Silvia Tortosa

Acteur

Silvia Tortosa is acteur.
Er zijn 22 films gevonden.

Los mares del sur

1990 |

Spanje 1990. Manuel Esteban. Met o.a. Silvia Tortosa, Jean-Pierre Aumont en Juan Luis Galiardo.

La Bahía esmeralda

1989 | Avonturenfilm

Frankrijk/Spanje 1989. Avonturenfilm van Jesús Franco. Met o.a. Robert Forster, George Kennedy, Ramón Sheen, Silvia Tortosa en Craig Hill.

Een agent van de CIA arriveert in een denkbeeldige republiek in Midden-Amerika om de rebellen te helpen bij hun verzet tegen de plaatselijke dictator. Anachronistische film van een verpletterende platvloersheid waarin de hoofdrollen vertolkt worden door Amerikaanse acteurs die in ongenade zijn gevallen. Deze film bewijst eens te meer het esthetische en creatieve verval van Jesús Franco die vijfentwintig jaar tevoren nog de belangrijkste naam van de Europese horrorfilm was.

La Señora

1987 | Erotiek

Spanje 1987. Erotiek van Jordi Cadena. Met o.a. Silvia Tortosa, Hermann Bonnin, Luis Merlo en Fernando Guillén Cuervo.

Een jonge vrouw moet trouwen met een veel oudere man. Ze bevindt zich, door de ziekelijke obsessies van haar man, al spoedig in een zeer vreemde huwelijksrelatie, totdat de man sterft. Film verdween, ondanks de sterke erotische lading, onopgemerkt weer uit de bioscopen. Het script is van de hoofdrolspeelster, gebaseerd op de roman van Antoni Mus.

Hermano del espacio

1987 | Sciencefiction

Spanje/Italië 1987. Sciencefiction van Roy Garret. Met o.a. Martin Balsam, Agostina Belli, Silvia Tortosa en William Berger.

Nadat zijn ruimteschip op de aarde is neergestort, legt een buitenaards wezen vriendschappelijk contact met een blinde vrouw die over paranormale gaven beschikt. Een vreselijk wanprodukt. Slechts één ding is vermeldenswaard en dat is de altijd plezierige aanwezigheid van Agostina Belli.

Playboy en paro

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Tomás Aznar. Met o.a. Andrés Pajares, Silvia Tortosa, José Luis Lopéz Vázquez en Gracita Morales.

De film is een komedie over een bediende die voor zijn baas wil doorgaan en een rijke gescheiden vrouw wil verleiden. De typische brij ten dienste van de twijfelachtige komiek Pajares.

La hoz y el Martinez

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Alvaro Sáez De Heridia. Met o.a. Gérard Tichy, Silvia Tortosa en Andres Pajares.

De film is een komedie over een bediende die voor zijn baas wil doorgaan en een rijke gescheiden vrouw wil verleiden. De typische brij ten dienste van de twijfelachtige komiek Pajares.

La Hoz y el Martínez

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Alvaro Sáenz de Heredia. Met o.a. Andrés Pajares, Silvia Tortosa, Jack Taylor, Gerard Tichy en Rafael Hernández.

Het verhaal rondom de persoonsverwisseling van een Russische afgevaardigde in Madrid. Een vreemde maar weinig geslaagde komedie, die weinig weg heeft van de films waarin Andrés Pajares gewoonlijk speelt.

El Enigma del yate

1983 | Mysterie

Spanje 1983. Mysterie van Carlos Aured. Met o.a. Silvia Tortosa, José Antonio Ceinos, José María Blanco en Montserrat Torras.

Een zenuwzieke schatrijke jonge vrouw gaat om gezondheidsredenen op een cruise met haar man, haar arts en diens minnares als enig gezelschap. Behoorlijk afgezaagde film.

Los Locos carrozas

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Francisco Herrera. Met o.a. Joan Borrás, Nina Ferrer en Silvia Tortosa.

Twee vrienden van rond de veertig besluiten zich als tieners te gaan gedragen. Zeer slecht met uitzondering van een enkele gag.

Naftalina

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Pep Callis. Met o.a. Toni Agusti, Pilar Domínguez en Silvia Tortosa.

De leden van een conservatieve Catalaanse familie krijgen ruzie met elkaar wanneer een vriendin van de dochter een dansschool wil openen. Afschuwelijk slecht.

Tobi

1978 | Sciencefiction

Spanje 1978. Sciencefiction van Antonio Mercero. Met o.a. Lolo García, María Casanova, Silvia Tortosa, Antonio Ferrandis en Andrés Mejutto.

De meest uiteenlopende personen vechten om een gevleugeld kind. Echt afschuwelijk, met uitzondering van een paar cinefiele grappen.

Vota a gundisalvo

1977 |

Spanje 1977. Pedro Lazaga. Met o.a. Silvia Tortosa, Emilio Gutierrez Caba en Antonio Ferrandis.

