Jean Evans

Acteur, Componist

Jean Evans is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Schipperskwartier

1953 | Komedie

België 1953. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Charles Janssens, René Bertal, Co Flower, Louisa Lausanne en Nini de Boël.

Doordeweekse Antwerpse volksklucht rond de huwelijkstribulaties van de eigenaars van een kruidenierszaakje en een cafeetje in de Antwerpse uitgaansbuurt. Na een reeks begripsverwarringen met trouwlustige dames eindigt het gestoethaspel op een bruiloft in het café. Alle mensen delen in de vreugde, behalve de kijkers. Filmdebuut van toenmalige toneel jeune premier 's Jongers als stoere zeeman.

De moedige bruidegom

1952 | Komedie

België 1952. Komedie van Edith Kiel. Met o.a. Charles Janssens, Co Flower, Jos Gevers, Jeannine Schevernels en Jaak Germain.

Filmdebuut van prille Schevernels als weesmeisje dat de speelbal wordt tussen haar oom en tante, resp. een vrolijke vrijgezel en een weduwe die aan het eind van de rolprent met elkaar trouwen om op het voogdijschap aanspraak te kunnen maken. Rol van kibbelende oom en tante zijn een kolfje naar de hand van komisch duo Janssens-Flower. Minder bekende en mislukte burleske volksspot.

Met jou is de wereld veel mooier

1947 | Komedie, Muziek

België 1947. Komedie van Arnold Frank en Jean van Elsen van. Met o.a. Arnold Frank, Betty Belina, Rudy Martin, Racky Berger en George Wouwers.

Totaal mislukte poging van liedjesschrijver en muziekuitgever Frank (alias August Hermans) om een schlagerfilm te draaien: hij produceerde, schreef het scenario, regisseerde gedeeltelijk, schreef muziekstukjes en speelde bovendien zelf de hoofdrol van een muziekuitgever en filmproducer op zoek naar een schlager voor zijn nieuwe film. Een aantal schlagers uit die tijd, gemaakt door Wim Kreuer, Jean Evans, Gerd Zonneberg, Hans Flower, Harry Bart, Albert de Cock, Jeno Boga, Charly Van Heeswijck, Ben Maes en Ferdi Roesi konden niet beletten dat alles falikant misliep en het publiek wegbleef.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean Evans op televisie komt.

Reageer