Tony Imi: camera.
Er zijn 31 films gevonden.

Three

2005 | Thriller

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Luxemburg 2005. Thriller van Stewart Raffill. Met o.a. Billy Zane, Kelly Brook, Juan Pablo Di Pace en Gabrielle Jourdan.

Een miljonair, zijn vrouw en een jongeman stranden als enige overlevenden van een schipbreuk op een verlaten eiland. Het duurt niet lang voordat er tussen de beide mannen een strijd ontstaat om de liefde van de vrouw.

School for Seduction

2004 | Drama, Komedie, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 2004. Drama van Sue Heel. Met o.a. Kelly Brook, Dervla Kirwan, Margi Clarke en Emily Woof.

De Italiaanse mondaine schoonheid Sophia Rosselini start in Newcastle de Italian School for Seduction. De school komt als geroepen voor een stel Britse vrouwen die naar meer passie verlangen. De vrouwen, onder wie Clare - wier echtgenoot meer interesse toont voor zijn auto dan voor haar - moeten opgedane verleidingsmethoden oefenen in de praktijk. De belangrijkste komische situaties in School for Seduction vloeien voort uit de gêne en verwarring tijdens dit veldwerk. Bijzonder geestig is dat niet; School for Seduction moet het vooral hebben van gezellige interactie tussen de actrices. Daarnaast is het amusant te zien dat mannen consequent als pummels worden neergezet.

Silent Cry

2002 | Mysterie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 2002. Mysterie van Julian Richards. Met o.a. Emily Woof, Douglas Henshall, Clive Russell, Kevin Whitely en Frank Finlay.

In shock hoort Rachel dat haar zojuist geboren baby is overleden. Ze vertrouwt het zaakje niet, te meer daar kort daarop een vriendin de dood vindt en een mysterieuze man haar achtervolgt. Samen met medicijnenstudent Daniel besluit ze op onderzoek te gaan.

Victoria & Albert

2001 | Biografie, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 2001. Biografie van John Erman. Met o.a. Victoria Hamilton, Jonathan Firth, Nigel Hawthorne, James Callis en Diana Rigg.

Het 21 jaar durende huwelijk van de Engelse koningin Victoria, sinds haar achttiende in 1837 op de troon, en de Duitse Albert staat centraal in dit tweedelige televisiedrama. Terwijl Victoria groeit in haar rol als staatshoofd, worstelt Albert (gespeeld door Colin Firths jongere broer) met zijn beperkte positie als aangetrouwde, buitenlandse monarch. De twee prima hoofdrolspelers krijgen uitstekende ruggensteun van acteurs als Diana Rigg en Nigel Hawthorne in een wat afstandelijk drama, eerder bedoeld voor romantici dan liefhebbers van politieke geschiedenis. Het kostuumontwerp werd onderscheiden met een Emmy.

Goodbye Charlie Bright

2001 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2001. Drama van Nick Love. Met o.a. Paul Nicholls, Roland Manookian, David Thewlis en Phil Daniels.

Charlie Bright en zijn vrienden vullen hun dagen in Zuid-Londen met kwalijke kwajongensstreken: tasjesroof, inbraak en vandalisme. Op een dag steelt Charlie een pistool van een zware jongen. Daarna wordt de sfeer allengs grimmiger. Door de opmerkelijk kleurige kleding doet dit drama over ontspoorde middle class-jeugd wat gedateerd aan. Dat effect wordt nog versterkt door de ouderwetsige muziekjes op de soundtrack. Overigens niet slecht gespeeld, met bijvoorbeeld een aardige rol voor Thewlis, als volwassene die geen kwaad in de jongens wenst te zien.

The Testimony of Taliesin Jones

2000 | Drama, Horror, Familiefilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 2000. Drama van Martin Duffy. Met o.a. Jonathan Pryce, Ian Bannen, Griff Rhys Jones, Matthew Rhys en John-Paul Macleod.

