Charlotte Zwerin is regisseur en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Music for the movies: Toru Takemitsu

1994 | Documentaire

Frankrijk/Verenigde Staten 1994. Documentaire van Charlotte Zwerin.

Thelonious Monk: Straight no Chaser

1988 | Documentaire, Biografie, Muziek

Verenigde Staten 1988. Documentaire van Charlotte Zwerin.

Boeiend portret van de zwarte jazz-legende Monk, waarbij gebruik gemaakt werd van filmmateriaal uit vooral de jaren 60. Personen die met hem gewerkt hebben, zoals managers Rob Jones en Harry Colomby, muzikanten als Charlie Rouse, John Coltrane, Phil Woods en Johnny Griffin, producer Theo Macero en Monks echtgenote en zoon vertellen over hem, zijn bezetenheid en zijn zwakheden. De rebelse Monk vernieuwde de jazz-sound met zijn kwartet en octet. Het scenario van Zwerin laat uiteraard veel ruimte voor de muziek van Monk, met zowel eigen nummers als songs van anderen, maar telkens gekenmerkt door die heel persoonlijke stijl. Het project werd mogelijk gemaakt dank zij Clint Eastwood, die als uitvoerend producent fungeerde. Filmmateriaal is voornamelijk geschoten door Christian Blackwood, terwijl Joan Churchill en Stuart Math aanvullende opnamen maakten. Dick Hyman voorzag de delen waarin verteld wordt van muziek.

Gimme Shelter

1970 | Documentaire

Verenigde Staten 1970. Documentaire van David Maysles, Albert Maysles en Charlotte Zwerin. Met o.a. Rolling Stones, The, Jefferson Airplane, Melvin Belli, Mick Taylor en Keith Richards.

In december 1969, vier maanden na Woodstock, gaven de Rolling Stones en Jefferson Airplane een gratis concert op de Altamont Speedway te Oakland, Noord-Californië. Er kwamen zo'n 300.000 mensen en de organisatoren besloten om Hell's Angels te belasten met de beveiliging rondom het podium. Tijdens het concert waren de Angels voortdurend bezig om met biljartkeus en messen het publiek te mishandelen; één persoon liet hierbij zelfs het leven. De film laat afwisselend beelden zien van optredens, geweld, de pogingen van Grace Slick en Mick Jagger om de gemoederen te bedaren en close-ups van jonge bezoekers (dansend, stoned of in shocktoestand na een confrontatie met de Hell's Angels). Ook worden de Stones gefilmd terwijl ze kijken naar beelden van het concert en hun gedachten over de gebeurtenissen laten gaan.

Salesman

1969 | Drama, Documentaire

Verenigde Staten 1969. Drama van Albert Mayles, David Mayles, Charlotte Zwerin, Albert Maysles en David Maysles. Met o.a. Paul Brennan, Charles McDevitt, James Baker en Raymond Martos.

Gedramatiseerde documentaire over bijbelverkopers die van huis tot huis trekken om aan hun verkoopquotum te komen, zodat ze hun baan kunnen behouden. Aangrijpend en onthullend.