Tony Kendall is acteur.
Er zijn 30 films gevonden.

Der Stein des Todes

1987 | Misdaad, Actiefilm, Erotiek

Duitsland/Sri Lanka 1987. Misdaad van Franz Josef Gottlieb. Met o.a. Heather Thomas, Albert Fortell, Siegfried Rauch, Tony Kendall en Brad Harris.

Een voorval uit de drugswereld leverde het verhaal voor deze pretentieloze film: de vriend van een aan een overdosis heroïne gestorven vrouw gaat er op uit om haar dood te wreken. Het verhaal dient uitsluitend als aanleiding voor actie- en seksscènes, die interessant worden door de exotische sfeer van Sri Lanka.

The Billion Dollar Fire

1979 | Avonturenfilm

Italië 1979. Avonturenfilm van Mircea Dragan. Met o.a. Stuart Whitmann, Radu Beligan, Tony Kendall, Ray Milland en Gordon Mitchell.

Een actiefilm zonder actie over de bluswerkzaamheden door een Amerikaans-Roemeens team van technische specialisten na sabotage aan een olieput ('s werelds grootste, met het oogmerk de olieprijs op te drijven) in de Sahara. Veel gepraat over de mogelijkheid van een milieuramp alsgevolg van het gebruik van springstof. Verveling is troef.

Le guignolo

1979 | Komedie, Misdaad, Actiefilm

Frankrijk/Italië 1979. Komedie van Georges Lautner. Met o.a. Jean-Paul Belmondo, Mirella D'Angelo, Carla Romanelli, Michel Galabru en Charles Gérard.

Een internationale kunstdief krijgt in het vliegtuig naar Venetië een koffertje in handen dat een microfilm bevat. Terwijl hij met een bevriende museumsuppoost zijn culturele diefstallen voortzet, zit zowel de Franse geheime dienst als een Arabische bende achter hem aan. Deze brengt ook nog aantrekkelijke dames in het spel. Zo mogelijk absoluut dieptepunt in Belmondo's filmcarrière, waarbij iedere fantasie is uitgeschakeld en alles alleen aanleiding is om hem talloze malen eerder vertoonde stunts en grappen met onuitstaanbare bravoure te laten uitvoeren. Bij deze ergernis dwingt zelfs zijn lenigheid op gevorderde middelbare leeftijd geen respect meer af. Regisseur en medespelers kijken passief toe. Scenario van Jean Herman. Camerawerk van Henri Decae.

Flic ou voyou

1979 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1979. Misdaad van Georges Lautner. Met o.a. Jean-Paul Belmondo, Michel Galabru, Georges Géret, Jean-François Balmer en Charles Gérard.

Nice wordt beheerst door een Corsicaanse gangsterbende die de politiecommissaris ongestraft doodt. Een commissaris van een speciale afdeling van de politie komt een onderzoek instellen, ontdekt dat de inspecteurs van de zedenpolitie connecties met de onderwereld hebben en schakelt hen en de gangsters uit. Belmondo in het voetspoor van Clint Eastwood als politieman die de wet in eigen hand neemt met een nog gewelddadiger methodiek dan de opponenten.

Zanna Bianca e il grande Kid

1978 | Western

Italië 1978. Western van Vito Bruschini. Met o.a. Tony Kendall, Fabrizio Marani, Lea Lander, Charles Templeton en Sandro Chiani.

Missouri, 1910. Het stadje Gallantin wordt geterroriseerd door een machtswellusteling die zich, om zijn macht te consolideren, de titel van sheriff aanmeet. Maar Frank James is er ook nog (Kendall), oudere broer van de beruchte Jesse James. Het plan en het gezag van de sheriff worden ook doorkruist door Kid (Marani), altijd vergezeld door Zanna Bianca - Witte Tand, een intelligente hond. Film, regie en spel kan je vergeten, maar die hond is verrukkelijk.

Yeti, il gigante del 20. secolo

1978 | Sciencefiction

Italië 1978. Sciencefiction van Gianfranco Parolini. Met o.a. Phoenix Grant, Jim Sullivan, Tony Kendall, Cliff Robert en Mimmo Crau.

In Groenland wordt de Verschrikkelijke Sneeuwman uit het Himalajagebergte in bevroren toestand aangetroffen. Eenmaal ontdooid zaait hij dood en verderf, totdat een meisje dat vriendschap met hem heeft gesloten hem overreedt terug te keren naar zijn natuurlijke omgeving. Dit schaamteloos KING KONG- plagiaat is verbazingwekkend amateuristisch in elkaar gezet.

La Dernière bourrée à Paris

1973 | Komedie

Frankrijk 1973. Komedie van Raoul André. Met o.a. Patricia Lesieur, Tony Kendall, Francis Blanche, Roger Coggio en Annie Cordy.

