Emma Roldán

Acteur

Emma Roldán is acteur.
Er zijn 18 films gevonden.

La Passión según Berenice

1975 | Drama, Actiefilm

Mexico 1975. Drama van Jaine Umberto Hermosillo. Met o.a. Pedro Armendériz Jr., Martha Navarro en Emma Roldán.

De mooie Navarro, een vrouw die getekend is door een getergd verleden, verzorgt in een provincieplaatsje haar godvrezende, gierige en ego[KA3]istische tante. Ze wordt door haar (z.g.) keurige omgeving onderdrukt terwijl zij gekweld wordt door (o.a. seksuele) passies. Als de huichelachtige zoon van de huisdokter thuiskomt, weet hij haar te verleiden. Na een hartstochtelijke nacht laat hij haar geschonden en alleen achter terwijl hij vertrekt naar Mexico City. De gekwetste vrouw neemt wraak voordat zij definitief de bedompte sfeer van het stadje de rug toekeert. Een rake karakterschets van de kleinsteedse Mexicaanse mentaliteit. De film werd in 1975 bekroond wanwege de regie, de vrouwlijke hoofdrol en het scenario.

Mi revólver es la ley

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Lucha Villa, Tito Junco en Emma Roldán.

Voor de zoveelste keer moest Aguilar een gemaskerde in Zorrostijl met de welbekende, geveinsde zachtmoedigheid spelen.

La edad de la inocencia

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Tito Davison. Met o.a. Marga López, José Luis Jiménez, Emma Roldán en Lupita Vidal.

Een poppenspeelster in een circus heeft lang geleden een dochter verloren. Ze neemt een weesmeisje onder haar hoede die bij haar gierige grootmoeder woont. Goedkoop en belachelijk sentimenteel.

El rey del tomate

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Piporro, Luz Márquez, Emma Roldán en José Jasso.

Een arme tomatenverkoper slaagt er na lang proberen in een marktkraam en enkele filialen te openen, maar hij verkrijgt niet de liefde van het meisje van wie hij houdt, omdat hij liefde van ondergeschikt belang acht. Alleen 'Piporro' kon nog enige sier aan deze film geven, ondanks de vlakke regie van Delgado.

Flor de canela

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Ramón Pereda. Met o.a. María Antonieta Pons, Joaquín Cordero, Raúl Meraz en Emma Roldán.

Een meisje met onbekende achtergrond wordt verliefd op een jongen die bij een moord betrokken is geweest. Alles is er op gericht om de danskwaliteiten van de hoofdrolspeelster te laten zien. Erg middelmatig.

La Flecha envenenada

1956 | Avonturenfilm

Mexico 1956. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Gastón Santos, Otilia Larrañaga, Pedro de Aguillón en Emma Roldán.

Een weesmeisje loopt het gevaar om door haar advocaat van haar landerijen beroofd te worden, maar twee vrienden komen haar te hulp. Smakeloze film.

Esposa te doy

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. David Silva, Maricruz Olivier, Emma Roldán en Martha Elena Cervantes.

Opgestookt door haar moeder besluit een pas getrouwd meisje te scheiden. Ongelooflijk reactionaire film.

Besos prohibidos

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Luis Aguilar, Armando Calvo en Emma Roldán.

Een impressario vraagt de zangeres van zijn revue ten huwelijk. Hij waant haar weduwe, maar in werkelijkheid zit haar man in de cel. Een melodramatische smartlap, waarin ook nog het lot van een kind een rol speelt.

El Gendarme de la esquina

1950 | Komedie, Drama

Mexico 1950. Komedie van Joaquín Pardavé. Met o.a. Joaquín Pardavé, Rubén Rojo, Miguel Angel Ferriz en Emma Roldán.

Een oude, bang uitgevallen politieman krijgt promotie en een medaille als hij, dankzij zijn zoon, een spectaculaire aanhouding doet. Een buitengewoon reactionaire film.