Charlie Bright en zijn vrienden vullen hun dagen in Zuid-Londen met kwalijke kwajongensstreken: tasjesroof, inbraak en vandalisme. Op een dag steelt Charlie een pistool van een zware jongen. Daarna wordt de sfeer allengs grimmiger. Door de opmerkelijk kleurige kleding doet dit drama over ontspoorde middle class-jeugd wat gedateerd aan. Dat effect wordt nog versterkt door de ouderwetsige muziekjes op de soundtrack. Overigens niet slecht gespeeld, met bijvoorbeeld een aardige rol voor Thewlis, als volwassene die geen kwaad in de jongens wenst te zien.

Lighthouse

2000 | Thriller, Horror

Verenigd Koninkrijk 2000. Thriller van Simon Hunter. Met o.a. James Purefoy, Rachel Shelley, Christopher Adamson, Don Warrington en Bob Goody.

Dikke mistflarden omhullen het gevangenisschip de Hyperion. Aan boord bevindt zich een stel zware criminelen op weg naar hun definitieve eindbestemming: de Blakemore gevangenis. Leo Rook is een van hen. Als meest gevreesde man van Europa weet hij welk lot hem te wachten staat. Met dat vooruitzicht in gedachten besluit hij om te ontsnappen. Hij slaagt erin om ongezien van boord te raken, maar dankzij hem loopt de Hyperion even later op de rotsen.

Aimee & Jaguar

1999 | Drama, Romantiek

Duitsland 1999. Drama van Max Färberböck. Met o.a. Maria Schrader, Juliane Köhler, Johanna Wokalek, Heike Makatsch en Detlev Buck.

Terwijl Berlijn in '43/'44 wordt geteisterd door bombardementen probeert een groepje joodse vrouwen te ontkomen aan de steeds nerveuzer wordende nazi's. Felice (Schrader), de meest expressieve van het stel, werkt voor een overheidskrant en kan geheime documenten doorspelen naar het verzet. Lilly (Köhler) is haar tegenbeeld. Naar eigen zeggen kan zij joden ruiken. Als hun wegen kruisen slaat de vonk over en begint een wonderlijke en riskante liefdesgeschiedenis. Regisseur Färberböck koos voor zijn debuutfilm een platgetreden tijdvak maar pareert met een lieflijk verhaal geworteld in de realiteit. Bewerking van het gelijknamige boek van Erica Fischer die haar werk baseerde op de briefwisseling tussen Lilly en Felice en interviews met Lilly.

Only Love

1998 | Romantiek

Verenigde Staten 1998. Romantiek van John Erman. Met o.a. Marisa Tomei, Rob Morrow, Mathilda May, Jeroen Krabbé en Paul Freeman.

Silvia Dalessandro besluit om zich als vrijwillig arts aan te melden bij een internationale medische organisatie. Ze hoopt uitgezonden te worden naar een Afrikaans oorlogsgebied, maar haar rijke vader probeert daar op allerlei manieren een stokje voor te steken. Nog voor haar vertrek ontmoet ze Matthew Hiller en er ontstaat een romance. Matthew is eveneens arts en ze worden beide uitgezonden naar Gambia. Wanneer ze een paar dagen verlof nemen en een uitstapje naar de hoofdstad van Gambia maken, lopen ze in een hinderlaag en de gevolgen zijn dramatisch

The Sunshine Boys

1997 | Komedie

Verenigde Staten 1997. Komedie van John Erman. Met o.a. Woody Allen, Peter Falk, Sarah Jessica Parker, Michael McKean en Liev Schreiber.

Het theaterstuk van Neil Simon over twee ruzie makende, bejaarde variété-artiesten die weer bij elkaar worden gebracht voor een tv-show, werd voor het eerst verfilmd in 1975 met Walter Matthau en George Burns, en dat was de beste. Deze versie, met een aan de tijd aangepast scenario, is nogal rechtlijnig, maar dankzij enthousiaste vertolkingen van Allen, Falk en Parker zeer genietbaar. (IdH/VPRO Gids)

Shopping

1994 | Misdaad, Actiefilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1994. Misdaad van Paul W.S. Anderson. Met o.a. Sadie Frost, Judie Law, Sean Pertwee, Sean Bean en Marianne Faithfull.

