Alicia Palacios is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

El Batallón de las sombras

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van Manuel Mur Oti. Met o.a. Rolf Wanka, Tony Soler, Antonio Vico, Alicia Palacios en Albert Lieven.

De film verbeeldt de dromen, verwachtingen en hartstochten van de bewoners van een flatgebouw. Een pretentieuze maar zeker geen slechte film, met een zeer goede rolbezetting zeker voor de Spaanse film uit die tijd.

Los Ladrones somos gente honrada

1956 | Komedie

Spanje 1956. Komedie van Pedro L. Ramírez. Met o.a. José Luis Ozores, Pepe Isbert en Alicia Palacios.

Een behoorlijke herverfilming van de gelijknamige film, die zich door het goede spel van de twee hoofdrolspelers onderscheidt.

El Hombre que veía la muerte

1949 | Mysterie

Spanje 1949. Mysterie van Gonzalo Delgrás. Met o.a. Enrique Guitart, Alicia Palacios, Félix de Pomés en Juan de Landa.

In een treincoupé vertelt een arts aan een reisgezel het verhaal van een man die dramatische gebeurtenissen kon voorspellen voordat zij plaatsvonden. Een ongebruikelijke en zeer interessante Spaanse film, die bovendien een van de weinige lofwaardige produkten van de regisseur G. Delgrás is.

El Capitán de Loyola

1949 | Biografie

Spanje 1949. Biografie van José Díaz Morales. Met o.a. Rafael Durán, Manuel Luna, Ricardo Acero en Alicia Palacios.

Het leven van Ignatius van Loyola, vanaf het moment dat hij prinses Catharina bevrijdt tot hij zijn religieuze roeping ontdekt en de Jezuïtenorde instelt. Het is een typisch stichtelijke produktie uit het Spanje van de jaren veertig.

La Cigarra

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Florián Rey. Met o.a. Imperio Argentina, Miguel Ligero, Alicia Palacios en Ricardo Acero.

De jonge Soledad wordt door vele mannen bedrogen voordat ze de ware liefde vindt. Dit huilerige melodrama typeert de Spaanse cinema van destijds.

Senda ignorada

1946 | Misdaad

Spanje 1946. Misdaad van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Alicia Palacios, Enrique Guitart, Angel de Andrés en Manuel Arbó.

Een Italiaanse gangster woont in Miami en pleegt daar allerlei overtredingen. Een curieuze film, goed gerealiseerd en vervuld van een goede thriller-achtige sfeer - het werk van één van Spanje's bekwaamste regisseurs.

Audiencia pública

1946 | Drama

Spanje 1946. Drama van Florián Rey. Met o.a. Paola Bárbara, Mary Delgado, Alicia Palacios en Alfredo Mayo.

Twee vrouwen uit verschillende sociale klassen staan terecht op grond van hetzelfde vergrijp: de onrechtmatige toeëigening van een baby. Dit soort Spaanse feuilletons uit de jaren veertig waren toen zeer populair.

Un Luna vale un millón

1945 | Komedie

Spanje 1945. Komedie van Florián Rey. Met o.a. Miguel Ligero, Leonor Fábregas en Alicia Palacios.

Een oliemagnaat en een eenvoudige boer lijken sprekend op elkaar. Een slappe Spaanse komedie over de mythe van de dubbelganger.

Mi enemigo el doctor

1945 | Romantiek

Spanje 1945. Romantiek van Juan de Orduña. Met o.a. José Nieto, Alicia Palacios, Raúl Cancio en Pepe Isbert.

In een ziekenhuis ontluikt de liefde tussen een patiënte en een arts. Een film die zeer slecht geregisseerd en vertolkt werd.

Turbante blanco

1944 | Komedie

Spanje 1944. Komedie van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Adriano Rimoldi, María Martín, Alicia Palacios en Raúl Cancio.

Een musicus en een arts brengen op de luchthaven de vrouwen, op wie zijn staan te wachten, in verwarring... Een afgezaagd intrigestuk.

Ni pobre ni rico, sino todo lo contrario

1944 | Komedie

Spanje 1944. Komedie van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Adriano Rimoldi, María Martín, Mary Santpere en Alicia Palacios.

Tijdens een theatervoorstelling dromen twee getrouwde mensen die de hoofdrol vertolken dat zij geruïneerd zijn en hun huis in brand staat. Een aardige film, die een van de produkties is waarin Adriano Rimoldi en María Martín samenwerkten met Iquino.

Inés de Castro

1944 | Historische film

Spanje 1944. Historische film van J.M. Leitao de Barros en M.A. García Viñolas. Met o.a. Alicia Palacios, Aníbal Vela, María Dolores Pradera en Antonio Vilar.

De wrede geschiedenis van Inés Castro met alle intriges en ontrouw. Een bezienswaardige Spaanse historische film, die door gebruik te maken van macabere en buitensporige middelen, afwijkt van de in die jaren in dit genre geijkte films.