Ingemar Carlehed

Acteur

Ingemar Carlehed is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Heaven's Heart

2008 | Drama

Zweden/Denemarken 2008. Drama van Simon Staho. Met o.a. Ingemar Carlehed, Jakob Eklund, Lena Endre, Maria Lundqvist en Mikael Persbrandt.

Verschrikkelijk irritant relatiedrama in de ergste Bergman-traditie. Twee ogenschijnlijk gelukkige echtparen van goede komaf raken tijdens een gezellig bedoeld etentje aan het discussiëren over vreemdgaan; vrijwel direct wordt dat in de praktijk gebracht, met ellenlange ruzies en monologen in toneelmatige decors als gevolg. Dankzij Staho’s ontstellend matte regie blijft er nauwelijks iets anders over dan te kijken naar de vermoeide gezichten van de acteurs, of het spuuglelijke behang achter hen.

Jalla! Jalla!

2001 | Komedie, Drama, Familiefilm

Zweden 2001. Komedie van Josef Fares. Met o.a. Fares Fares, Torkel Petersson, Tuva Novotny, Laleh Pourkarim en Leonard Terfelt.

Roro (Fares Fares) is afkomstig uit de Libanon. Hij woont en werkt in Zweden. M[KA9]ans (Petersson) is zijn beste kameraad, die hij kent van het werk. Roro heeft de leuke Zweedse Lisa (Novotny) als vriendin. Zijn vader (Jan Fares) vindt dat hij moet gaan trouwen met een Libanees meisje en zoekt Yasmin (Pourkarim) voor hem uit. Samen met haar broer Paul (Terfelt) bereidt Roro`s vader het huwelijk voor. Noch Yasmin, noch Roro voelen ervoor en tegen Lisa zegt Roro dat Yasmin zijn nicht is. M[KA9]ans, die met zijn vriendin Jenny (Helleday) samenwoont, krijgt problemen om de liefde te bedrijven terwijl zij van alles proberen. De situatie culmineert tenslotte in een explosie en het vertrek van de opgewonden Jenny, die het niet langer meer verdragen kan. Lisa is net zo ontzet als zij ontdekt dat Yasmin helemaal niet Roro's nichtje is. Yasmin en Roro, die inmiddels verliefd op haar is, besluiten om zich uiteindelijk toch aan de tradities te houden... In eigen land, Zweden, een groot succes door zijn vrijmoedige aanpak en het blootleggen van sociale problemen. Spreekt vooral jongeren aan, ook buiten Scandinavië. De spelprestaties zijn goed. Het hilarische scenario is van regisseur Fares. Het camerawerk is van Aril Wretblad. Lukas Moodysson, het wonderkind van FUCKING ȦMȦL, was uitvoerend producent. Aanbevolen. De titel is Arabisch en betekent: schiet op, schiet op.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ingemar Carlehed op televisie komt.

Reageer