Een vervallen industriële stad in de nabije toekomst. Een negentien-jarige jongeman, die juist drie maanden gevangenis heeft opgeknapt, zet zich af tegen een maatschappij die geen perspectieven te bieden heeft. Met enkele vrienden leeft hij in een wereldje van misdaad, drugs en rockmuziek. Ze pikken sportwagens, rijden winkelruiten aan diggelen, jatten wat ze kunnen en maken zich uit het stof voordat de politie arriveert. Plotseling duikt er concurrentie op. Een nihilistische misdaadfilm die een radeloze en hopeloze jeugd voor het voetlicht haalt. Ordeverstoring en burgerlijke ongehoorzaamheid is het enige wat hen nog overblijft. Bepaald niet optimistisch, vertolkt door een reeks jonge acteurs, met cameo-rolletjes van Bean en Faithfull. Anderson schreef zelf het scenario en achter de camera stond Tony Imi.

Poisoned By Love: The Kern County Murders

1993 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1993. Mysterie van Larry Peerce. Met o.a. Harry Hamlin, Helen Shaver, K.T. Oslin, Terence Knox en Ed Lauter.

Steve Catlin (Hamlin) is een onverbeterlijke Casanova. Niemand van zijn vriendenkring gelooft dat zijn vierde huwelijk lang zal standhouden, zeker zijn drie vorige echtgenotes niet. Ze krijgen gelijk, want Steve is binnen de kortste keren verliefd op een nieuwe schoonheid. Als de vierde echtgenote kort daarop sterft, begint een van de vorige `gelukkigen` Edie Ballew (Shaver) zich vragen te stellen. Twee jaar later sterft ook een vijfde vrouw onder verdachte omstandigheden. Een weinig spannende film, die hoe onwaarschijnlijk dat ook moge klinken, op waargebeurde feiten is gebaseerd. De rolverdeling vult de personages oppervlakkig in en de regie is veel te geroutineerd. Het scenario van Caliope K. Battlestreet en Stephen Glantz valt niet op door zijn originele vondsten. Het camerawerk is van Tony Imi. Ook bekend als MURDER SO SWEET.

For the Love of My Child: The Anissa Ayala Story

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van Waris Hussein. Met o.a. Priscilla Lopez, Teresa Dispina, Tony Perez, Robin Thomas en Danny Nucci.

Tiener Anissa Ayala (Dispina) krijgt te horen van de dokter dat ze aan leukemie lijdt en ten dode is opgeschreven. Ze besluit niet te berusten in haar lot, maar zich strijdvaardig op te stellen. Haar moeder wil een baby. Ze hoopt op die manier een donor te verwekken om haar dochter te genezen met behulp van beenmergtransplantatie. De media krijgen lucht van haar voornemen en proberen haar nobele plan de grond in te boren. Moeder laat zich niet ontmoedigen. Goed vertolkte en degelijk geregisseerde film met sterk scenario van Anna Sandor. Het camerawerk is van Tony Imi.

The Last to Go

1991 | Drama

Verenigde Staten 1991. Drama van John Erman. Met o.a. Tyne Daly, Terry O'Quinn, Annabeth Gish, Tim Ransom en Julianne Moore.

In 1962 trouwt Daly met neurochirurg O'Quinn. Ze nemen hun intrek in een landhuis in Connecticut. Er komen drie kinderen. Terwijl die opgroeien, vervreemden Daly en O'Quinn van elkaar. O'Quinn wordt verliefd op een jong verpleegstertje, terwijl Daly een relatie fantaseert met de gespierde blonde tuinman. Na de scheiding en het vertrek van de kinderen gaat ze door een diep dal van eenzaamheid en depressie, maar ze weigert het grote lege huis te verlaten. De geschiedenis van een huwelijk met al zijn hoogte- en dieptepunten. Het scenario van William Hanley, naar een roman van Rand Richard Cooper is een opeenstapeling van clichés en wordt alleen van de totale vernietiging gered door de schitterende prestatie van Daly, die nogmaals bewijst een uitstekende actrice te zijn. Fotografie van Tony Imi.

