Jane Gibson

Acteur

Jane Gibson is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Zelda

1993 | Komedie, Biografie

Duitsland/Canada/Frankrijk 1993. Komedie van Pat O'Connor. Met o.a. Natasha Richardson, Timothy Hutton, Jon De Vries, Daniel Gerroll en Spalding Gray.

Tegen het einde van WO I ontmoeten Zelda Sayre (Richardson) en Scott (Hutton) elkaar. Het is de volmaakte liefde, maar Zelda's vader ziet niet veel in de berooide jongeman met schrijversambities. Zijn eerste roman is een succes en Scott F. Fitzgerald wordt onthaald als het jonge genie van de Amerikaanse letteren. Ze kunnen nu trouwen. Het enige dat je van hun huwelijk kunt zeggen, is dat het erg turbulent is. Nostalgische, literaire film over een van de meest markante echtparen uit de jaren 1920, een periode waarin alles mogelijk leek te zijn. O'Connor is erin geslaagd om het swingende, jazzachtige tijdsbeeld van die periode goed in beeld te brengen en Richardson schittert in de titelrol, terwijl Hutton wat onderkoeld overkomt. Goed gestructureerd en erg Europees ogend scenario van Anthony Ivor en Benedict Fitzgerald. Wazige fotografie van Kenneth MacMillan.

Turnabout

1988 | Komedie

Canada 1988. Komedie van Don Owen. Met o.a. Judith Gault en Jane Gibson.

Kleinbudget-filmpje, in documentaire stijl gedraaide tragi- komedie over twee ex-vriendinnen in Toronto die elkaar na twintig jaar toevallig weer ontmoeten. De ene, Gault, is een goedhartige maar zich vervelende bourgeoise geworden, de andere, Gibson, een cynische ongelukkige sloerie. Eén ding hebben zij gemeen: zij hebben een afkeer aan hun resp. echtgenoten. Zij besluiten elkaars echtgenoten op te vrijen maar ook dat geneest hen niet van hun existentiële depressies.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jane Gibson op televisie komt.

Reageer