Frieda Richard

Acteur

Frieda Richard is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Der Gebieterische Ruf

1944 | Drama, Romantiek

Duitsland 1944. Drama van Gustav Ucicky. Met o.a. Rudolf Forster, Maria Holst, Paul Hubschmid, Frieda Richard en Heinz Moog.

Christel Exner (Holst) uit Graz is jong, mooi en begenadigd als arts. Haar vriend is toneelspeler Ferdinand Hofer (Hubschmid). Als Ferdinand een engagement in Berlijn krijgt, kan Christel niet mee. Haar relatie met een boh[KA1]emien is eigenlijk onzeker. Christel neemt geroerd afscheid van Ferdinand, maar krijgt in Wenen de kans zich bij de gerenommeerde chirurg Professor Wichmann (Forster) in het werk te storten. Hoewel dokter Wichmann veel ouder is, wordt Christel toch verliefd op hem. Ze trouwen. Als ze van hun huwelijksreis teruggekeerd zijn, is Ferdinand als patiënt in de kliniek opgenomen, want hij werd levensgevaarlijk gewond bij een val op het toneel. Christel voelt de liefde voor Ferdinand weer in zich opbloeien en haar echtgenoot prof. Wichmann merkt dat. Het wordt hem te machtig en hij verdwijnt. Niemand kan de complexe operatie uitvoeren op Ferdinand, behalve professor Wichmann, die gelukkig op het juiste moment over een ridderlijk hart blijkt te beschikken. Draak van een film die niet eens slecht gespeeld is, maar verslagen wordt door veel betere draken die jaren later gemaakt zijn. Het scenario is van Erich Ebermayer naar een idee van Josef Nauders, en het camerawerk is van Günther Anders.

Der Pfarrer von Kirchfeld

1937 | Romantiek

Oostenrijk 1937. Romantiek van Jakob Fleck en Luise Fleck. Met o.a. Hans Jaray, Hansi Stork, Karl Paryla, Frieda Richard en Ludwig Stoessel.

Een jonge pastoor bezwijkt niet voor de charmes van een aantrekkelijk meisje en wordt aan het slot dus terecht door de Wiener Sängerknaben toegezongen! Idyllische film, die valse sentimentaliteit redelijk op een afstand houdt.

Seine Tochter ist der Peter

1936 | Komedie

Oostenrijk 1936. Komedie van Heinz Helbig. Met o.a. Maria Andergast, Frieda Richard, Traudl Stark, Paul Hörbiger en Karl Ludwig Diehl.

Hoewel ingenieur Max Klaar zich bij zijn scheiding verplicht heeft om, wanneer hij hertrouwt, de opvoeding van zijn dochter aan zijn eerste vrouw over te laten, valt hem dat als puntje bij paaltje komt niet mee. Een amusante, vlot geregisseerde film met prima typeringen.

Wenn du jung bist, gehört dir die Welt

1934 | Muziek

Oostenrijk 1934. Muziek van Richard Oswald. Met o.a. Joseph Schmidt, Frieda Richard, S.Z. Sakall, Otto Tressler en Liliane Dietz.

Een tuinman is heimelijk verliefd op de dochter van een landgoedbezitter. Pas als hij een beroemde zanger is geworden durft hij haar zijn liefde te verklaren, maar moet dan tot de ontdekking komen dat ze allang een ander op het oog had. De eerste film die Oswald en Schmidt in Oostenrijk maakten, omdat ze in Duitsland niet langer welkom waren als joodse kunstenaars.

Vorstadtvariété

1934 | Drama, Historische film

Oostenrijk 1934. Drama van Werner Hochbaum. Met o.a. Mathias Wieman, Luise Ullrich, Oskar Sima, Hans Moser en Frieda Richard.

Een verfilming van Felix Saltens toneelstuk Der Gemeine over een fatsoenlijke dienstplichtige soldaat die jaloers wordt als zijn meisje in een variété-theater optreedt, waarna het meisje zelfmoord pleegt.

Manon Lescaut

1926 | Drama

Duitsland 1926. Drama van Arthur Robison (Robinson). Met o.a. Lya De Putti, Wladimir Gaidarow, Siegfried Arno, Theodor Loos en Frieda Richard.

Abbé Prévosts voor theater, opera en herhaalde verfilmingen bewerkte roman was geknipt voor Lya de Putti die een van haar meest klassieke rollen speelde. Fraai camerawerk van Theodor Sparkuhl.

Sylvester

1923 | Drama

Duitsland 1923. Drama van Lupu Pick. Met o.a. Eugen Klöpfer, Edith Posca en Frieda Richard.

Picks beroemd geworden filmdrama over de man die kapotgemangeld wordt tussen zijn moeder en zijn vrouw met een scenario van Carl Meyer (die ook voor Murnau werkte)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frieda Richard op televisie komt.

Reageer