Our Sons

1991 | Drama

Verenigde Staten 1991. Drama van John Erman. Met o.a. Julie Andrews, Ann-Margret, Hugh Grant, Zeljko Ivanek en Tony Roberts.

Twee moeders van middelbare leeftijd, wier zonen een homostel vormen, ontmoeten elkaar voor het eerst als een van de jongelui AIDS blijken te hebben. De ene moeder is Ann-Margret als die in een bar werkt, sinds lang vervreemd van haar zoon, en de andere is de welgestelde Andrews (haar tv-debuut!). De film weet niet goed waar de nadruk op te leggen: op de twee moeders of op de twee jongelui. Scenario van William Hanley. Camerawerk van Tony Imi.

Fourth Story

1991 | Thriller

Verenigde Staten 1991. Thriller van Ivan Passer. Met o.a. Mark Harmon, Mimi Rogers, Paul Gleason, M. Emmet Walsh en Michael Boatman.

Psychologische thriller waarin Harmon een jongensachtige, onbenullige detective is die wordt ingehuurd door de knappe Rogers om haar (schijnbaar?) verdwenen echtgenoot op te sporen. Regisseur Passer is een Handige Harry met dit soort suspense- toestanden en de personages bewegen zich geloofwaardig door de bizarre intrige. Een goed script van Andrew Guerdat. Camerawerk van Tony Imi. Gemaakt voor het kabelcircuit. Engelse titel DEADLY IDENTITY.

Deadly Identity

1991 | Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1991. Film noir van Ivan Passer. Met o.a. Mark Harmon, Mimi Rogers, Paul Gleason, Michael Boatman en Cliff De Young.

Daryll McCoughlin (De Young) is spoorloos verdwenen. De politie bakt er maar niets van en zijn vrouw Valerie (Rogers) doet beroep op priv[KA1]e-detective David Shepherd (Harmon) om hem op te sporen. Ze is ervan overtuigd dat Daryll ontvoerd werd en is zeker van zijn trouw, maar David ontdekt al vlug dat hij geen twee zakenreisjes per maand maakte zoals Valerie steeds dacht en dat hij meer geld van zijn bankrekening haalde dan hij toegaf. Nergens is er een spoor van hem te vinden, dus veronderstelt David dat de man zijn naam veranderde en niet wil gevonden worden. Lt. Hank Petkavich (Gleason) twijfelt er niet aan of het verminkte lijk dat hij in de morgue opzoekt dat van Daryll is, maar daar is David niet zo zeker van. In een oude krant vindt hij het overlijdensbericht van Daryll McCoughlin op de leeftijd van zes maanden. Daar haalde de man zijn naam, maar wie was dan de echtgenoot van Valerie? Nadat hij in Hollywood op een enkele uitzondering na enkel routine-klussen in handen kreeg slaagde de Tsjechische regisseur Passer er met deze film in om zijn vroegere inventiviteit terug te vinden. Het verhaal is alles behalve origineel, maar de vertelstijl is ingenieus en verrassend, met een adembenemende climax, en hij haalt het beste uit zijn toch eerder middelmatige acteurs. Een film die ten onrechte haast onbekend is. Andrew Guerdat schreef het scenario en Tony Imi stond achter de camera. Dolby Stereo.

Fire Birds

1990 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1990. Actiefilm van David Green. Met o.a. Nicolas Cage, Tommy Lee Jones, Sean Young en Bryan Kestner.

