Nunzio Malasomma is regisseur.
Er zijn 13 films gevonden.

Quindici forche per un assassino

1968 | Western

Italië/Spanje 1968. Western van Nunzio Malasomma. Met o.a. Craig Hill, George Martin, Susy Anderson, Aldo Sambrell en Andrea Bosic.

Paardendieven worden door een woedende menigte aangevallen. Men wil hen lynchen omdat zij een aantal vrouwen verkracht zouden hebben. Als de sheriff de ware daders vindt zijn er onder de onschuldigen al heel wat slachtoffers gevallen. Het gebruikelijke geschiet met veel lijken én een matig scenario kenmerken deze western.

La rivolta degli schiavi

1960 | Historische film, Avonturenfilm, Drama

Duitsland/Spanje/Italië/Verenigd Koninkrijk 1960. Historische film van Nunzio Malasomma. Met o.a. Rhonda Fleming, Lang Jeffries, Gino Cervi, Ettore Manni en Wandisa Guida.

Een gedenkwaardige spektakelfilm, waarschijnlijk het hoogtepunt uit de loopbaan van Malasomma over een slavenopstand in de vierde eeuw voor Christus, die geheel en al gered wordt voor een complete ramp door de oogverblindende schoonheid van Rhonda Fleming. Scenario van Duccio Tessari, Stefano Strucchi en Daniele Mainwaring naar de roman Fabiola van Kardinal Wiseman. Camerawerk van Cecilio Paniagua.

Adorabili e bugiarde

1958 | Mysterie, Misdaad

Italië 1958. Mysterie van Nunzio Malasomma. Met o.a. Isabelle Corey, Eloisa Cianni en Ingeborg Schöner.

Een model, een journalist en een beeldhouwster die wanhopig naar roem en erkenning verlangen, ensceneren een moord om een maximum aan publiciteit te krijgen. Het is vrij interessant om te proberen uit te vissen wat er vervolgens gaat gebeuren, maar over het geheel genomen is het een film die maar net boven de middelmaat uitsteekt.

Il Diavolo in convento

1950 | Komedie, Oorlogsfilm

Italië 1950. Komedie van Nunzio Malasomma. Met o.a. Gilberto Govi, Mariella Lotti, Georges Galley, Carlo Ninchi en Ave Ninchi.

Een priester geeft na een bombardement de dakloze dorpelingen een onderkomen in een oud klooster dat na de dood van de prior geconfisqueerd dreigt te worden. Met tal van uitvluchten en met een gefingeerd 'wonder' probeert hij het klooster en de ondergedokenen te behoeden. Deze met volkse uitbundigheid geacteerde tragikomedie werkt aanstekelijk ondanks een aantal afgezaagde grappen en een matige regie.

Ivano, il figlio del diavolo bianco

1947 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Italië 1947. Avonturenfilm van Nunzio Malasomma. Met o.a. Rossano Brazzi, Lea Padovani, Roldano Lupi, Nadia Gray en Mario Ferrari.

Een Italiaanse provincie wordt uitgebuit door een corrupte gouverneur, maar een geheimzinnige wreker neemt het voor de bevolking op. Zijn geliefde wordt gevangen genomen en moet zijn identiteit prijsgeven, maar uiteindelijk wordt alle kwaad gestraft. Deze routineuze avonturenfilm houdt zich zonder verrassing aan alle wetmatigheden van het genre en is daardoor niet meer dan onderhoudend.

La signora in nero

1943 | Romantiek, Komedie

Italië 1943. Romantiek van Nunzio Malasomma. Met o.a. Carlo Ninchi, Vera Carmi en Antonio Gandusio.

Mysterieuze vrouw ontloopt het huwelijk met een arts. Ondanks dit blauwtje slaagt hij erin de ware liefde te vinden.

Giungla

1942 | Drama

Italië 1942. Drama van Nunzio Malasomma. Met o.a. Vivi Gioi, Albrecht Schönhals, Rodolfo Fernau en Mario Ferrari.

Twee artsen gaan naar een tropisch eiland om een malaria- epidemie te bestrijden, maar daarnaast doen ze beiden hun best het hart van de verpleegster te winnen. Dat leidt tot jaloezie en verwijdering tussen de beide artsen. De regisseur is aardig de mist in gegaan.

