Naglaa Fathi

Acteur

Naglaa Fathi is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Les rêves de Hind et Camilia

1988 | Drama

Egypte 1988. Drama van Mohamed Khan. Met o.a. Naglaa Fathi, Ahmed Zaki, Aida Riad, Hassan El Adi en Osman Abdel Moneim.

Camilia uit Ca[KA3]iro is gescheiden en moet aan de kost komen als dienstbode bij een rijke burgerlijke familie, die haar uitbuiten. Camilia is onvruchtbaar. Ze hoopt op haar (financi[KA3]ele) onafhankelijkheid; het lijkt een onbereikbaar doel. Hind, die weduwe is, komt uit een arm dorpje en wordt in de hoofdstad net zo uitgebuit als Camilia. Ze droomt ervan om terug te keren. Het lijkt een ongrijpbare illusie. Beide vrouwen kunnen aan hun lot ontsnappen als ze (weer) gaan trouwen. Hind schenkt het leven aan een meisje dat Camilia Ahlan (droom) noemt. Ze nemen hun lot in eigen handen. Khan probeert met zijn film de onderdrukking en exploïtatie van de vrouw te laten zien in een der beter ontwikkelde landen van het Midden-Oosten. Een aardige kennismaking met de Egyptische cultuur, die toch maar langzaam evolueert, zeker waar het zaken als emancipatie betreft. In zijn soort is deze film niet eens te lang, zodat hij een geïnteresseerde westerse kijker kan boeien. Het camerawerk was in handen van Mohsen Nasr.

Alexandria...Why?

1978 | Biografie

Egypte 1978. Biografie van Youssef Chahine. Met o.a. Naglaa Fathi, Farid Chawkry, Ezzat El Alayli, Mohsena Tewfik en Ahmed Mehrez.

Semi-autobiografisch spektakel waarin Chahine terugblikt op zijn fascinatie voor de cinema, zijn jeugd, het oorlogsgeweld en de politieke verdeeldheid van Egypte tegenover de Duitsers in 1942. Met een aanstekelijk enthousiasme gemaakt en vertolkt, maar door zijn anecdotische, soms ronduit verwarrende structuur moeilijk om te volgen. Hoofdrolspeler Fathi is een ontdekking. Scenario van regisseur Chahine.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Naglaa Fathi op televisie komt.

Reageer