Marianne Simson

Acteur

Marianne Simson is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Münchhausen

1943 | Avonturenfilm, Fantasy, Komedie

Duitsland 1943. Avonturenfilm van Josef von Baky. Met o.a. Hans Albers, Hans Brausewetter, Käthe Haack, Brigitte Horney en Marina von Ditmar.

Met een onvergetelijke Hans Albers als de roemruchte leugenbaron produceerde de UFA deze jubileumproduktie wegens het 25-jarige bestaan van de studio`s. Dat is de verklaring voor dit kleurige meesterwerk, midden in de oorlog (WO II), tussen de onafgebroken stroom van hele en halve nazifilms. De Agfa-kleuren zijn schitterend en de film werd met succes in de jaren 1950-60 en in 1978 opnieuw in de bioscopen uitgebracht in een gerestaureerde versie. Een filmsprookje van het niveau van Victor Flemings THE WIZARD OF OZ.

Das Bad auf der Tenne

1943 | Historische film

Duitsland 1943. Historische film van Volker von Collande. Met o.a. Heli Finkenzeller, Will Dohm, Gisela von Collande, Richard Häussler en Paul Henckels.

Breughelachtige toestanden in een Vlaams stadje waar de burgemeesteres een badkuip krijgt waar de hele bevolking jaloers op is. Eén van de eerste Agfa-kleurenfilms. Het scenario is van Rolf Meyer, Herbert Tjadens en de regisseur. Het camerawerk is van Andor von Barsy en Hermann Wallbrück.

Zwei Welten

1940 | Drama

Duitsland 1940. Drama van Gustaf Gründgens. Met o.a. Max Eckard, Joachim Brennecke, Paul Bildt, Berta Monnard en Hansi Wendler.

Romantiek en vriendschap tussen jongelui die bij het binnenhalen van de oogst moeten helpen. Een film, die tot heimelijk plezier van hen die Gründgens' geaardheid kenden, duidelijke homoseksuele toespelingen bevatte, ofschoon hij ongetwijfeld bedoeld was als nazi-propaganda.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marianne Simson op televisie komt.

Reageer