Viktor Sukhorukov

1951 Acteur

Viktor Sukhorukov (1951) is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Paradise

2016 | Drama, Oorlogsfilm

Rusland/Duitsland 2016. Drama van Andrey Konchalovskiy. Met o.a. Peter Kurth, Yuliya Vysotskaya, Viktor Sukhorukov en Philippe Duquesne.

Oorlogsdrama over drie individuen in Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog: Russisch emigrant en lid van het Franse verzet Olga, de Franse politiecommandant Jules en SS-officier Helmut. Gedramatische scènes worden afgewisseld met interviews.

Silent Souls

2010 | Drama

Rusland 2010. Drama van Aleksey Fedorchenko. Met o.a. Yuliya Aug, Igor Sergeev, Viktor Sukhorukov en Yuriy Tsurilo.

Filmmaker Fedorchenko maakte in 2005 naam met First on the Moon, een in Venetië bekroonde mockumentary over Russen op de maan in de jaren dertig. In Stille zielen vult hij tradities in van een oude Fins-Oegrische cultuur in Noord-Rusland. Het bovenal poëtische verhaal draait - naast het overweldigende landschap - om twee stoïcijnse vrienden die met het lijk van de jonge vrouw van een van hen een lange reis maken naar een heilig meer om haar daar te cremeren. Zoveelste cinematografische bejubeling van de 'stille Russische ziel', maar de visueel perfecte uitvoering vergoelijkt Fedorchenko's opzichtige aanpak.

Goddess

2004 | Komedie, Thriller, Romantiek, Experimenteel

Rusland 2004. Komedie van Renata Litvinova. Met o.a. Renata Litvinova, Svetlana Svetlichnaya, Konstantin Murzenko, Maksim Sukhanov en Viktor Sukhorukov.

Regiedebuut van Litvinova waarin zij de Moskouse politie-inspecteur Faina speelt. Ze werkt aan drie zaken die op het eerste gezicht onsamenhangend zijn: een ontvoering van een meisje, een gestoorde wetenschapper die de weg kwijt is en een vrouw die niet begrijpt waarom haar zelfmoord is mislukt. Litvinova is trots dat haar film als on-Russisch wordt gezien: 'De typisch Russische film is somber, langdradig, vol lange stiltes en uitzichtloosheid. Na afloop heb ik meestal medelijden met het bioscooppubliek.'

Pro ourodov i lioudiei

1998 | Experimenteel, Drama

Rusland 1998. Experimenteel van Alexei Balabanov. Met o.a. Lika Nevolina, Victor Soukhoroukov, Dinara Droekarova, Sergey Makovetskiy en Dinara Drukarova.

Cultfilm over de porno-industrie in Sint Petersburg aan het begin van de twintigste eeuw.

Brat

1997 | Misdaad, Drama, Thriller

Rusland 1997. Misdaad van Alexei Balabanov. Met o.a. Sergey Bodrov Jr., Viktor Sukhorukov, Svetlana Pismichenko, Maria Zhukov en Maria Joukova.

Danila gaat bij zijn broer wonen, een gangster. Zijn broer vraagt hem om een moord te plegen. Zijn nieuwe leven als huurmoordenaar bevalt hem prima. Als hij er achter komt dat moorden hem erg gemakelijk af gaat, bedenkt hij dat het de verkeerde kant op gaat met zijn leven.

Schastlivye dni

1991 | Experimenteel

SU 1991. Experimenteel van Alexei Balabanov. Met o.a. Viktor Sukhorukov, Lika Nevolina, Evgeni Merkuriev, Georgi Teih en Nikolai Lavrov.

Deze film, naar een toneelstuk van Samuel Beckett, is zeker een van de interessantste Russische films uit het begin van de jaren 1990. Het gaat over een psychiatrische patiënt die, net uit een inrichting ontslagen, terugkeert naar zijn geboortestad St. Petersburg om te proberen zijn verleden te reconstrueren. Hij dwaalt door vervallen, verpauperde buurten vol wrede, gedegenereerde mensen. In zijn wanhoop pleegt hij zelfmoord, en met hem gaat ook de stad ten onder.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Viktor Sukhorukov op televisie komt.

Reageer