Sachiko Hidari

Regisseur, Acteur

Sachiko Hidari is regisseur en acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Toi Ippon No Michi

1977 | Drama

Japan 1977. Drama van Sachiko Hidari. Met o.a. Hisashi Igawa, Yoshie Ichige, Kenji Isomura, Masaaki Maeda en Yoshio Kanauchi.

Een belans van 23 moeilijke jaren uit het huwelijk van een spoorwegarbeider, vanuit het standpunt van diens vrouw. Gefinancierd door de Nationale Vakbond van Spoorwegarbeiders van Japan had deze film eigenlijk een verkapte propagandastunt moeten zijn, maar regisseuse en hoofdrolspeelster Hidari nam de touwtjes in handen en maakte er een complex sociaal-psychologisch drama van. De film is intelligent en boeiend, zij het niet vrij van langdradigheden en overbodige structurele spielerei. Ook bekend als THE FAR ROAD.

Andes No Hanayome

1966 | Drama, Experimenteel

Japan 1966. Drama van Susumi Hani en Susumu Hani. Met o.a. Sachiko Hidari, Ancermo Fukuda, Koji Takahashi, Don Mateo en Takeshi Hika.

Een geïsoleerd bergdorpje in de Andes wacht in spanning op de aankomst van de bruid van de daar wonende archeoloog. De twee hebben elkaar nog nooit ontmoet en zij heeft in het huwelijk toegestemd omdat haar sociale positie als weduwe onhoudbaar was en ze iemand zoekt waarop ze kan steunen. Het op zich interessante thema wordt door Hani al te afstandelijk behandeld en gaat er te veel van uit dat de kijkers al vertrouwd zijn met de figuur van de weduwe en haar problemen als alleenstaande vrouw in de Japanse maatschappij. Hoofdrolspeelster Hidari is overigens de echtgenote van de regisseur. Ook bekend als BRIDE OF THE ANDES.

Nippon Konchuki

1964 | Drama

Japan 1964. Drama van Shohei Imamura. Met o.a. Sachiko Hidari, Hiroyuki Nagato, Jitsuko Yoshimura en Shoichi Ozawa.

Over het ongelukkige leven van Tome, vanaf zijn geboorte als onwettig kind tot aan zijn internering, vlak na WO II. Een rauwe en weinig decente film, die vaak waterlanders doet opkomen. Een van de vroege werken van een zeer vooraanstaande regisseur van de hedendaagse Japanse film.

Kiga Kaikyo

1964 | Mysterie

Japan 1964. Mysterie van Tomu Uchida. Met o.a. Renzaro Mikuni, Akiko Kazami, Sachiko Hidari, Yoshi Kato en Junzaburo Ban.

Een vrij klassieke detective-thriller, gebaseerd op een boek van Tsutomu Minakami. Een heel gezin op Hokkaido wordt uitgemoord en de daders komen enkele uren later om het leven als een tyfoon de pont waarop ze zich bevinden tot zinken brengt. Een van de schuldigen bevindt zich echter niet op de boot, en op hem zal inspecteur Ymisaka tien jaar lang jacht maken. De film is degelijk gestructureerd en vrij westers qua aanpak, maar de exorbitante lengte is een - terecht - struikelblok. Ook bekend als HUNGER STRAITS.

Kanojo to Kare

1963 | Drama, Experimenteel

Japan 1963. Drama van Susumu Hani. Met o.a. Sachiko Hidari, Eiji Okada, Kikuji Yamashita, Mariko Igarashi en Akio Hasegawa.

Een sociaal drama gesitueerd in een traditioneel Japans gezin, typisch consumenten van het welvarende naoorlogse Japan, waarvan de vrouw probeert los te komen uit haar traditiegebonden afhankelijkheid. De film is goedbedoeld en voor zijn tijd vermoedelijk revolutionair, maar gedateerd en aan de trage kant. Ook bekend als SHE AND HE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sachiko Hidari op televisie komt.

Reageer