Onder invloed van de film LAST TANGO IN PARIS is de fantasie van een studente op hol geslagen. Ze verwart een Amerikaanse weduwnaar, die ze toevallig in een leeg appartement ontmoet, met Marlon Brando. Deze heeft echter potentieproblemen en vlucht voor haar avances. Deze banale parodie op Bertolucci's film moet het vooral hebben van dubbelzinnige grappen over boter - de held heeft een zuivelfabriek geërfd -, die nooit leuk worden, evenmin als de bekende reeks tweederangskomieken die op klompen door hun amechtige scènes baggeren.

El ataque de los muertos sin Ojos

1973 | Horror

Spanje 1973. Horror van Amando de Ossorio. Met o.a. Tony Kendall, Esperanza Roy, Fernando Sancho, Frank Braña en Loretta Tovar.

De leden van een eeuwenoude Tempelieren-orde herrijzen uit de dood om wraak te nemen op de nazaten van degenen die hen tot de brandstapel veroordeelden. Deze bij vlagen sfeervolle, tweede aflevering uit het zombie-vierluik van De Ossorio (verder omvattend LA NOCHE DEL TERROR CIEGO, EL BUQUE MALDITO en LA NOCHE DE LAS GAVIOTAS), lijkt vooral in de tweede helft nogal op NIGHT OF THE LIVING DEAD.

Las Garras de Loreley

1972 | Horror

Spanje 1972. Horror van Amando de Ossorio. Met o.a. Tony Kendall, Helga Liné, Silvia Tortosa, Josefina Jartin en Lolita Tovar.

Een Duits meisjesinternaat wordt geteisterd door een moordlustig monster, dat bij nader onderzoek niets minder dan de legendarische Lorelei blijkt te zijn. Zeer, zeer zwak. Ook bekend als THE LORELEY'S GRASP.

Io, Monaco... per tre carogne e sette peccatrici

1972 | Avonturenfilm, Western

Frankrijk/Italië 1972. Avonturenfilm van Sergio Carrone. Met o.a. Tony Kendall, Monica Teuber, William Berger, Gordon Mitchell en Felicita Fanni.

Uit een gevangenis in een onduidelijk Arabisch land ontsnappen zeven meisjes, die ogenblikkelijk te maken krijgen met geweldpleging, ontvoering, verkrachting en verraad. Deze ongelooflijk chaotische film boeit geen moment. Garrone regisseerde als Richard Jackson. USA: THREE BASTARDS AND SEVEN SINNERS.

I Giochi proibiti de l'Aretino Pietro

1972 | Erotiek

Italië 1972. Erotiek van Piero Regnoli. Met o.a. Femy Benussi, Tony Kendall, Rosemarie Lindt, Shirley Corrigan en Angela Covello.

Z[KA1]e[KA1]er losjesweg op Pietro Aretino (1492-1556) gebaseerde erotische verhalen, opgenomen in het bergstadje Gubbio, waar Zeffirelli zijn ROMEO & JULIA schoot, en gesitueerd in het Umbria anno 1550. Vier vrouwen worden tijdens een proces veroordeeld omdat zij vier mannen hebben bedrogen. Soms boertig, soms schunnig, vaak Decamerone-achtig maar meestal onbenullig.

Blood story

1972 | Western

Italië 1972. Western van Amasi Damiani. Met o.a. Tony Kendall, Femi Benussi, Philip McNamara, Piero Mazzinghi en Fortunato Arena.

Illinois, V.S. rond 1930. Vier gangsters vluchten na een bankroof naar het platteland. Hun wagen gaat kapot en ze lopen naar een verlaten stadje, waar ze onder vuur genomen worden door een andere bende. De twee hoofdmannen blijken elkaar echter te kennen en ze sluiten vrede. Dan verschijnen een predikant en zijn welgevormde dame ten tonele. Dit stel blijkt op zoek naar een goudschat, die ergens op het kerkhof van het stadje begraven moet liggen. Daar belandt tenslotte iedereen, na een vuurgevecht met de politie. Goedkoop gemaakte gangsterfilm volgens het aloude recept van de spaghetti-western: veel schieten en slecht acteren.

Rimase solo e fu la morte per tuti

1971 | Western, Actiefilm

Italië 1971. Western van Edward G. Muller. Met o.a. Tony Kendall, James Rogers, Dean Stratford en Sophia Camara.

Een standaardwerkje over een sheriff, die door toedoen van een bende in de gevangenis belandt, maar door zijn broer bevrijdt wordt. Samen wreken zij zich op de boosdoeners als deze een overval plegen; de obligate gewelddadigheid, bloed en actie die bij het genre horen. Edward G. Muller heet in werkelijkheid Edoardo Mulargia, die o.a de enkele Django-rolprenten maakte.