De echte ster van deze actiefilm is een high-tech Apache- helikopter, bij ingewijden beter bekend als de AH-64A gevechtshelikopter. Hij wordt ingezet met Cage aan de stuurknuppel om drugsbaronnen in Latijns-Amerika te bevechten. Met succes uiteraard. In deze mannenwereld zijn Young en Cage elkaars aartsrivalen, maar er springt geen enkele vonk vanaf, die de illusie wekt van de romantiek van het heldendom. Het scenario is rommelig, de film een standaard militaire missie-verhaal en wie Gregory Peck ooit zag in TWELVE O'CLOCK HIGH weet dat Jones er in de verste verte niet in slaagt Cage op die manier te motiveren. Dat geldt ook voor de kijker.

Coins in the Fountain

1990 | Drama, Romantiek, Experimenteel, Komedie

Verenigde Staten 1990. Drama van Tony Wharmby. Met o.a. Loni Anderson, Stepfanie Kramer, Shanna Reed, Carl Weintraub en Stuart Wilson.

Slaapverwekkend werkje over drie mooie stukken die in Rome de romantiek zoeken en vinden. Leuk, maar laat maar. Een herverfilming van een verhaal uit 1954, dat bijna dezelfde naam droeg THREE COINS IN THE FOUNTAIN, maar nu zingt Jack Jones in ieder geval de titelsong. Scenario van Lindsay Harrison. Camerawerk van Tony Imi.

Babycakes

1989 | Romantiek

Verenigde Staten 1989. Romantiek van Paul Schneider. Met o.a. Ricki Lake, Craig Sheffer, Nada Despotovich, Paul Benedict en Betty Buckley.

In deze middelmatige herverfilming van Percy Adlons Duitstalige SUGARBABY speelt cultfiguur Lake haar eerste hoofdrol op tv als een vrouw die op zoek is naar liefde. Sheffer is de toffe jongen die het voorwerp van haar begeerte wordt. Camerawerk van Tony Imi.

The Return of Sherlock Holmes: The Hound of the Baskervilles

1988 | Horror, Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1988. Horror van Brian Mills. Met o.a. Jeremy Brett, Edward Hardwicke, Kristoffer Tabori, Ronald Pickup en James Faulkner.

Misschien nog steeds de aardigste en onderhoudendste versie van het klassieke verhaal van Conan Doyle. Hoewel de schijnbare afwezigheid van de grootste detective aller tijden in een aanzienlijk deel van de film tot op een zekere hoogte een probleem vormt, zijn de gebeurtenissen heel sfeervol. Brett steekt Basil Rathbone in ieder geval naar de kroon als de beste Holmes. Het scenario is van T.R. Bowen, terwijl de bewerking het verhaal van serieproducent John Hawkesworth is. Het camerawerk is van Tony Imi. Deel vijf van het tweede seizoen, nummer 13 van 14 uit serie (vermeld in de titel).

Buster

1988 | Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 1988. Misdaad van David Green. Met o.a. Phil Collins, Julie Walters, Larry Lamb, Stephanie Lawrence en Ellen Beaven.

In 1963 vond in Engeland de misdaad van de eeuw plaats: een treinroof door vijftien ongewapende mannen die er met een enorme buit vandoor gingen. Het verhaal gaat over een van hen: Buster (filmdebuut van drummer-zanger Phil Collins). Buster is een goeiige familieman die al zijn hele leven aan de verkeerde kant van de wet staat. Na de roof weet hij met vrouw en kind naar Mexico te ontsnappen. Maar ze krijgen heimwee. De film valt een beetje in stukken uiteen: het begint als een komedie, wordt dan thriller, en eindigt als huwelijksdrama. Maar alle aspecten worden spannend in beeld gebracht. Het liedje 'Two Hearts', geschreven door Collins, werd genomineerd voor een Oscar.

The Return of Sherlock Holmes

1987 | Mysterie, Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1987. Mysterie van Kevin Connor. Met o.a. Margaret Colin, Michael Pennington, Lila Kaye, Connie Booth en Nicholas Guest.