La Norteña de mis amores

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Luis Aguilar, Susana Guízar en Emma Roldán.

De vriend van een man die is vermoord door een valsspeler leert zijn zoon het spel om zich op de moordenaar te wreken. Het volmaken van de verplichte negentig minuten lijkt het enige doel bij deze langzame en saaie film.

El Cuarto mandamiento

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Rolando Aguilar. Met o.a. Domingo Soler, Carmen González en Emma Roldán.

Deze film behandelt het oneindig aantal problemen die drie kinderen hun vader bezorgen en is nogal conservatief.

La Carne manda

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Esther Fernández, David Silva en Emma Roldán.

Een gelukkig getrouwde vrouw wordt door haar man in de steek gelaten als deze een verhouding krijgt met een revuegirl. Meer dan een afschuwelijk melodrama is het niet.

Hasta que llovió en Sayula

1940 | Komedie

Mexico 1940. Komedie van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Carlos López 'Chaflán', Emma Roldán en Leopoldo Beristain.

Een paar veeboeren hebben een prijs gewonnen in de loterij. Om die op te halen gaan ze naar de stad waar ze een verhouding beginnen met twee danseressen. Gefilmd zonder het minste gevoel voor wat film behoort te zijn en met een overvloedig aantal dialogen.

El Fantasma de medianoche

1939 | Horror, Mysterie

Mexico 1939. Horror van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Victoria Blanco, Sergio de Karlo, Emma Roldán en Carlos López Moctezuma.

In een woning gebeuren vreemde dingen zoals verdwijningen en moorden, bovendien wordt er een soort spook waargenomen. Verwarrende, middelmatige griezelfilm. Het is overigens een duidelijke imitatie van de produkties over spookhuizen die in die tijd in Hollywood werden geproduceerd. Het spel van Carlos López Moctezuma in zijn eeuwige rol van schurk is echter de moeite waard.

Los Millones de Chaflán

1938 | Komedie

Mexico 1938. Komedie van Rolando Aguilar. Met o.a. Carlos López 'Chaflán', Emma Roldán, Joaquín Pardavé en Pedro Armendáriz.

Een eigenaar van een ranch krijgt een fortuin voor zijn grond en vertrekt naar de stad om daar als een 'nouveau riche' te gaan leven. Langzaam, beroerd opgenomen, zonder pretenties en gewoon slecht.

Ojos tapatíos

1937 | Komedie

Mexico 1937. Komedie van Boris Maicon. Met o.a. Jorge Vélez, Esther Fernández, Emma Roldán en Manuel Mendoza.

Lencho bemint Lucha maar haar vader wil dat zij met Carlos trouwt; op zijn beurt houdt Chefo van Chefa. Een domme sentimentele komedie en absoluut onuitstaanbaar.

Esos hombres!

1936 | Drama

Mexico 1936. Drama van Rolando Aguilar. Met o.a. Adriana Lamar, Arturo de Córdova, Marina Tamayo en Emma Roldán.

Azucena, een jonge gescheiden vrouw, probeert haar geliefde over te halen zijn loopbaan als advocaat op te geven. Hij bedriegt haar echter met een jong rijk meisje. Door de grijze, niet- aanwezige regie van Aguilar heeft deze film niets opmerkelijks, zelfs niets schilderachtigs.

Dos monjes

1934 | Horror, Drama

Mexico 1934. Horror van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Magda Haller, Víctor Urruchúa, Carlos Villatoro en Emma Roldán.

Twee monniken die in een klooster in onmin leven, gaan te biecht. Ze geven ieder echter een andere versie van de gebeurtenissen. Dit was het eerste experiment van deze regisseur op het gebied van de geluidsfilm. Behalve het opmerkelijke gegeven heeft deze produktie niets toegevoegd aan de Mexicaanse film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Emma Roldán op televisie komt.

Reageer