Kommissar X jagt die roten Tiger

1971 | Misdaad, Thriller

Italië/Duitsland 1971. Misdaad van Harald Reinl. Met o.a. Tony Kendall, Brad Harris en Gisela Hahn.

Zie: Jerry Cotton-serie.

I Vendicatori dell'Ave Maria

1970 | Western

Italië 1970. Western van Adalberto Albertini. Met o.a. Tony Kendall, Peter Thorris, Alberto Dell'Acqua, Ida Meda en Helen Parker.

Kendall, de sympathieke held uit de KOMMISSAR X-serie, heeft meer dan genoeg te doen om de orde te herstellen nadat hij als sheriff is aangesteld in een stadje dat geen wetshandhaver kende, en waar de Mexicanen op mensonterende wijze werden behandeld. Dat heeft al geleid tot een complete oorlog tussen de beide bevolkingsgroepen.

Django sfida Sartana

1970 | Western

Italië 1970. Western van Pasquale Squitieri. Met o.a. George Ardisson, Tony Kendall, Jose Torres, Bernard Faber en Adler Gray.

Het gebruikelijke gooi- en smijtwerk zoals dat in spaghetti-westerns plaatsvindt. Squitieri (schuilnaam William Redford) was tevens de scenarist. Zijn product is niet bepaald opwindend of spannend.

Liebesvögel

1969 | Drama, Erotiek, Thriller

Italië/Duitsland 1969. Drama van Mario Caiano. Met o.a. Christine Kaufmann, O.W. Fischer, Claudine Auger, Tony Kendall en Lidia Alfonsi.

Twee jonge echtparen schuilen op een nacht voor het onweer in het huis van een graaf en diens zuster. Op geheimzinnige wijze worden de vier jonge mensen door de erotische sfeer bevangen, zodat er geen ontkomen meer aan is. O.W. Fischer en Christine Kaufmann spelen de oversekste huiseigenaren.

L' Odio e il mio Dio

1969 | Western

Italië/Duitsland 1969. Western van Claudio Gora. Met o.a. Tony Kendall, Carlo Giordana, Herbert Fleischman, Gunther Philipp en Alberto Pozzilli.

Als tienjarige moest de held aanzien dat zijn broers opgehangen werden. Nu neemt hij het met de moordenaars van destijds op. Maar stuk voor stuk zijn het machtige jongens geworden, onder de vleugels van de sheriff. Een doorsnee-western.

Cerco de terror

1969 | Thriller

Spanje/Mexico 1969. Thriller van Luis Marquina. Met o.a. Libertad Leblanc, Tony Kendall, Carlos Piñar en Francisco Piquer.

Een jonge mooie vrouw trouwt met een zonderlinge arts om zijn geld. Een goed scenario dat teniet wordt gedaan door de middelmatige regie en vertolking.

Kommissar X - Drei goldene Schlangen

1968 | Mysterie, Actiefilm

Italië/Duitsland 1968. Mysterie van Roberto Mauri. Met o.a. Tony Kendall, Monica Pardo, Loni Heuser en Brad Harris.

Kendall en Harris slagen er ditmaal in een bende op te rollen die handelt in meisjes in Bangkok. Redelijk gemaakt - niet in de laatste plaats door de exotische beelden uit het verre oosten verteerbaar. Ook bekend als THREE GOLDEN SERPENTS.

Gangsters per un massacro

1968 | Misdaad

Italië 1968. Misdaad van Gianfranco Parolini. Met o.a. Tony Kendall, Brad Harris en Erika Blanc.

Een lekker spannend verhaal dat zich afspeelt in Montreal, Canada. Een gangster probeert zijn broer terug te vinden die er met de buit van een bankoverval vandoor is gegaan, maar de politie zit hem op de hielen. Als hij zijn broer - zijn evenbeeld - eenmaal gevonden heeft, vermoordt hij hem en neemt zijn identiteit aan om de politie om de tuin te leiden.

Kommissar X - Drei grüne Hunde

1967 | Mysterie, Actiefilm

Duitsland/Frankrijk/Italië 1967. Mysterie van Rudolf Zehetgruber. Met o.a. Tony Kendall, Olly Schoberova, Dietmar Schönherr en Brad Harris.

Kendall en Harris krijgen het aan de stok met een bende die een zending LSD in bezit wil krijgen die Harris bij zich heeft voor de NATO. Videotitel: KILL ME GENTLY.

Kommissar X - Drei blaue Panther

1967 | Mysterie, Actiefilm

Italië/Duitsland 1967. Mysterie van Gianfranco Parolini. Met o.a. Tony Kendall, Corny Collins, Siegfried Rauch, Brad Harris en Hannelore Auer.

Kendall en Harris ditmaal achter een juwelendief aan - en uiteraard de gestolen juwelen. Een doorsnee produktie uit deze serie die in Duitsland vrij populair was. Video titel: KILL, PANTHER, KILL.

