Siamak Atlassi

Acteur

Siamak Atlassi is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Ansouy-e atash

1987 | Drama

Iran 1987. Drama van Kianoush Ayyari. Met o.a. Kbosro Chodjazadeh, Siamak Atlassi, Atefeh Ravazi, Mehrdad Vafadar en Nematollah Laria.

De film werd oorspronkelijk gemaakt voor de tv, en dat is te merken aan de censuur. Een uitermate sombere geschiedenis, die gelukkig wordt opgeluisterd door een klein jongetje en zijn grote zus, die de twee strijdende broers om wie het gaat begeert. Een van de twee woont in een barak op een olieveld in de woestijn. Zijn broer komt zijn deel opeisen van het geld dat ze hebben gekregen voor hun door de oliemaatschappij onteigende grond. De twee melkverkopertjes functioneren als boodschappers tussen de broers. De een betaalt de andere, maar de haat mondt uiteindelijk uit in broedermoord. Handige herhaling van het thema van Kaïn en Abel, in een gestiliseerde stijl die herinnert aan een Griekse tragedie. Prachtige landschappen en verbazingwekkende kadreringen, maar deze briljante stijloefening komt wat gekunsteld over en de personages zijn aan de abstracte kant. Bovendien neemt de film de geldbaronnen die in feite verantwoordelijk zijn voor het drama maar heel zwak onder vuur. Ondanks de kilheid best boeiend.

Tcherikeh Tara

1980 | Drama, Fantasy

Iran 1980. Drama van Bahram Beizai. Met o.a. Sussan Taslimi, Manoutchehr Farid, Reza Babak, Siamak Atlassi en Sami Tahassoni.

De eerste Iraanse film gemaakt na de islamitische staatsgreep. Een lyrisch-fantastisch epos over een jonge vrouw die allerlei mythische avonturen beleeft en uiteindelijk oog in oog komt te staan met haar overleden geliefde. Visueel verrassend fraai, maar verder vrij ontoegankelijk en zwaartillend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Siamak Atlassi op televisie komt.

Reageer