Acque di primavera

1942 | Drama

Italië 1942. Drama van Nunzio Malasomma. Met o.a. Gino Cervi, Mariella Lotti, Vanna Vanni en Paolo Stoppa.

Een bitterzoet, sentimenteel drama waarin goed geacteerd wordt door een buitengewone cast. Het verhaal draait om een mooie vrouw die haar echtgenoot verlaat. Haar man, een dokter, is te serieus en ambitieus en geeft zijn vrouw niet veel aandacht.

Die Frau ohne Vergangenheit

1939 | Drama, Misdaad

Duitsland 1939. Drama van Nunzio Malasomma. Met o.a. Charles Klein, Sybille Schmitz, Albrecht Schoenhals, Maria von Tasnady en Hans Leibelt.

Een onbekende vrouw, die door een verkeersongeluk haar geheugen kwijt is (Schmitz), wordt door de arts Dr. Entrupp (Schoenhals) medisch begeleid. De twee vatten een steeds groter wordende genegenheid voor elkaar op, hoewel de arts met een ander (Tasnady) verloofd is. De onbekende wordt er in het verloop van de film van verdacht, medeplichtige van een misdadiger te zijn. Ze doet een zelfmoordpoging, maar wordt door Dr. Entrupp gered. Een happy end. De overtuigingskracht van het spel van vooral Sybille Schmitz wint het van het al te clichématige sensatieverhaal.

Rote Orchideen

1938 | Misdaad

Duitsland 1938. Misdaad van Nunzio Malasomma en Walter Janssen. Met o.a. Olga Tschechowa, Albrecht Schoenhals, Camilla Horn, Hans Nielsen en Herbert Hübner.

Twee ingenieurs (Schoenhals en D[KA3]oderlein) worden verdacht van bedrijfsspionage. Schoenhals weet naar het buitenland te vluchten en van daaruit bewijst hij, na vele avonturen, zijn onschuld en die van zijn collega. Hij verovert ook nog het hart van zangeres Maria (Tschechowa), die aan het begin van de film een duistere rol speelde. Een misdaadfilm waarvoor je niet op het puntje van je stoel gaat zitten. Noch de spelers, noch het onwaarschijnlijke verhaal weten te boeien, al maakt de muziek van Franz Grothes wel wat goed. Een film die je snel vergeet.

Die Nacht der Entscheidung

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Nunzio Malasomma en Walter Janssen. Met o.a. Pola Negri, Sabine Peters, Ivan Petrovich, Hans Zesch-Ballot en Ernst Dumcke.

Tessa (Negri), de vrouw van consul Br[KA3]uckmann (Zesch- Ballot) ziet na jaren haar jeugdliefde (Petrovich) terug. Ze worden opnieuw verliefd op elkaar. Tessa, die door haar man nogal verwaarloosd wordt, besluit er met haar geliefde vandoor te gaan. Het lukt haar stiefdochter Gisela (Peters) op het laatste moment toch nog om de echtelieden weer bij elkaar te brengen. Zwak geregisseerd melodrama, maar de liedjes die Pola Negri zingt zijn prachtig. Het was haar laatste Duitse film voordat ze terugging naar Amerika.

Die Fromme Lüge

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Nunzio Malasomma. Met o.a. Pola Negri, Hermann Braun, Herbert Hübner en Harald Paulsen.

Aan het ziekbed van haar onwettige zoon ontmoet een zangeres de man die haar indertijd heeft laten zitten. Sterk drama, spannend en effectief geregisseerd. Pola Negri vormt het middelpunt, maar haar tegenspelers geven haar goed partij.

La telefonista

1932 | Komedie

Italië 1932. Komedie van Nunzio Malasomma. Met o.a. Isa Pola, Luigi Cimara, Sergio Tofano en Mimi Aymler.

Een kunstig in elkaargedraaid verhaal is altijd interessant maar het script, dat zich concentreert op de hoofdpersoon en het object, de telefoon, is ondoorzichtig en niet in staat ons te blijven boeien. Het spel van de acteurs is uitstekend, maar dat is dan ook het enige interessante aan deze film.