Hans Teeuwen: regie, cast, scenario, muziek en schrijver.
Er zijn 7 films gevonden.

Het is gezien

2018 | Documentaire

Nederland 2018. Documentaire van Erik Lieshout. Met o.a. Hans Teeuwen, Kristien Hemmerechts, Mano Bouzamour, Tinkebell en A.H.J. Dautzenberg.

Een inventarisatie van hoe het vandaag de dag is gesteld met de vrijheid van kunst in Nederland, met als leidraad Gerard Reves pleitrede in het Ezelproces uit 1967. Reve verdedigde daarin virtuoos de vrijheid van kunst tegen slechte en boze verstaanders. Het onderwerp blijkt een halve eeuw na dato schrikbarend actueel nu de stem van het gepeupel nieuwe vormen aanneemt. Een stemmig pleidooi voor zowel provocatie als nuance, opgetrokken in mythisch zwart-wit, met en door taboedoorbrekende kunstenaars als Hans Teeuwen, Tinkebell en A.H.J. Dautzenberg.

Gewoon Hans

2009 | Drama

Nederland 2009. Drama van Diederik Ebbinge. Met o.a. Carice van Houten, Hans Teeuwen, Renée Fokker en Ton Kas.

De vader van de zeventienjarige Katinka is fan van Hans Teeuwen. Het kleine huis van het gezin Vermeulen ademt hem: de tv schalt de hele dag shows van Hans Teeuwen, overal hangen posters en er slingeren tal van cd's en dvd's door de kamer. De Teeuwen-overdaad leidt tot angsten en waanbeelden bij Katinka. De psychiater adviseert haar Teeuwen in het echt te ontmoeten, omdat ze op die manier misschien het beeld dat ze zelf heeft gecreëerd kan bijstellen.

De reorganisatie van de afdeling Herhuisvesting, Franeker

2006 | Korte film

Nederland 2006. Korte film van Eddy Terstall en Hans Teeuwen. Met o.a. Hans Teeuwen, Pierre Bokma, Peer Mascini, Tamar van den Dop en Nadja Hüpscher.

Sex en the City met mannen in duikerspakken. Relatieperikelen die zich afspelen in restaurant en huiskamer met mannelijke personages die gekleed gaan in duikpakken, compleet met bril en flippers.

Masterclass

2005 | Drama, Fake documentaire

Nederland 2005. Drama van Hans Teeuwen. Met o.a. Pierre Bokma, Peer Mascini, Sacha Bulthuis, Gijs Scholten van Aschat en Monic Hendrickx.

Regiedebuut van caberetier Hans Teeuwen is een pseudo-documentaire over een masterclass van acteursgoeroe Peer Mascini (gespeeld door Peer Mascini), die helemaal uit de hand loopt. Met een mal uitgangspunt is niets mis. Maar dan moet de malligheid wel buiten haar oevers treden en boven de leut en de eenduidigheid uitstijgen. Dat is in Masterclass niet het geval.

Interview

2003 | Drama

Nederland 2003. Drama van Theo van Gogh. Met o.a. Pierre Bokma, Katja Schuurman, Ellen ten Damme, Theo Maassen en Michiel de Jong.

Tijdens een interview groeit een machtspel tussen een serieuze journalist en domme soapster. Dat moest interessant zijn voor het publiek, zo meenden bedenker Hans Teeuwen en regisseur Van Gogh. Zeker als de hoofdrollen gespeeld worden door de 'god van het intellectuele theater' Bokma en 'soapkoningin' Schuurman. Interessant is het uitgangspunt wel, maar al gauw wordt het verhaal vermoeiend, omdat schrijver Holman in zijn cynische scenario smijt met onaannemelijk gedrag, pathetische trauma's en oerhollandse filmtermen. Omdat ze hier weinig mee kunnen, vervalt Schuurman in het eindeloos lang schalks door een haarlok spieden en Bokma stapt in zijn eigen valkuil van cerebrale afstandelijkheid.

Jezus is een Palestijn

1999 | Komedie

Nederland 1999. Komedie van Lodewijk Crijns. Met o.a. Hans Teeuwen, Dijn Blom, Kim van Kooten, Peer Mascini en Najib Amhali.

Religie is uit, spiritualiteit is in. Van boompraten tot boeddhisme, op zoek naar zingeving stort de dwalende mens zich tegenwoordig op alles wat anders is. Crijns greep dit fenomeen aan om een doldrieste komedie te maken met Teeuwen in de hoofdrol als Ramses, een sullige twintiger die al acht jaar in een commune verblijft in Limburg. Van top tot teen doorboord met piercings en gekleed in een vormloos gewaad houdt hij zich daar bezig met de leer van Kahn-Goeroe. Vlak voor zijn nogal pijnlijke (genitale) initiatie verschijnt zijn zus Natasha (Van Kooten) ten tonele met het bericht dat hun vader (Mascini) op sterven ligt in Amsterdam. Samen gaan ze naar de hoofdstad waar Ramses kennismaakt met het vrouwelijk geslacht én met een Palestijnse profeet in de Bijlmer die het dak van zijn flat heeft ingericht als landingsplaats voor de Messias. Ridicuul? Zeker. Subliem? Nee, maar Teeuwen en Mascini verschaffen meer dan voldoende absurd kijkplezier.

Op leven en dood: Hartslag

1991 | Drama

Nederland 1991. Drama van Ruud Schuitemaker. Met o.a. Gerard Thoolen, Merel De Vilder Robier, Hans Teeuwen, Marlies Hamelynck en Pim Lambeau.

Eerste aflevering van vierdelige reeks over dilemma's in verband met leven en dood. In dit door Maria Goos geschreven verhaal belandt op oudejaarsavond een jongeman met een zwaar hersenletsel als gevolg van een ongeval in een ziekenhuis. Een stervende jazz-muzikant met een hartkwaal wacht op een geschikte donor. De ouders van de jongen beslissen dat het gezonde hart van hun kind getransplanteerd mag worden.