Ofelia Guilmáin

Acteur

Ofelia Guilmáin is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

El forastero vengador

1966 | Western

Mexico 1966. Western van Fernando Fernández. Met o.a. Jaime Fernández, Ofelia Guilmáin, Crox Alvarado en Dagoberto Rodríguez.

Een boswachter wordt door een wrede vrouw aangenomen om de vriend van haar dochter te vermoorden. Maar hij ontmoet de jongen en raakt bevriend met hem. Jaime Fernández speelt weer Renato Contreras, net als in LOS HERMANOS CENTELLA.

El escapulario

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Servando González. Met o.a. Enrique Lizalde, Enrique Aguilar, Alicia Bonet en Ofelia Guilmáin.

Een vrouw die op het punt staat te sterven, geeft een scapulier aan haar biechtvader en vertelt hem dat ze vier zoons had, die ze alle vier de scapulier had geschonken, waarna ze overleden. Een goed gemaakte film, degelijke acteerprestaties, goed camerawerk, alleen het verhaal had beter gekund.

El jinete justiciero en retando a la muerte

1965 | Avonturenfilm, Horror

Mexico 1965. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Juan Gallardo, Sonia Infante, Ofelia Guilmáin en Lupe Mejía.

Het vervolg op AQUELLA ROSITA ALVIREZ. In deze film enige horrorachtige scènes. De held moet het onder meer opnemen tegen een heks en een moordenaar. Bestaat uit de episoden El difunto, El testigo en Descubiertos.

Aquella Rosita Alvírez

1965 | Avonturenfilm

Mexico 1965. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Rosa de Castilla, Juan Gallardo, Ofelia Guilmáin en Eleazar 'Chechelo' García.

Een jongeman wordt veroordeeld tot de galg omdat hij de armen van een streek heeft geholpen en verdedigd, zelfs nadat ze zijn verloofde hadden vermoord. De film bestaat uit de episoden El condenado, El reto en Desenlace trágico. De basis van de verhalen is een figuur uit het liedje 'Corrido' van Rosita Alvírez. Er kwam een vervolg: EL JINETE JUSTICIERO EN RETANDO A LA MUERTE.

Nazarin

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Francisco Rabal, Rita Marcedo, Marga Lopez Tarso, Ofelia Guilmáin en Rita Macedo.

Een meedogenloos wreed drama over de bijna heilige priester Rabal die letterlijk tracht uit te voeren wat Christus heeft gezegd, en over hypocriete boeren die hem links laten liggen. Opgenomen in Mexico. Typerend voor het werk van Buñuel, en moeilijk. Scenario van Luis Buñuel en Julio Alejandro naar de gelijknamige roman van Benito Perez Galdos. Camerawerk van Gabriel Figueroa.

El Hombre y el monstruo

1958 | Horror

Mexico 1958. Horror van Rafael Baledón. Met o.a. Enrique Rambal, Abel Salazar, Martha Roth en Ofelia Guilmáin.

Een pianist vermoordt een collega om diens partituur te bemachtigen. Maar terwijl hij het stuk op de piano speelt, verandert hij langzaam maar zeker in een beest. Een parafrase van Doctor Jekyll and Mister Hyde. Deze film is net zo belachelijk als de monster-make-up van hoofdrolspeler Rambal.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ofelia Guilmáin op televisie komt.

Reageer