Christopher Anderson

Regisseur, Acteur, Producer

Christopher Anderson is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Slow Motion Apocalypse

1998 | Drama

Verenigde Staten 1998. Drama van Christopher Anderson. Met o.a. Bettina Hurzner, Rehane Abrahams, Ross Cambell en Kevin Evensen.

Portret van vier Amerikaanse groenen uit San Francisco eind jaren 1990. Als protesteren niet helpt, kiezen ze voor extreem radicalisme; geen woorden, maar daden: sabotage. Twee van hen hebben werk, blonde Mayu (Abrahams) als fietskoerierster en Saffron (Hurzner) als vormgeefster aan een beeldscherm. Met zijn vieren trekken ze erop uit, de woestijn in. Een typische Amerikaanse kijk op de gang van zaken, zo verschillend van Duitse, Franse of Nederlandse milieu-activisten. Wellicht komt deze Amerikaanse trend, zoals zoveel bewegingen die in Californië beginnen, toch naar Europa - dat belooft dan wat! Interessant kijkvoer voor geïnteresseerden, maar voor alle andere bewegendbeeld-verslinders een regelrechte afrader. Het camerawerk is van Cyrus Amini.

(An Act Of...) Sabotage

1998 | Drama

Duitsland/Verenigde Staten 1998. Drama van Christopher Anderson. Met o.a. Bettina Hurzner, Rehane Abrahams, Ross Campbell, Kevin Evensen en Mora Trainor.

Computerexperte Safron (Hurzner) en fietskoerier Mayu (Abrahams) zijn twee marginale meiden die regelmatig acties ondernemen om de toestand van de wereld te verbeteren. Hun burgerlijke ongehoorzaamheid drukken ze uit door het blokkeren van kruispunten, het uitlokken van rellen, beschadigen van auto`s op parkings en het lamleggen van bedrijven. Ze willen echter meer. Ze zijn ervan overtuigd dat multinationals in handen zijn van politiekers en ze bereiden samen met oorlogsveteraan Ross (Campbell), die tot de milieubeweging Extreme Messengers behoort, een schokactie voor. Het is hun bedoeling een raket af te vuren op het gebouw van multinational Universal Energy. Verteld in onvervalste cinéma vérité-stijl doet de film denken aan de protestprenten uit de jaren 1960, maar dan met meer actuele onderwerpen als economische macht en het milieu. De stijl gaat echter al vlug op de zenuwen werken van de toeschouwer zodat de boodschap van het geheel niet bij iedereen zal overkomen. Regisseur/scenarist Anderson werkt voortdurend met flash-backs en herhalingen zodat je al met een helder hoofd moet kijken om alles te bevatten. De bloedige climax is echter wel duidelijk genoeg. De fotografie is van Cyrus Amini en regisseur Anderson.

Double, Double, Toil And Trouble

1994 | Familiefilm, Fantasy, Horror, Drama

Canada/Verenigde Staten 1994. Familiefilm van Stuart Margolin. Met o.a. Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen, Cloris Leachman, Phil Fondaro en Eric McCormack.

De zusjes Lynn en Kelly Former horen van een man die een gat graaft in de tuin van hun norse tante Agatha dat zij een boze heks is. Een brave, onschuldige kinderfilm met veel magie en sympathieke personages met goede speciale effecten, maar niet opwindend.

Rocket Baby Dolls

1993 | Drama, Familiefilm

Verenigde Staten/Duitsland/Thailand 1993. Drama van Christopher Anderson. Met o.a. Asako Sumii, Ramon Quanta la Gusta en Christopher Anderson.

Tegen de achtergrond van de stadsjungle van een metropool tekent medehoofdrolspeler-regisseur en mede-cameraman Anderson het portret van een jonge Japanse, Asako, die probeert te overleven door zich te prostitueren. Haar bestaan is zo naargeestig, dat ze alleen nog maar huilen kan als ze een helm opzet. Anderson tracht haar te redden, maar ondervindt op zijn weg grote hindernissen. De regisseur vergelijkt zijn film met Adam en Eva's verdrijving uit het Paradijs. Een triest beeld van de moderne jeugd, die veel moeite heeft met het onder ogen zien van de realiteit. Cyrus Amini zorgde net zoals de regisseur voor het camerawerk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christopher Anderson op televisie komt.

Reageer