Yong Hou

Cameraman

Yong Hou is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Wo de fu qin mu qin

2000 | Romantiek, Drama

China 2000. Romantiek van Zhang Yimou. Met o.a. Yuelin Zhao, Hao Zheng, Sun Honglei en Zhang Ziyi.

Zakenman Luo Yusheng krijgt te horen dat zijn vader is overleden en gaat daarom terug naar zijn geboortedorp. Daar treft hij zijn moeder rouwend en in groot verdriet aan. Zijn ouders waren veertig jaar samen totdat hij overleed. Iedereen in het dorp kent het speciale liefdesverhaal van Luo's ouders, wat heel lang geleden is begonnen.....

Tianguo niezi

1994 | Drama, Mysterie

Hongkong SAR van China 1994. Drama van Ho Yim. Met o.a. Siqin Gaowa, Tao Chung-Hua, Ma Jingwu, Wei Zhi en Zhong Shu.

China 1900. Metaalarbeider Guan Jian (Tao Chung-Hua) doet aangifte bij de politie; hij beschuldigt zijn moeder (Siqin Gaowa) van de moord op zijn vader. Ze heeft het feit tien jaar geleden gepleegd. De kettingrokende commandant van de politiepost (Liu Hu) houdt Guan Jian voor een fantast of het slachtoffer van een overdosis aan goedkope misdaadverhalen, maar tenslotte gaat hij mee om het geval nader te onderzoeken. De film gaat dan via flash-back terug naar de jeugd van Guan Jian. Moeder blijkt een zwoegende huisvrouw te zijn en vader (Jingwu Ma) een strenge, humeurige frik. In die tijd werden de ongelukkige Guan Jian en zijn moeder van een sneeuwstorm gered door een vriendelijke houthakker (Wei Zhi), die de minnaar van moeder werd. Kort daarop overlijdt Guan Jians vader na een vreemde aandoening te hebben geleden. Moeder hertrouwt. Redenen uiteindelijk om moeder in staat van beschuldiging te stellen, maar Guan Jian is inmiddels nergens meer zeker van; haat hij of houdt hij van zijn moeder? De film is prachtig gemaakt, schitterend gefotografeerd en voortreffelijk gespeeld. Een uitstekende kennismaking met de Chinese film uit de jaren 1990, en het land van herkomst is eigenlijk niet Hong Kong, maar de Chinese Volksrepubliek. De muziek van Yoshihide Otomo is een streling voor het oor. Dubbel bekroond op het festival van Tokio. Het scenario is van Wong Hing-Dong en Ho Yim. Het camerawerk is van Hou Yong. De regisseur staat ook bekend als Hao Yan.

Lan fengzheng

1993 | Drama

Hongkong SAR van China/China 1993. Drama van Tian Zhuangzhuang. Met o.a. Yi Tuan, Zhang Wenyao, Chen Xiaoman, Lu Liping en Pu Quanxin.

Tegen de achtergrond van een stuk moderne Chinese geschiedenis (1953-1968) probeert een gezin in Beijing, bestaande uit vader Quanxin, moeder Liping en zoontje Xiaoman overeind te blijven in de politieke stormen. Een onmogelijke opgave want met verwoestende kracht dringt de politiek hun leven binnen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yong Hou op televisie komt.

Reageer