Adolfo Fernández Bustamante is regisseur.
Er zijn 14 films gevonden.

Muertos de risa

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Resortes, María Victoria, Luis Aragón en Renée Dumas.

Een circusmedewerker raakt verwikkeld in een reeks misdaden. Een uitermate sympathieke film, met in een opmerkelijke hoofdrol de vermakelijke María Victoria.

Pensión de artistas

1956 | Komedie, Musical

Mexico 1956. Komedie van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. María Victoria, Lola Beltrán, Pedro Vargas en Tongolele.

Een stel mislukte acteurs logeert in het pension van een aan lager wal geraakte, eertijds beroemde, actrice. Iedereen bedriegt iedereen met verhalen over grote successen in deze zeer magere musical.

Cadena de mentiras

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Resortes, Lucy González, Carlos Riquelme en Miguel Manzano.

Een aantal personen raakt verwikkeld in een erfeniskwestie. Met grote tegenzin gefilmd, en dat is te zien.

A los cuatro vientos

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Rosita Quintana, Miguel Aceves Mejía, Joaquín Pardavé en René Cardona.

Een meisje met zangtalent krijgt een contract aangeboden van een impresario. Hij wil een ster van haar maken. Zij neemt de aanbieding aan, maar verliest daardoor haar vriend. Niet te genieten, dit melodrama.

Sangre en el barrio

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Antonio Badú, Esther Fernández, Víctor Junco en Eduardo Arozamena.

Een vermogend zakenman heeft het plan opgevat om alle gebouwen in een wijk met de grond gelijk te maken om er nieuwbouw neer te zetten. De bewoners komen op straat te staan. Licht geëngageerd melodrama, goed opgenomen.

Paco el elegante

1951 | Drama, Misdaad

Mexico 1951. Drama van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Antonio Badú, Emilia Guiú, Carlos Cores en Ramón Gay.

De leider van een bende handelaren in blanke slavinnen en verdovende middelen wil een journalist een voorbeeldige straf geven, maar het loopt uit de hand en de journalist overlijdt. De boeren zijn veel geloofwaardiger en sympathieker dan de helden. Een pittoreske film.

Médico de guardia

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Armando Calvo, Lilia del Valle, Luis Beristáin en Patricia Morán.

Een arts probeert rijk en beroemd te worden ten koste van de levens van zijn patiënten. De regisseur wordt niet gehinderd door de meest elementaire kennis van zijn vak.

Mariachis

1949 | Musical, Drama

Mexico 1949. Musical van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Antonio Badú, Isabel del Puerto en Fernando Casanova.

En dit zijn dan de liefdesavonturen van een paar Mexicaanse straatmuzikanten. Het enige waaruit deze vervelende film bestaat (overigens opgenomen zonder enig filmgevoel) zijn liedjes, dansnummers, landschappen en gitaren.

Otoño primavera

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Lina Montes, Emilio Tuero en Perla Aguiar.

De mis[KA2]ere en avontuurtjes van een jong stel mensen. De film is z[KA1]o onnozel en middelmatig, dat uit angst voor mislukking (en naar later bleek terecht) het twee jaar heeft geduurd voordat hij in première ging.

María de la O

1947 | Drama

Mexico/Cuba 1947. Drama van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Emilio Tuero, Issa Morante en Rita Montaner.

Een vrouw wordt veracht door een rijke jonge man van wie zij houdt, omdat zij negerbloed heeft. Op zijn huwelijksdag probeert zij hem te vermoorden. De film is een zeer slechte bewerking van het beroemde gedicht van de Cubaan Ernesto Lecuona.

Barrio de pasiones

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Alfredo Gómez de la Vega, María Teresa Esquella en Gustavo Rojo.

De duizend en één wederwaardigheden van een arm jong meisje. De film is gebaseerd op een verhaal van Dostojevski. Fernández Bustamante probeert, maar slaagt er niet in, de atmosfeer van ellende en tragedie weer te geven, die zo duidelijk voelbaar is in de roman. Wat overblijft is een erg middelmatige film.

La Rebelión de los fantasmas

1946 | Komedie, Fantasy

Mexico 1946. Komedie van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Amanda Ledesma, Gilbert Roland en Angel Garasa.

Een groot huis dat bewoond wordt door een zangeres en haar moeder, wordt bezocht door de geesten van beroemde personages (Chopin, Paganini, Don Quichote, etc.). Dat wordt het einde van het huis. Een slecht gemaakte film die bol staat van de flauwe grappen. Zelfs Roland kon niet verhinderen dat de film zo belachelijk werd.

Contra la ley de Dios

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Amanda Ledesma, Lina Montes en Prudencia Grifell.

Een filmster schenkt haar kind aan haar beste vriendin. Jaren later komt zij het weer opeisen. De film is zó afgrijselijk, dat zelfs de regisseur weigerde om naar de première te gaan.

Más allá del amor

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Susana Guízar, Domingo Soler en José Cibrián.

Dankzij een vriend raakt een drankzuchtige journalist weer op het rechte pad. Een zouteloos melodrama, het debuut van de regisseur.