De meest uiteenlopende personen vechten om een gevleugeld kind. Echt afschuwelijk, met uitzondering van een paar cinefiele grappen.

Susana quiere perder eso

1977 | Erotiek

Spanje 1977. Erotiek van Carlos Aured. Met o.a. Patricia Adriani, Javier Escrivá, Silvia Tortosa en José Lifante.

Een meisje is bedroefd omdat ze nog steeds maagd is. Een onsamenhangend pseudo-erotisch knoeiwerk.

Niñas al salón

1977 | Komedie, Erotiek

Spanje 1977. Komedie van Vicente Escrivá. Met o.a. Dagmar Lassander, José Luis Lopéz Vázquez, José María Prada, Simón Andreu en Silvia Tortosa.

Het verhaal speelt in een bordeel ná de Spaanse burgeroorlog. Een commerciële mislukking - niet verbazingwekkend, aangezien de film middelmatig, schijnheilig en grof is, ondanks de hoge kosten en de goede acteurs.

Asignatura pendiente

1977 | Komedie

Spanje 1977. Komedie van José Luis Garci. Met o.a. José Sacristán, Fiorella Faltoyano, Antonio Gamero, Silvia Tortosa en Héctor Alterio.

Twee vroegere minnaars ontmoeten elkaar na jaren opnieuw. Beiden zijn dan met een ander getrouwd. Ze besluiten opnieuw een relatie aan te gaan in dit melodrama met politieke achtergrond. Ondanks het zwakke verhaal werd het een enorm commercieel succes in het Spanje van ná Franco. 'Opera Prima' van deze regisseur.

Hasta que el matrimonio nos separe

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. José Sacristán, María Luisa San José, Mónica Randall, Cristina Galbó en Mari Carrillo.

Een verliefd stel kan om legale redenen niet met elkaar trouwen. Een film beneden alle peil, zeer slecht geregisseerd en met geen ander oogmerk dan het opportunisme.

Fango

1976 | Erotiek

Spanje 1976. Erotiek van Silvio Balbuena. Met o.a. Agata Lys, Rafael Arcos, Armando Calvo, Mara Lasso en Silvia Tortosa.

Een man op leeftijd wordt verliefd op een knap jong meisje. Een afgezaagde, onbeduidende film.

La Chica del Molino Rojo

1973 | Misdaad

Spanje 1973. Misdaad van Eugenio Martín. Met o.a. Marisol, Renaud Verley, Mel Ferrer, Manuel de Blas en Silvia Tortosa.

Een miljonair van middelbare leeftijd neemt een even fraai als eerlijke cabaretière in dienst met als doel een hem vijandig gezinde jongen in een hinderlaag te lokken. Belachelijk erotisch melodrama, één van de films die het imago van de voormalige kinderster Marisol probeerden te veranderen.

El Chulo

1973 | Drama, Erotiek

Spanje 1973. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Javier Escrivá, Silvia Tortosa, Nadiuska, Queta Claver en Elisa Montes.

Als gevolg van een jeugdtrauma heeft een man de aanwezigheid van een levensgrote pop nodig om de liefde te kunnen bedrijven met zijn talrijke veroveringen. Een uiterst belachelijk knoeiwerk dat gerealiseerd werd in een periode van versoepeling van de censuur in Spanje.

Las Garras de Loreley

1972 | Horror

Spanje 1972. Horror van Amando de Ossorio. Met o.a. Tony Kendall, Helga Liné, Silvia Tortosa, Josefina Jartin en Lolita Tovar.

Een Duits meisjesinternaat wordt geteisterd door een moordlustig monster, dat bij nader onderzoek niets minder dan de legendarische Lorelei blijkt te zijn. Zeer, zeer zwak. Ook bekend als THE LORELEY'S GRASP.

El Padre coplillas

1968 | Musical

Spanje 1968. Musical van Ramón Comas. Met o.a. Juan Valderrama, Dolores Abril, José Bastida en Silvia Tortosa.

Een priester slaagt erin de levensstandaard van zijn parochianen te verbeteren dank zij zijn zangtalent. Een film vol Andalusische folklore en katholieke lofrede, die een typische combinatie was van de slechte Spaanse film uit de jaren vijftig en zestig.

El Ultimo sábado

1966 | Drama

Spanje 1966. Drama van Pedro Balañá. Met o.a. Julián Mateos, Eleanora Rossi-Drago, Antonio Ferrandis en Silvia Tortosa.

De film schetst de verhouding tussen een eenvoudige Catalaanse jongen en een deftige Italiaanse dame die al zijn rekeningen betaalt. Deze film oogstte destijds juichende kritieken in Spanje, vanwege de sociale problematiek die erin werd aangekaart.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Silvia Tortosa op televisie komt.

Reageer