May Britt

Acteur

May Britt is acteur.
Er zijn 13 films gevonden.

Haunts

1977 | Horror

Verenigde Staten 1977. Horror van Herb Freed. Met o.a. May Britt, Cameron Mitchell, Aldo Ray, William Gray Espy en Susan Nohr.

U moet er goed bij blijven om deze ongewone horrorfilm ten volle te waarderen, maar het is de moeite zeker waard. Schrijvers Anne Marisse en Herb Freed en een goede rolbezetting hebben de atmosfeer in een klein stadje, dat geteisterd wordt door een reeks moorden, levendig weten te vangen. Britt geeft als een boerin met haar eigen boze geesten de beste vertolking in haar grillige carrière. Ook bekend als THE VEIL.

Murder, Inc

1960 | Thriller

Verenigde Staten 1960. Thriller van Burt Balaban en Stuart Rosenberg. Met o.a. May Britt, Stuart Whitman, Peter Falk en Henry Morgan.

Abe Reles (fenomenale rol van Peter Falk) is een geharde huurmoordenaar die door de mafia wordt ingezet om de schulden van een showbizzpaar te vereffenen. Het paar doet er alles aan om van hem af te komen maar kan niet voorkomen dat ze worden meegesleurd in de criminele activiteiten van de misdaadorganisatie Murder, Inc. Gebaseerd op de activiteiten van de gelijknamige bende die naam maakte in de jaren dertig. Bewerking van het boek van Burton Turkus en Sid Feder.

Inc. Murder

1960 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1960. Misdaad van Burt Balaban en Stuart Rosenberg. Met o.a. Stuart Whitman, May Britt, Henry Morgan, Peter Falk en David J. Stewart.

Een verzengende revolveractie, terzake kundige regie en onstuimig acteerwerk verheffen deze gangstersage beduidend boven de middelmaat. Later hertiteld als MURDER INCORPORATED. GB-titel: SHADOW OF FEAR.

The Blue Angel

1959 | Drama

Verenigde Staten 1959. Drama van Edward Dmytryk. Met o.a. Curd Jürgens, May Britt, Theodore Bikel, John Banner en Ludwig Stossel.

Afschuwelijke nieuwe versie van de klassieke film met Dietrich en Jannings, naar de roman Professor Unrath van Heinrich Mann, over een preutse professor die in de strikken van opgedirkte nachtclubzangeres terechtkomt.

Silenzio ... si spara!

1955 | Misdaad, Komedie

Italië/Frankrijk 1955. Misdaad van John Berry. Met o.a. Eddie Constantine, May Britt en Lila Rocco.

Een vrolijke film over boeven die elkaar bedriegen, oplichten, bezwendelen en bejatten. Een slimme, niets ontziende oplichter wordt er door de baas van een smokkelaarsbende op uitgestuurd om uit te zoeken wie er achter de wapendiefstal zit die zo schitterend bedacht en perfect uitgevoerd werd.

L`ultimo amante (Stasera niente di nuovo)

1955 | Drama, Romantiek

Italië 1955. Drama van Mario Mattoli. Met o.a. Amedo Nazzari en May Britt.

Realistische film over het tragische leven van een journalist. De tegenslagen die hij te verduren heeft in zijn werk, zijn privéleven en zijn liefdes worden breed uitgemeten. Prachtige rol van Nazzari.

Ça va barder

1954 | Avonturenfilm

Frankrijk 1954. Avonturenfilm van John Berry. Met o.a. Eddie Constantine, May Britt, Jean Danet, Jean Carmet en Monique Van Vooren.

Avonturier moet van reder wapensmokkel ophelderen, maar de opdrachtgever blijkt zelf de smokkelaar te zijn en wil hem uit de weg ruimen. Vroege Eddie-film is met meer zorgvuldigheid en vaart gemaakt dan veel latere. Verhaal laat zich nauwelijks volgen en is alleen alibi voor knokpartijen en ontmoetingen met mooie dames.

La Lupa

1953 | Drama, Erotiek

Italië 1953. Drama van Alberto Lattuada. Met o.a. Kerima, Ettore Manni, May Britt, Mario Passante en Giovanna Ralli.

Een Calabrische vrouw wil haar minnaar aan zich binden door haar dochter aan hem uit te huwelijken. Ze zal hem uiteindelijk uit jaloezie vermoorden. Een broeierige verfilming van de beroemde roman van Giovanni Vergi, die later het toneelvehikel voor Anna Magnani zou worden. De primitieve emoties zijn te oppervlakkig om de personages echt aannemelijk te maken. Visueel is de erotiek suggestief, maar een achtergrond ontbreekt.

Il Più comico spettacolo del mondo

1953 | Komedie

Italië 1953. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Totò, May Britt en Franca Faldini.

Een clown in een groot circus heeft een persoonlijk geheim dat hem ertoe dwingt altijd als een clown geschminkt te gaan. Dit komt de circuseigenaar goed van pas. De clown intussen is verliefd op het meisje van het trapezenummer. Een sympathieke film waarin goed geacteerd wordt.

Fatal Desire

1953 |

1953. Carmine Gallone. Met o.a. Umberto Spadaro, May Britt, Kerima, Ettore Manni en Anthony Quinn.

Een clown in een groot circus heeft een persoonlijk geheim dat hem ertoe dwingt altijd als een clown geschminkt te gaan. Dit komt de circuseigenaar goed van pas. De clown intussen is verliefd op het meisje van het trapezenummer. Een sympathieke film waarin goed geacteerd wordt.

L' Infedeli

1952 | Drama

Italië 1952. Drama van Mario Monicelli en Steno. Met o.a. Gina Lollobrigida, May Britt, Anna-Maria Ferrero, Pierre Cressoy en Irene Papas.

Corruptie en overspel binnen de Romeinse bourgeoisie resulteren in chantage en een sfeer van wantrouwen, waar een ten onrechte van diefstal beschuldigd dienstmeisje het slachtoffer van wordt. Ze pleegt zelfmoord. Deze op authentieke feiten gebaseerde episodische milieuschets is een interessante voorloper op LA DOLCE VITA en heeft een merkwaardige rolbezetting (sterren aan het begin van hun carrière, waarin ze sindsdien aanzienlijk beter leerden acteren).

Jolanda, la figlia del corsaro nero

1952 | Avonturenfilm

Italië 1952. Avonturenfilm van Mario Soldati. Met o.a. May Britt, Marc Lawrence en Renato Salvatori.

May Britt is de dochter van de beroemde Zwarte Piraat, die de dood vond toen ze nog een kind was. Ze werd als een jongen opgevoed door een zigeuner en ze is een keiharde vrouw geworden die maar één doel voor ogen heeft: wraak op de perfide edelman, die verantwoordelijk was voor de dood van haar vader.

I Tre corsari

1952 | Avonturenfilm, Romantiek

Italië 1952. Avonturenfilm van Mario Soldati. Met o.a. Ettore Manni, Marc Lawrence, Cesare Danova, Renato Salvatori en Barbara Florian.

De zonen van een in diskrediet gebrachte en vermoorde graaf slagen er als piraten in zich te wreken en de familienaam te zuiveren. De meer vlot dan echt spectaculair gemaakte avonturenfilm heeft een beter dan gemiddeld uitgewerkt scenario en een aangename dosis humor.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer May Britt op televisie komt.

Reageer