Masao Mishima

Acteur

Masao Mishima is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Korera no Shiro

1965 | Avonturenfilm

Japan 1965. Avonturenfilm van Yasushi Kikuchi en Tetsurô Tamba. Met o.a. Tetsurô Tamba, Haruko Wanibuchi, Masao Mishima, Saburo Bohya en Tokue Hanazawa.

De samoerai Sakon tracht in het bezit te komen van een schat die is verborgen in een kasteelruïne, gelegen in een gebied dat door de pest is verwoest. Een samoerai-film die veel suggestiever en schilderachtiger is dan gewoonlijk. De hoofdrolspeler, Tamba, indertijd populair in Japan en vaak te zien in dergelijke films, is één van de makers van deze film.

Seppuku

1962 | Avonturenfilm, Drama, Actiefilm

Japan 1962. Avonturenfilm van Masaki Kobayashi. Met o.a. Tatsuya Nakadai, Akira Ishihama, Shima Iwashita, Rentaro Mikuni en Masao Mishima.

Samoerai-tragedie die zich afspeelt in de 17de eeuw. Na jaren van uitputtende oorlogen tussen de diverse heren, dwalen vele samoerai rond zonder heer en dus zonder bron van inkomsten. Eén van hen klopt aan bij de clan Ii met het verzoek om zelfmoord te mogen plegen in hun tuin. Een groots, visueel indrukwekkend epos bekroond met de juryprijs op het festival van Cannes.

Buta to gunkan

1961 | Drama, Misdaad, Oorlogsfilm

Japan 1961. Drama van Shohei Imamura. Met o.a. Hiroyuki Nagato, Jitsuko Yoshimura, Yoko Minamida, Masao Mishima en Tetsuro Tanba.

Sterk drama waarin de maker zowel de Amerikaanse na-oorlogse bezetting van Japan als het corrupte Japanse regime aanklaagt. De film is gesitueerd in een bordeelstadje dat leeft van de mariniers van een nabijgelegen Amerikaanse legerbasis. Een jongeman probeert munt te slaan uit de verwarde toestand, maar komt in het keiharde misdaadmilieu om het leven. Ook bekend als PIGS AND WARSHIPS.

Shinku chitai

1952 | Drama

Japan 1952. Drama van Satsuo Yamamoto. Met o.a. Isao Kimura, Tadashi Katoo, Masao Mishima en Nobuo Kanano.

Antimilitaristisch pamflet tegen een tuchtsysteem waar soldaten hun menselijke waardigheid bij verliezen. Een bij wijlen zeer harde film, maar aangrijpend, naar een roman van Hiroshi Noma.

Okasan

1952 | Drama

Japan 1952. Drama van Mikio Naruse. Met o.a. Kinuyo Tanaka, Masao Mishima, Kyoko Kagawa, Aihiko Katayama en Eiji Okada.

Een ingehouden melodrama, met Tanaka als de moeder van een familie die na vele jaren sparen eindelijk genoeg geld heeft verzameld om hun tijdens de oorlog vernielde wasserij te heropenen. Kort na de opening sterven echter de vader en de oudste zoon aan tuberculose en blijft de moeder alleen achter met haar twee dochtertjes en haar pleegzoon. Een aangrijpend, in sfeerrijk zwart-wit gefilmd melodrama, door Naruse met voorzichtige schroom behandeld. Ook bekend als MOTHER.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Masao Mishima op televisie komt.

Reageer