de bewaking van hun spaarcentjes. Het noodlot slaat toe wanneer de leden van zijn oude bende hem overvallen. Nu moet hij terugvallen in zijn oude leven om zich van zijn verleden te bevrijden. Dit morele dilemma, dat Clint Eastwood ook gebruikte in Unforgiven, geeft deze western extra cachet. Cobb is fantastisch als Coopers sadistische tegenstander. Saloongirl Julie London steelt de show met een voor die tijd gewaagde 'striptease'.

The Monte Carlo Story

1957 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten​/​​Italië 1957. Romantiek van Samuel A. Taylor. Met o.a. Marlene Dietrich, Vittorio De Sica, Arthur O'Connell, Natalie Trundy en Mischa Auer.

Aantrekkelijke sterren verlenen ondersteuning aan een mager verhaal over een bewogen romance tussen twee dwangmatige spelers; op locatie gefilmd. Scenario van regisseur Taylor.

Operation Mad Ball

1957 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1957. Drama van Richard Quine. Met o.a. Jack Lemmon, Kathryn Grant, Mickey Rooney, Ernie Kovacs en Arthur O'Connell.

Een zwakke militaire dienst-komedie over listige soldaten die een wild feest buiten hun basis organiseren. Saaie gedeeltes en weinig grappen. O'Connell komt beter voor de dag dan de veronderstelde komieken.

April Love

1957 | Musical

Verenigde Staten 1957. Musical van Henry Levin. Met o.a. Pat Boone, Shirley Jones, Dolores Michaels, Arthur O'Connell en Matt Crowley.

Boeiende musical met heilzame Boone op familiebezoek in Kentucky op de boerderij en op buurmeisje Jones verliefd wordt. Gedraaid in CinemaScope.

The Solid Gold Cadillac

1956 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1956. Komedie van Richard Quine. Met o.a. Judy Holliday, Paul Douglas, Fred Clark, Arthur O'Connell en Hiram Sherman.

Oogverblindende Holliday in een meeslepende komedie over een kleine aandeelhoudster die een heldin wordt als zij de corrupte Raad van Bestuur probeert af te zetten. Abe Burrows bewerkte het toneelstuk van George S. Kaufman en Howard Teichman. Jean Louis kreeg een Oscar voor de kostuums. De laatste sc[KA2]ene werd oorspronkelijk in kleur gefilmd (zodat goed te zien was dat de auto inderdaad 'van goud' was).

The Proud Ones

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Robert D. Webb en Robret D. Webb. Met o.a. Robert Ryan, Virginia Mayo, Jeffrey Hunter, Robert Middleton en Walter Brennan.

Edmund North en Joseph Petracca bewerkten de roman van Verne Athanas, en het werd een goede western, goed van opbouw en spanning. Ryan, de marshal, krijgt te maken met Middleton die de stad tot een vrijstad wil maken waar alles en iedereen in kan, incl. het gespuis. Hunters vader is door de marshal doodgeschoten, maar de jongen blijkt gevoel voor logica te hebben. Ryan weet hem te overtuigen van zijn zaak en Hunter wordt dan zijn hulpsheriff. Samen treden ze Middleton en de zijnen tegemoet. Lucien Ballard was een goede cameraman.

The Man in the Gray Flannel Suit

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Nunnally Johnson. Met o.a. Gregory Peck, Jennifer Jones, Fredric March, Marisa Pavan en Lee J. Cobb.

Een handige roman van Sloan Wilson over een zakenman van Madison Avenue die ervoor vecht om vooruit te komen en probeert na te gaan wat zijn leven thuis voor hem betekent. Een aardige bijrol van Harding als de vrouw van March. Scenario van regisseur Johnson.

Bus Stop

1956 | Komedie, Romantiek, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1956. Komedie van Joshua Logan. Met o.a. Marilyn Monroe, Don Murray, Arthur O'Connell, Betty Field en Eileen Heckart.

Een uitstekende tragikomedie die bewijst dat Monroe wel degelijk kan acteren als ze op gevoelige wijze de rol van een zangeres speelt. Murray is de ruwe cowboy die haar probeert te strikken; Field is mooi als serveerster. Scenario van Georges Axelrod naar het theaterstuk van William Inge. Ook bekend als WRONG KIND OF GIRL.

Picnic

1955 | Romantisch drama

Verenigde Staten 1955. Romantisch drama van Joshua Logan. Met o.a. William Holden, Kim Novak, Betty Field, Susan Strasberg en Cliff Robertson.

Een berooid man (Holden) bezoekt per goederentrein een oude studievriend in een stadje in Kansas en wordt smoorverliefd op diens liefje (Novak) tijdens de jaarlijkse gemeentepicknick. Picnic is een gerenommeerd werk in de Amerikaanse cinema vanwege de moderne techniek (Technicolor, CinemaScope, helikoptershots) en het gedetailleerde portret van het inmiddels wijd en zijd geïdealiseerde leven in de Amerikaanse Midwest halverwege de jaren vijftig. Los van dit alles is Picnic een fraai liefdesverhaal, passend theatraal vertolkt door grootse acteurs. Gebaseerd op het gelijknamige Pulitzerprijs winnende Broadway-toneelstuk van William Inge.

The Whistle at Eaton Falls

1951 | Drama

Verenigde Staten 1951. Drama van Robert Siodmak. Met o.a. Lloyd Bridges, Dorothy Gish, Carleton Carpenter, Murray Hamilton en Anne Francis.

Een drama in documentaire stijl gesitueerd in New Hampshire, over arbeidsverhoudingen in een klein stadje, waar een fabrieksdirecteur personeel moet ontslaan. Gish speelt de eigenares van de fabriek in een interessante bijrol.

Murder in Soho

1939 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1939. Misdaad van Norman Lee. Met o.a. Jack la Rue, Sandra Storme, Bernard Lee, Googie Withers en Francis Lister.

Een gastvrouw in een nachtclub is weduwe. Zij helpt een inspecteur van politie de moordenaar van haar man op te sporen. Niet erg originele maar levendige thriller, met weinig geld gemaakt. Ook bekend als MURDER IN THE NIGHT.