Jean-Michel Mongrédien

Regisseur

Jean-Michel Mongrédien is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Le Dernier jour d'un condamné

1985 | Historische film, Drama

Frankrijk 1985. Historische film van Jean-Michel Mongrédien. Met o.a. Francois-Xavier Vassard, Amélie Péronne, Jean-François Guémy, Didier Mahieu en Françis Facon.

Een zeer sobere verfilming van het pleidooi tegen de doodstraf geschreven door Victor Hugo (1892-1832) waarvan Mongrédien zowel regisseur, scenario- als dialogenschrijver is. Met het oog op de lengte van de film en, vooral op de beperkte financiële middelen, moest hij alles schrappen wat met het gevangenismilieu te maken heeft. Toch zijn er uiteindelijk maar weinig zwakke plekken en de film legt het accent op de verbazende actualiteit van de tekst. Opmerkelijk is ook de laatste scène warin de veroordeelde in 1820 in een auto staptdie hem naar de plaats van executie brengt terwijl over het scherm de tekst rolt van de franse wet van 9 oktober 1981, de afschaffing van de doodstraf.

Les petites Galères

1977 | Drama

Frankrijk 1977. Drama van Jean-Michel Mongrédien. Met o.a. Michel Bzeu, Philippe Sturbelle, Daniel Lesur, Catherine Lepape en Bob Villette.

De hoofdpersoon van het verhaal is vijfentwintig, vrijwillig werkloos en brengt zijn tijd in twee totaal verschillende milieus door. Enerzijds zijn er Philippe en Catherine, een stel waarmee hij een bijzondere relatie onderhoudt en anderzijds is er de jonge weduwe Marie, die probeert zo goed mogelijk haar dochter van twaalf groot te brengen. Maar Marie laat hem plotseling in de steek voor iemand anders en sterft onverwacht. Hetzelfde gebeurt met Philippe en vanaf dat moment sluit Michel zich volledig af van de buitenwereld. Een serieuze film met een sombere ondertoon, die echter paradoxaal genoeg enige humor bevat. Gemaakt met onbekende acteurs (amateurs?). Uit deze film blijkt het talent van deze onbekend gebleven regisseur, een bioscoopexploitant uit de Franse provincie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Michel Mongrédien op televisie komt.

Reageer