Loukianos Kilaidonis

Componist

Loukianos Kilaidonis is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Eleftherios venizelos

1980 | Biografie

Griekenland 1980. Biografie van Pantelis Voulgaris. Met o.a. M. Hristidies, Y. Voglis, V. Diamantopoulos en Olga Karlatou.

Een prachtige biografische film over leven en werk van een hedendaagse Griekse politicus. Dit is de duurste film die ooit voor het Griekse commerciƫle circuit werd geproduceerd.

I Kynighi

1977 | Drama, Historische film

Griekenland 1977. Drama van Theodoros Angelopoulos. Met o.a. Mary Hronopoulou, Eva Kotamanidou, Aliki Georgeouli, Betty Valasi en Vangelis Kazan.

De film gaat verder waar THE TRAVELLING PLAYERS ophield. De regisseur blijft de Griekse geschiedenis tot aan het heden volgen. In Griekenland was de film een flop, maar in Frankrijk en andere Europese landen had hij succes. De film gaat over een groep jagers die op een lijk uit de burgeroorlog stuiten. Ze nemen het lijk uit de vrieskou mee naar hun jachthut waar ze een onderzoek beginnen. De film maakt gebruik van flashbacks. Engelse titel: THE HUNTERS.

Mias

1976 |

Griekenland 1976. Tasos Psarras. Met o.a. Vassilis Gopis, Dimitris Vayas, Stelios Kapatos, Mihalis Boyaridis en Anna Vagena.

Deze film, die gebaseerd is op een belangrijk en waar gebeurd voorval (een staking van arbeiders in de tabaksindustrie) mist de dramatische middelen die er een sterke film met een veelzeggende politieke boodschap van hadden kunnen maken. Beneden de middelmaat. Engelse titel: MAY.

O Thiassos

1975 | Historische film

Griekenland 1975. Historische film van Theodoros Angelopoulos. Met o.a. Eva Kotamanidou, Aliki Georgoulis, Statos Pachis, Maris Vassiliou en Petros Zarkadis.

De film behandelt een historisch rumoerige periode, van 1939 tot 1952, toen Griekenland te maken had met de dood van een dictator, de Italiaanse WO II-invasie, de burgeroorlog tussen links en rechts, de hulp van de Engelsen en tenslotte van de Amerikanen. Deze dynamische film was de eerste Griekse die internationaal erkenning kreeg. Gemaakt in de jaren zeventig. Engelse titel: THE TRAVELLING PLAYERS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Loukianos Kilaidonis op televisie komt.

Reageer