Jane Watson (Colin), kleindochter van John H. Watson en op zichzelf een minder geslaagde priv[KA1]e-detective, erft diens woning en labo. Hier vindt ze tot haar verbazing het ingevroren lichaam van Sherlock Holmes (Pennington). Na ontdooiing is deze onmiddellijk weer de oude. Hij liet zich invriezen omdat hij door prof. Moriarty's broer met de fatale builenpest besmet werd, een ziekte die in onze tijd goed te genezen is. Aan zijn speurneus mankeert echter niets. Vermakelijke fantasie rond de legendarische detective die natuurlijk verbaasd staat over de vooruitgang in de beschaafde wereld. Pennington en Colin vormen een leuk Brits/Amerikaans duo. Een inventief scenario van Bob Shayne. Camerawerk van Tony Imi. Niet te verwarren met de tv- serie met dezelfde titel.

The Last Days of Frank and Jesse James

1986 | Western

Verenigde Staten 1986. Western van William A. Graham. Met o.a. Johnny Cash, Kris Kristofferson, Willie Nelson, Ed Bruce en David Allan Coe.

De laatste avonturen van de beruchte broers en outlaws, die voor de wet gewone misdadigers waren, maar voor het volk het status van held hadden verkregen. Frank (Cash) en Jesse James (Kristofferson) sluiten vriendschap met Bob Ford (Darrell Wilks). Zij beseffen niet dat ze hiermee de man binnen halen die hen zal verraden. Het lijkt meer op een gezellig onderonsje van enkele supersterren die besloten hebben een lekkere, ouderwetse western in elkaar te steken. Carter, de echte vrouw van Cash, speelt zijn moeder en Nelson schittert als de uitbundige Generaal Shelby. Veel historische nauwkeurigheid hoef je niet te zoeken achter dit scenario van William Stratton, dat van Jesse James een ware held maakt, maar leuk is het wel. Fotografie van Tony Imi.

A Christmas Carol

1984 | Fantasy, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1984. Fantasy van Clive Donner. Met o.a. George C. Scott, Nigel Davenport, Frank Finlay, Edward Woodward en Lucy Gutteridge.

Amerikaanse televisiefilm gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Charles Dickens uit 1843. A Christmas Carol van regisseur Clive Donner onderscheidt zich van de tientallen andere verfilmingen dankzij de interpretatie van Scrooge als een man die in de eerste plaats zelf lijdt onder zijn karaktertrekken. Acteur George C. Scott (generaal Patton in de gelijknamige klassieker uit 1979) zet een imposante vrek neer die bij voorbaat lijkt op te leven wanneer de geesten op kerstavond verschijnen. In deze versie herwint Scrooge niet alleen zijn leven maar ook zijn gevoelsleven waardoor hij opnieuw schaamteloos kan genieten. Gefilmd op locatie in schilderachtig Shrewsbury in Engeland.

Savage Islands

1983 | Avonturenfilm, Actiefilm

Nieuw-Zeeland​/​​Verenigde Staten 1983. Avonturenfilm van Ferdinand Fairfax. Met o.a. Tommy Lee Jones, Michael O'Keefe, Max Phipps, Jenny Seagrove en Grant Tilly.

De goedmoedige piratenkapitein Jones assisteert een zendeling bij de bevrijding van diens door kannibalen ontvoerde bruid. Een amusant piratenavontuur; vanwege enkele gewelddadige scènes niet echt geschikt voor al te kleine kinderen. John Hughes schreef mee aan het scenario. USA-titel: NATE AND HAYES.

My Body, My Child

1982 | Drama

Verenigde Staten 1982. Drama van Marvin J. Chomsky. Met o.a. Vanessa Redgrave, Jack Albertson, Joseph Campanella, Maia Danziger en Stephen Elliott.

