Gennadii Vasiliev

Regisseur

Gennadii Vasiliev is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Das Zauberbildnis

1997 | Familiefilm, Fantasy

China/Rusland 1997. Familiefilm van Gennadii Vasiliev en Gennadi Wassiljew. Met o.a. Sergei Shnyriov, Gao Li, Chen Tianxuan, Ariadna Schengelaja en Walentina Telitschkina.

Het is Vasiliev, de Russische grootmeester der sprookjesfilms, gelukt om ook na de val van het communisme te overleven en door te gaan met filmen. Uit zijn verleden heeft hij betrekkingen met de Chinezen uit de Volksrepubliek aangehaald en dat heeft weer geleid tot een samenwerking. Het wonderlijke verhaal van deze film is over Iwan (Shnyriov), die wegens het verrichten van goede daden de beeltenis bezit van Xiao Qin (Li), de gemalin van een harteloze Chinese mandarijn die tevens een grote gemene tovenaar is. In het portret zit ook de ziel van Xiao Qin opgesloten en de mandarijn stelt alles in het werk om hem Iwan te ontfustelen om zo zijn lusteloze vrouw op te peppen. Als dat lukt met een list, wordt hij gestolen. Met de hulp van Xiao Qins broer krijgt Iwan het weer in handen en verslaat haar boze echtgenoot. Ze gaan trouwen en het nieuwe paar leefde daarna nog heel lang en gelukkig. De film is in principe al geschikt voor kleuters, maar als hij niet ingedubd is, kan hij beter door grotere kinderen bekeken worden.

Wassili Buslajew

1982 | Historische film

SUHH 1982. Historische film van Gennadii Vasiliev. Met o.a. Dimitri Solotuchin, Ludmilla Chitjajewa, Irina Alfjorwa en Alexej Schizew.

Een historische film voor jong en oud over de avontuurlijke Russische volksheld Wassili Buslajew, die Nowgorod rond de 13e eeuw verlost van de overvallen van een roversbende en vervolgens met enthousiastelingen uit die stad een vorst uit zijn gevangenschap bevrijdt. Het gebruikelijke werk.

Novye Priklucheniya Kapitana Vrungelya

1979 | Familiefilm, Avonturenfilm

SUHH 1979. Familiefilm van Gennadii Vasiliev. Met o.a. Mikhail Pugovkin, Zurab Kapianidze, Sergei Martinson, Vladimir Basov en Arkady Markin.

In dit kinderavontuur komt een groep kinderen in de Bermuda- driehoek terecht. De film, zonder enige originaliteit, gaat over de gebruikelijke voorvallen, zoals verdwijningen van vliegtuigen, het zoeken naar verloren schatten, stormen, enz.

Der diebische König

1976 | Familiefilm, Fantasy

SUHH 1976. Familiefilm van Gennadii Vasiliev. Met o.a. R. Sergejetschewa, T. Wizin, N. Tenischtschewa, W. Tordijenko en W. Bogatschew.

Een klein meisje wier grootvader horlogemaker is, komt in een sprookjesland terecht waar zij de zieke dochter van een hovenier weer beter helpt worden. Ze moet daarbij de koning uit de titel de loef afsteken, die het voorzien heeft op een geneeskrachtige toverbloem. Conventionele sprookjesfilm voor het kleine volkje.

Finist, jasni sokol

1975 | Familiefilm, Fantasy

SUHH 1975. Familiefilm van Gennadii Vasiliev en Gennadi Wassiljew. Met o.a. Vjasheslav Voskressenki, Svetlana Orlova, Michail Kononov, Michail Pugovkin en Ludmilla Shityajeva.

Vaderlandslievend sprookje over een horde vijanden die Rusland binnenvallen en aangevoerd worden door de arglistige Kartaus Rotbart, die kan toveren en in een zeer korte tijd grote delen van het land in zijn macht heeft. De dappere Finist is de enige die hem kan bestrijden, maar hij wordt met behulp van magie in een bosmonster veranderd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gennadii Vasiliev op televisie komt.

Reageer