Ichirô Sugai

1907 -1973 Acteur

Ichirô Sugai (1907-1973) is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Early Summer

1951 | Drama

Japan 1951. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Setsuko Hara, Chishû Ryû, Kuniko Miyake, Chikage Awashima en Chieko Higashiyama.

Een jonge vrouw (28 jaar) zorgt voor haar bejaarde ouders, terwijl haar broer nalaat een goede partij voor haar te zoeken. Ze trouwt uit liefde. Een scherpe observatie over het leven van alledag van gewone lui. Uit het buitengewoon omvangrijke oeuvre van de regisseur (de eerste film dateert uit 1927 en de laatste één jaar voor zijn dood, 1963) in de voor hem zo kenmerkende stijl gefilmd (kikvorsperspectieven, altijd zorgvuldig gevulde beelden etc.).

Shin Heike Monogatari

1955 | Avonturenfilm, Drama

Japan 1955. Avonturenfilm van Kenji Mizoguchi. Met o.a. Raizo Ichikawa, Yoshiko Kuga, Maritoshi Hayashi, Michiyo Kogure en Ichijiro Oya.

Japan in de twaalfde eeuw: de leider is monnik geworden, maar behoudt vanuit zijn klooster de wereldlijke en geestelijke macht in handen. Een jonge samoerai wil echter de macht grijpen. Mizoguchi's eerste kleurenfilm geeft schitterend het middeleeuwse Japan en de opkomst van de samoeraicultuur weer.

Sansho daiyu

1954 | Drama, Historische film

Japan 1954. Drama van Kenji Mizoguchi. Met o.a. Kinuyo Tanaka, Yoshiaki Hanayaki, Kyoko Kagawa, Eitaro Shindo en Ichirô Sugai.

Een verhalend, po[KA3]etisch drama dat speelt in het Japan van de 11e eeuw, waarin de lotgevallen van een familie centraal staan. De zachtmoedige vader, gouverneur van een provincie, wordt verbannen, de kinderen (Hanayaki, Kagawa) worden als slaven verkocht, de moeder (Tanaka) wordt tot prostitutie gedwongen. Een meeslepende film, schitterend van regie en cameravoering (Kazuo Miyagawa). Oorspronkelijk 130m. Engelse titel SANSHO THE BAILIFF.

Gion Bayashi

1953 | Drama

Japan 1953. Drama van Kenji Mizoguchi. Met o.a. Ishiura Sumao, Koshiba Kanji, Ichirô Sugai, Shindo Eitaro en Kawazu Seizaburo.

Een verhalend, po[KA3]etisch drama dat speelt in het Japan van de 11e eeuw, waarin de lotgevallen van een familie centraal staan. De zachtmoedige vader, gouverneur van een provincie, wordt verbannen, de kinderen (Hanayaki, Kagawa) worden als slaven verkocht, de moeder (Tanaka) wordt tot prostitutie gedwongen. Een meeslepende film, schitterend van regie en cameravoering (Kazuo Miyagawa). Oorspronkelijk 130m. Engelse titel SANSHO THE BAILIFF.

Waga koi wa moenu

1949 | Drama, Historische film

Japan 1949. Drama van Kenji Mizoguchi. Met o.a. Kinuyo Tanaka, Ichirô Sugai, Eitaro Ozawa, Koreya Senda en Eijirô Tono.

Een interessante film geïnspireerd op het leven van Eiko Kageyama, een vrouw die aan het einde van de 19de eeuw streed voor stemrecht en gelijkberechtiging van vrouwen in Japan. Haar politieke triomf betekent meteen ook het einde van haar huwelijk met een vooraanstaand politicus, waarvan ze ondervindt dat hij haar privé autoritair behandelt. Compact verteld, sociaal- historisch relevant en schitterend vertolkt door Tanaka in de hoofdrol. Engelse titel: MY LOVE HAS BEEN BURNING.

The Most Beautiful

1944 | Drama

Japan 1944. Drama van Akira Kurosawa. Met o.a. Takashi Shimura, Ichirô Sugai, Soji Kiyokawa, Takako Irie en Yoko Yaguchi.

Een van Kurosawa`s eerste films, met onder meer een propagandafilm over jonge arbeidsters die er door voorman Shimura (de ster van Kurosawa's IKIRU en SEVEN SAMURAI) toe worden aangezet in de wapenindustrie te gaan werken. De jonge Yaguchi is later met Kurosawa getrouwd. Pas in 1987 in Amerika uitgebracht.

Taki no shiraito

1933 | Drama

Japan 1933. Drama van Kenji Mizoguchi. Met o.a. Takako Irie, Tokihiko Okada, Suzuko Taki, Kumeko Urabe en Ichirô Sugai.

Een subliem melodrama van de in het genre moeilijk te overtreffen Mizoguchi. Shiraito, een jonge artieste, wordt verliefd op Kinya, die advocaat wil worden maar geen geld heeft om zijn studie te betalen. Ze schiet hem het geld voor en als ze genoeg heeft gespaard om hem te gaan bezoeken in Tokio probeert haar baas haar te bestelen. In haar woede vermoordt ze de man. Ze wordt gearresteerd. Als ze de rechtbank wordt binnengeleid ziet ze tot haar ontzetting dat Kinya de procureur is die haar zaak toegewezen heeft gekregen. Kinya wordt verscheurd tussen zijn beroepsplicht en zijn gevoelens van dankbaarheid voor Shiraito. Ook bekend als WHITE THREADS OF THE WATERFALL.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ichirô Sugai op televisie komt.

Reageer