Een naar Amerikaanse maatstaven gewaagde film, die twee ethisch gevoelige onderwerpen aansnijdt: euthanasie en abortus. Centraal staat Redgrave, wier moeder ongeneeslijk ziek is en wil sterven. Redgrave zelf blijkt zwanger te zijn. De dokter stelt vast dat het kind wel eens misvormd geboren zou kunnen komen. Ze staat nu voor het dilemma: het kind houden, met een grote zekerheid dat het zwaar gehandicapt ter wereld komt, of het laten aborteren. Een bijzonder knappe vertolking van een groot actrice. Maar ook Albertson in zijn laatste rol als haar invalide vader levert een onvergetelijke prestatie, waarvoor hij een Emmy- nominatie kreeg. Het gevoelige, menselijke script is van Louise Burns-Bisogno en Tony Imi hanteerde de camera.

Inside the Third Reich

1982 | Oorlogsfilm, Historische film, Biografie

Verenigde Staten 1982. Oorlogsfilm van Marvin J. Chomsky. Met o.a. Rutger Hauer, John Gielgud, Maria Schell, Blythe Danner en Trevor Howard.

Een schokkende bewerking van Albert Speers autobiografie met een sterrenrijke rolbezetting onder aanvoering van Rutger Hauer in zijn Amerikaanse tv-debuut. Jacobi is uniek als Adolf Hitler. De film werd geschreven en geproduceerd door E. Jack Neuman en werd oorspronkelijk in twee delen vertoond.

Ffolkes

1979 | Actiefilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1979. Actiefilm van Andrew V. McLaglen. Met o.a. Roger Moore, Anthony Perkins, James Mason, Michael Parks en David Hedison.

Zes terroristen hebben een Noors bevoorradingsschip gekaapt en zetten koers naar de booreilanden in de Noordzee. Ze voorzien de twee grootste van explosieven en eisen van de Britse regering een losgeld van 25 miljoen pond.

Brass Target

1978 | Thriller, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1978. Thriller van John Hough. Met o.a. John Cassavetes, Sophia Loren, George Kennedy, Max von Sydow en Robert Vaughn.

Augustus 1945. Onbekenden overvallen een goudtransport van het Amerikaanse leger in bezet Duitsland. Generaal Patton (Kennedy) wordt er door de Russen van beschuldigd bij de roof betrokken te zijn. Hij wil de echte dieven vangen en stelt een specialist, majoor Joe De Lucca (Cassavetes), aan die de zaak moet ophelderen. Ondertussen beramen de dieven een aanslag op Pattons leven. Ongeloofwaardige thriller, ge[KA3]inspireerd op historische feiten (de diefstal en de mysterieuze dood van Patton, bij een verkeersongeval op 9 december 1945), die echter zijn geprojecteerd op een gefantaseerde achtergrond. Het scenario van Alvin Boretz, naar de roman The Algonquin Project van Frederick Nolan, zit vol stereotiepe actiescènes en is doordrongen van een achterhaald anti-communisme. De acteurs leveren ongeïnspireerd routinewerk. Gefilmd door Tony Imi. Gedraaid in Panavision.

In Two Minds

1967 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1967. Drama van Met o.a. Anna Cropper, George A. Cooper, Helen Booth, Brian Phelan en George Innes.

Cropper is een jonge vrouw, die te beschermd opgegroeid is met een moeder (Booth) die haar zogenaamd vrij liet, maar toch steeds de touwtjes in handen hield. Tot op de dag dat de dokter ontdekt dat Cropper een gespleten persoonlijkheid heeft. Ze dient opgesloten te worden. Wat is de rol van haar moeder en vader (Cooper) in de ontwikkeling van haar schizofrenie? Loach benadert het onderwerp als een documentaire. Via flashbacks en interviews leren we de achtergronden kennen van Cropper. Het is geen chronologisch verhaal, maar een onderzoek naar de oorzaken van haar ziekte. Als kijker val je van de ene verbazing in de andere en reeds in deze vroege film wordt het manipulatietalent van Loach duidelijk geopenbaard. Een film die je bij blijft, geschreven door David Mercer en in beeld gebracht door Tony Imi. Bekroond met de Grote Prijs op het Filmfestival van Praag in 1967.