William Ruane: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

The Angels' Share

2012 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk​/​​België​/​​Italië 2012. Drama van Ken Loach. Met o.a. Paul Brannigan, John Henshaw, William Ruane, Jasmin Riggins en Gary Maitland.

Deze af en toe hilarische film van Loach en scenarioschrijver Paul Laverty, hun tiende film samen, is twee films voor de prijs van een. De eerste helft is een sociaal-realistisch drama over een kansarme draaideurcrimineel die 300 uur taakstraf krijgt. Deel twee een misdaadkomedie waarin hij samen met drie andere kansarmen exorbitant dure whisky steelt. Beide helften zijn interessant en vermakelijk, maar de toon en het realiteitsgehalte zijn onderling zo verschillend dat ze eigenlijk niet samengaan. Toch kreeg Loach in Cannes de juryprijs voor zijn film.

The Wind That Shakes the Barley

2006 | Drama, Oorlogsfilm, Historische film

Ierland​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland​/​​Italië​/​​Spanje​/​​Frankrijk 2006. Drama van Ken Loach. Met o.a. Cillian Murphy, Padraic Delaney, Liam Cunningham, Orla Fitzgerald en Mary O'Riordan.

Ierland, de jaren twintig. Damien (Murphy) is net afgestudeerd als dokter en wil naar Londen om daar in een prestigieus ziekenhuis te werken. Maar er komt iets tussen: als hij getuige is van een aantal wandaden van het Britse leger sluit hij zich aan bij de IRA, net als zijn broer Teddy (Delaney). Bij het verschijnen van de film was er veel kritiek op de manier waarop de Britten in beeld worden gebracht, als domme bruten. Dit is inderdaad niet de meest subtiele, of beste, film van Loach (My Name is Joe), maar hij kreeg er wel een Gouden Palm voor.

Sweet Sixteen

2002 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland​/​​Spanje 2002. Drama van Ken Loach. Met o.a. Martin Compston, Annmarie Fulton, William Ruane, Michelle Abercromby en Michelle Coulter.

De Schotse Liam (Compston) gaat zestien worden, maar daar is - zoals dat hoort in een ­Loach-film - niks zoets aan: Liams moeder zit gevangen vanwege drugsgebruik en hij wordt uit huis getrapt door zijn pleegvader omdat hij geen verdovende middelen de nor in wilde smokkelen. Liam bedenkt vervolgens onderdak te kopen voor hem en zijn ma en gaat zelf dealen. Debuterend acteur Compston en het scenario wonnen veel prijzen voor ruigte die niet prekerig wordt. Het woord 'fuck' is 313 keer in variaties te beluisteren, normaal gesproken genoeg om geen bezoekers onder de 15 in de bios toe te laten, maar omdat éénmaal het woord 'cunt' valt, werd Sweet Sixteen - tot diepe verontwaardiging van Loach - in Engeland verboden voor onder de achttien.