Jim Lewis

Regisseur, Scenarist, Producer, Cameraman

Jim Lewis is regisseur, scenarist, producer en cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Kermit's Swamp Years

2002 | Komedie, Biografie, Familiefilm, Fantasy

Verenigde Staten 2002. Komedie van David Gumpel.

Kermit de Kikker maakte zijn tv-debuut in 1956 in de [KL]Tonight Show[KLE] van Steve Allen. Hij is inmiddels 46 jaar en moet moet met The Muppets opboksen tegen de concurrentie - en dat valt niet mee in het computertijdperk van het internet, mobiele telefoons enz. De hoogste tijd voor een `Hollywood` biografie om hier iets aan te doen. Kermit vertelt dus in flashbacks over zijn jeugd in het moeras (uit de titel, hoewel het daar nauwelijks over gaat), hoe hij er uitkwam en met zijn vrienden Goggles en Croaker met zwerfhond Pilgrim de wijde wereld introk. Hoe hij terechtkwam in een dierenwinkel, waar high school leraar Dr. Krassman (Hostetter) lotgenoot Blotch koopt voor de anatomieles en hoe zij hem redden (best eng voor kleine kijkers). Over hun ontmoeting met dierenliefhebber Jim Henson (Kermits geestelijke vader), een ervaring op een boerderij - ik wil nooit meer iets met varkens (!) en kippen te maken hebben - en hoe Kermit tenslotte in het theater terechtkomt, waar de twee heren Statler en Waldorf op het zijbalkon al klaar zitten, maar beduidend jonger zijn. Leuk voor de kenners en vaste kijkers van The Muppet Show, maar veel minder toegankelijk voor het jonge volkje dat niet gehinderd wordt door al die kennis, en een keuze heeft uit een resem van jeugdprogramma's films enz. Een hoop ideeën zoals de parodieën op films, die door Jim Henson bedacht werden, zijn overgenomen door concurrenten en maken dat zijn organisatie helaas veel minder in de roos schiet. Het is allemaal best aardig, maar beslist geen uitschieter of heel opwindend amusement. Het scenario is van Jim Lewis en Joseph Mazzarino. Het camerawerk is van Rufus Standefer. In de originele versie met de stemmen van Steve Whitmire als Kermit the Frog, Bill Barretta als Croaker, Joseph Mazzarino als Goggles, John Kennedy als Blotch, Arnie the Alligator en Monkey, John Hostetter als Dr. Krassman, Dave Goelz als Waldorf, Cree Summer als Pilgrim, Kermit's Mom en Kermit's Star, Jerry Nelson als Statler, en verder Jarrod W. Amos, Ryan H. Amos, William Bookston, Alice Dinnean, Hampton Dixon, Drew Haggard, John Hostetter, Christian Kebbel, Casey Leslie, Kelly Collins Lintz, J.W. Moore, Humberto Recio en Melissa Whitmire.

Heartland Reggae

1982 | Musical

Canada 1982. Musical van Jim Lewis. Met o.a. Bob Marley, Peter Tosh, Junior Tucker, Judy Mowatt en The I-Threes.

Registratie van drie reggae-concerten met tussendoor een stuntelig documentair gedeelte dat probeert de socio-culturele roots van reggae te verklaren. De film bevat ook beelden van de door Marley opgezette 'verzoening' tussen politieke tegenstanders Edward Seaga en Michael Manley, destijds in het door politiek geweld verscheurde Jamaica een hele gebeurtenis, maar nu uiteraard niet meer dan een kleine voetnoot in de geschiedenisboeken.

Die Bettelprinzess

1974 | Drama

Duitsland 1974. Drama van Bruno Voges. Met o.a. Silvia Reize, Clara Walbröhl, Alexander Kerst, Marilene von Bethmann en Michael Schwarzmeier.

Begin 20e eeuw. Als kind verloor Reize haar beide ouders. Ze werd opgevoed door Baron Kerst, maar had een ongelukkige jeugd omdat ze steeds gepest werd door de dochter des huizes, Barth. Die gaf haar de bijnaam 'bedelprinses'. De enige waarmee ze goed kon opschieten was de zoon van de baron, Schwarzmeier. Na een succesvolle studie en inmiddels een mooie jonge vrouw geworden, weet ze zich in gezelschap beter aan te passen dan de verwende Barth. De baron besluit voor haar zo snel mogelijk een betrekking te zoeken als gezelschapsdame, omdat zijn gezin er financiëel niet zo rooskleurig voorstaat. Gravin Walbröhl neemt haar in dienst. Sentimenteel romantisch drama over de wisselvalligheid van het lot, de rode draad van de driestuiversromans Hedwig Courths-Mahler. Haar boek werd bewerkt door regisseur Voges. Goede, maar erg voorspelbare produktie. Achter de camera stond Jim Lewis.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jim Lewis op televisie komt.

Reageer