Tadeusz Huk

Acteur

Tadeusz Huk is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Idol

1985 | Oorlogsfilm, Drama

Polen 1985. Oorlogsfilm van Feliks Falk. Met o.a. Krzystof Pieczynski, Ewa Zukowska, Jerzy Kamas, Tadeusz Huk en Janusz Gajos.

De jonge journalist Tomek bestudeert het leven van de overleden schrijver Kroton die voor hem het symbool is van de Angry Generation uit de jaren vijftig en die hij vergeefs tracht te imiteren. Zijn ontmoeting met de zoon van de schrijver, die in een weeshuis zit, geeft zijn leven een doel. Interessant voor degenen die in Kroton de controversiële Poolse schrijver Marek Hlasko herkennen, maar onnodig somber.

Bluszcz

1983 | Drama

Polen 1983. Drama van Hanka Włodarczyk. Met o.a. Monika Niemczyk, Ewa B łaszczyk, Grazyna Szapołowska, Grazyna Długo ł[KA12]ecka en Zbigniew H[KA11]ubner.

Een feministische kijk op een intellectuele vrouw van 33 die een kind grootbrengt en losse verhoudingen heeft met verschillende mannen. Ze ziet de leegheid van haar bohémienachtige levensstijl in wanneer ze geconfronteerd wordt met de tragedie van een buurtbewoonster die haar man vermoordt. Dit debuut van Hanka Włodarczyk is een meedogenloos en aangrijpend commentaar op de positie van de vrouw in de jaren tachtig. Ook bekend als: THE IVY.

Aktorzy prowincjonalni

1979 | Drama

Polen 1979. Drama van Agnieszka Holland. Met o.a. Tadeusz Huk, Halina Łabonarska, Jan Ciecierski, Sława Kwasniewska en Kazimiera Nogajówna.

Agnieszka Holland is één van de meest op de voorgrond tredende filmregisseuses in Polen. Deze film heeft daar sterk toe bijgedragen. Hij geeft een beeld van het dagelijks leven van een theatergroep, met alle beslommeringen, onvervulde ambities, huwelijksconflicten enzovoort. Holland blijkt een scherp oog te hebben voor situaties die zich binnen zo'n groep afspelen, en ze is ook in staat deze op overtuigende wijze op het doek te brengen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tadeusz Huk op televisie komt.

Reageer