David Wu

Acteur

David Wu is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Hu-Du-Men

1996 | Komedie, Drama

Hongkong SAR van China 1996. Komedie van Shu Kei en Shu Kei. Met o.a. Lee Chi-Hung, Daniel Chan, Lee See-Kei, David Wu en Lee Heung-Gum.

Lang Kim-Sum is manager en steractrice van Het Schijnend Zwaard, een traditionele Kantonese operagroep met slinkende bezoekersaantallen. Ze wordt omringd door problemen. De andere acteurs kunnen het slecht vinden met de nieuwe regisseur, haar echtgenoot denkt dat zijn dochter een lesbische verhouding heeft en een van de acteurs is verliefd op haar. Geen wonder dat ze af en toe een straffe borrel neemt om zichzelf op de been te houden... Hu-du-men is een onvertaalbare term uit de Kantonese Opera; het staat voor het denkbeeldige koord rond het toneel dat de spelers opsluit in de personages die ze uitbeelden. De betekenis is natuurlijk metaforisch. Shu Kei's vertederend ouderwetse film is een degelijk, zorgvuldig uitgedacht komisch drama dat handelt over geloofwaardige personages met geloofwaardige emotionele problemen. Het is ronduit de meest plezierige film uit Hongkong van dit jaar, met in de hoofdrol de ongeƫvenaarde Josephine Siao. Tony Rayns

Feng Yue

1996 | Historische film, Romantiek, Drama

Hongkong SAR van China/China 1996. Historische film van Chen Kaige. Met o.a. Leslie Cheung, Gong Li, Kevin Lin, He Safei en Ren Lei.

In 1911 wordt China een republiek. De leiders van de Pang- dynastie houden echter krampachtig vast aan hun tradities. Zhongliang (Lei als kind, Cheung als volwassene), de dertien- jarige zwager van de clan-opvolger komt aan in het paleis. Voor zijn definitieve vertrek naar Peking wil hij hier studeren. Als zijn zwager na een overdosis opium in een onomkeerbaar coma geraakt, vlucht Zhongliang naar Peking. Tien jaar later volgt Ruyi (Li) haar vader op als het hoofd van de dynastie, bijgestaan door haar neef Duanwu (Kevin Lin). Zhongliang die in Shanghai is beland, had het niet verder gebracht dan gigolo en oplichter. Hij wordt nu onder druk gezet om zijn familie af te persen. Een romantisch drama dat zich afspeelt op het moment dat het feodale tijdperk ophield te bestaan. Het verschil tussen de onschuldige, speelse kindertijd en de door corruptie getekende volwassen jaren symboliseert de grens tussen het oude en nieuwe China. Zo blijft Ruyi verliefd op de Zhongliang, die allang niet meer bestaat. Elk personage heeft een eigen, afgebakende betekenis en blijft verankerd in versleten tradities. De nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen brengen hen uit hun evenwicht. Het scenario van Shu Kei naar een verhaal van Kaige en Wang Anyi zit knap in elkaar. De camera van Christopher Doyle wordt doorlopend in de actie betrokken. Dolby Stereo.

Starry is the Night

1988 | Drama, Romantiek

Hongkong SAR van China 1988. Drama van Ann Hui. Met o.a. George Lam, Lin Ching-Hsia, David Wu, Erh Tung-Sheng en Kuo Tze-Tung.

Een ongetrouwde sociaal werkster, die net de veertig is gepasseerd moet van Hongkong naar Macao om een weggelopen meisje op te halen. Ze ontmoet daar een jongeman, met wie ze een romance beleeft. Als hij haar ten huwelijk vraagt, ontdekt ze dat ze als studente twintig jaar ervoor met zijn vader, haar docent, een liefdesrelatie heeft gehad, die (natuurlijk) op niets is uitgelopen. Bitterzoet drama met een gedetailleerd vrouwenportret uit een moderne miljoenenstad waarin menige illusie stuk loopt. Hui is een getalenteerde filmster, die op het Chinese vasteland werd geboren en in Hongkong wisselend commercieel succes heeft. Het scenario is van Katty Leung, en het camerawerk werd gedaan door Chan Chun-kit.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David Wu op televisie komt.

Reageer