Kommissar X - Jagd auf Unbekannt

1966 | Misdaad

Duitsland/Italië 1966. Misdaad van Gianfranco Parolini. Met o.a. Tony Kendall, Brad Harris en Maria Perschy.

Zie: Jerry Cotton-serie.

Kommissar X - In den Klauen des goldenen Drachen

1966 | Misdaad, Actiefilm, Mysterie

Duitsland/Italië 1966. Misdaad van Gianfranco Parolini. Met o.a. Tony Kendall, Brad Harris, Barbara Frey, Luisa Rivelli en Frank Littlewood.

Aan dit in het Verre Oosten spelende, gedateerde avontuur van Jo Louis Walker alias Kommissar X (Kendall) kunnen filmbuffs veel meer plezier beleven door een stamboom van de pseudoniemen aan te leggen en te zien wat er allemaal opduikt in de dwarsverbindingen van de cast-n-crew. Rex, die gespeeld wordt door Frank Littlewood, is in het echte leven regisseur Parolini. Het scenario is van Werner Hauff, Stefan Gommermann en Frank Kramer (die in werkelijkheid regisseur Parolini is) naar een verhaal van deze laatste twee, terwijl Hauff niet op de credits staat vermeld. Gebaseerd op de misdaadroman van Bert F. Island, die in werkelijkheid Paul Alfred Müller heet. Regisseur Frank Kramer, die op de aftiteling staat vermeld, is niemand minder Parolini hoogst persoonlijk. Het camerawerk is van Francesco Izzarelli. Eastmancolor, Mono. Zie ook: Jerry Cotton-serie.

Kommissar X - Drei gelbe Katzen

1966 | Misdaad

Italië/Duitsland 1966. Misdaad van Rudolf Zehetgruber. Met o.a. Tony Kendall, Brad Harris en Ann Smyrner.

Zie: Jerry Cotton-serie.

Fango sulla metropoli

1965 | Misdaad

Italië 1965. Misdaad van Henry Wilson. Met o.a. Dorian Gray, Marco Vassini, Tony Kendall en John Fisher.

Het verhaal speelt tussen 28 december en oudejaarsavond, wanneer drugssmokkelaars, die met een clandestiene klus bezig zijn, in aanraking komen met de politie. Tal van moorden en vele actiescènes in een voorspelbare en zwak geregisseerde film.

La frusta e il corpo

1963 | Horror, Romantiek

Italië/Frankrijk 1963. Horror van Mario Bava. Met o.a. Christopher Lee, Daliah Lavi, Tony Kendall, Ida Galli en Harriet Medin.

Baron Kurt Menliff (Lee) keert terug naar het voorvaderlijke slot aan de Baltische kust om de bruiloft bij te wonen van zijn sadistische broer (Kendall) met de schone, van zweepslagen genietende Nevenka (Lavi). De jonge bruid doodt echter haar gemaal; zijn broer wordt beschuldigd van moord. Weinig verhaal maar een prachtige belichting en enscènering van meester in het vak Mario Bava (1914-1980) die als John M. Old (of John Old jr.) regisseerde bijgestaan door Ubaldo Terzano, die de fotografie deed en in werkelijkheid David Hamilton heet. Een film in de traditie van zijn tijd die vooral gekenmerkt werd door de populaire Hammer-producties.

Die Flusspiraten vom Mississippi

1963 | Avonturenfilm

Italië/Duitsland/Frankrijk 1963. Avonturenfilm van Jürgen Roland. Met o.a. Hansjörg Felmy, Sabine Sinjen, Horst Frank, Brad Harris en Dorothy Parker.

Rond 1850 verenigen boeren, soldaten en Cherokee-indianen zich onder leiding van sheriff James Lively (Felmy) om een einde te maken aan de terreur van een langs de Mississippi opererende bandietenbende. U krijgt een paar spectaculaire actiesc[KA2]enes te zien en bijzonder fraaie Joegoslavische landschappen (waar deze film werd opgenomen), maar verder is de film zo amateuristisch ge[KA3]ensceneerd, dat alle spanning (en duidelijkheid) vervliegt.

Brenno, il nemico di Roma

1962 | Avonturenfilm

Italië 1962. Avonturenfilm van Giacomo Gentilomo. Met o.a. Gordon Mitchell, Ursula Davis, Massimo Serato, Erno Crisa en Tony Kendall.

Vierhonderd jaar voor Christus leidt Galliër Bronnus barbaarse aanval op decadent Rome. Tijdens hun dronken overwinningsroes ziet patriarch kans tot tegenaanval. In massascènes iets zorgvuldiger dan gemiddeld gemaakt spektakel, maar met al te verlekkerde bloederigheid. De decors zijn van bordpapier, de acteurs van hout.