Jacques Robiolles is regisseur en acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Rebelote

1983 | Drama

Frankrijk 1983. Drama van Jacques Richard. Met o.a. Jean-Pierre Léaud, Olga Georges-Picot, Maurice Garrel, Mado Maurin en Tina Aumont.

Een jonge slager is voor het leven getekend, na een ellendige jeugd als zoon van een tuberculeuze vader en een aan alcohol verslaafde moeder, die elkaar haten. Na vechtpartijen in dronkenschap belandt hij achter de tralies. Dit sociaal melodrama is nauwgezet in de stijl van de stomme film gemaakt en geacteerd, met aanstekelijk parodistisch resultaat. Met name L[KA1]eaud is in zijn bloedserieuze mimiek hoogst komisch. (Geheel in de traditie van weleer moet in de bioscopen de muzikale begeleiding live worden uitgevoerd.)

Le Rouge de Chine

1977 | Experimenteel

Frankrijk 1977. Experimenteel van Jacques Richard. Met o.a. Agathe Vannier, Jacques Richard, Bojena Horachkova, Bernard Dubois en Herb Colombus.

Een narcistische, pretentieuze, onvoorstelbaar vervelende en totaal overbodige experimentele film waarin vijf personages 80 minuten lang wandelen door verlaten straten, ruïnes, kastelen en glooiende hellingen, terwijl op de klankband de meest bizarre en niets ter zake doende geluiden te horen zijn. De verwarde geesten die dit soort onsamenhangende kletskoek op celluloid willen zetten en een en ander vervolgens als Kunst aan de man proberen te brengen smeken erom met pek en veren te worden behandeld en een diep ravijn ingedreven te worden. Niet echt humanitair, accoord, maar bijzonder efficiënt.

Les Conquistadores

1976 | Drama, Experimenteel

Frankrijk 1976. Drama van Marco Pauly. Met o.a. Gérard Desarthe, Dominique Labourier, Yves Alfonso, Féodor Atkine en Richard Boringer.

Een mislukte musicus en componist stelt zijn vrouw verantwoordelijk voor het stuklopen van hun huwelijk. Hij vlucht in zijn fantasie om een opera over de conquistadoren te kunnen schrijven. Zijn vrouw verlaat hem. Een ambitieuze beschrijving van hoe een eenzame man met claustrofobische angsten langzamerhand gek wordt. Daarnaast heeft de maker ook nog een fantasie-droomwereld geschapen. Helaas doet de film onbeholpen aan, vervalt hij in herhalingen en zijn er voortdurend stijlwisselingen. Tot op heden was dit de eerste en laatste film van Marco Pauly. Verder is het vermelden waard dat talrijke medespelers die toen nog jong en praktisch onbekend waren later carrière hebben gemaakt.

Le Jardin des hespérides

1975 | Experimenteel

Frankrijk 1975. Experimenteel van Jacques Robiolles. Met o.a. Jacques Robiolles, Chantal Paley, Stanislas Robiolles, Marie-France en Josépha Micard.

Een als hommage aan het medium film bedoeld pseudo- experimenteel klerezootje waar kop noch staart aan te onderscheiden valt. Robiolles, een ongetwijfeld goedmenend burger met meer enthousiasme dan talent en middelen, schreef en regisseerde, speelt de hoofdrol, componeerde de filmmuziek en zal vermoedelijk ook wel zelf tijdens de opnames koffie hebben gezet en broodjes hebben gesmeerd. Hobbyisme. Lief, maar vervelend.

Les bidasses s'en vont en guerre

1974 | Komedie, Drama

Duitsland/Italië/Frankrijk 1974. Komedie van Claude Zidi. Met o.a. Gérard Rinaldi, Gérard Filippelli, Jean Sarrus, Paolo Stoppa en Marisa Merlini.

Vier rebelse dienstplichtigen zitten voortdurend in de militaire gevangenis, maar worden als proefkonijn ingezet bij een oefening met nieuw gas. Boeren komen in verzet omdat ze hun akkers niet tot militair kamp willen laten maken. Een soldatenklucht zonder enige smaak, gebouwd rond de zwaar overschatte komische vermogens van Les Charlots. Scenario van regisseur Zidi, Jean Bouchaud en Jean Paul Farré.

Le Frisson des vampires

1970 | Horror, Erotiek

Frankrijk 1970. Horror van Jean Rollin. Met o.a. Sandra Julien, Jean-Marie Durand, Dominique, Jacques Robiolles en Michel Delahaye.

Dit stuntelig werkje combineert seks, vampirisme, occultisme en psychedelische muziek tot een weinig boeiend geheel. Ook bekend als SEX AND THE VAMPIRE.