Jan van Raemdonck (1922): productie.
Er zijn 9 films gevonden.

Max et les bouffons

1999 | Romantiek

België​/​​Frankrijk 1999. Romantiek van Edouard Molinaro. Met o.a. Virginie Lemoine, Bruno Solo, Aurélien Wiik, Julie Legein en Marie Legein.

L'enfance volée

1995 | Drama

Frankrijk​/​​Zwitserland​/​​Nederland​/​​België 1995. Drama van Jean-Pierre De Decker. Met o.a. Marianne Basler, Roy Verhage, Hans Dagelet, Madi Broekman en Kim van Deene.

Nu de ouders van Benny Jaspers (Verhage) uit elkaar zijn wordt de jongen door zijn vader Lukas (Dagelet) naar de internationale school in Den Haag gezonden. Lukas die een internationale firma leidt die bedrijven koopt die op faling staan, wil dat zijn zoon zo vlug mogelijk in zijn voetstappen treedt. Hij beseft echter niet dat de jongen een dromer is die meer oog heeft voor vogels dan voor economische expansie. Op een dag ontdekt Lukas dat de jongen zijn horloge gestolen heeft. Benny komt in opstand en de enige die hem begrijpt is zijn moeder Julia (Basler). Knap psychologisch drama over een kind dat weigert om door zijn vader klaargestoomd te worden om zijn opvolger te zijn. Hij wil in de eerste plaats liefde, maar daarvoor heeft zijn vader het veel te druk, dus zoekt het kind een middel om zijn vader te bereiken. Goed gestructureerd scenario van Alain Leblanc en Ger Beukenkamp naar een verhaal van Leblanc. Achter de camera werd plaatsgenomen door Michel van Laer.

The Secrets of Love

1986 | Erotiek

Nederland​/​​België 1986. Erotiek van Harry Kümel. Met o.a. Michael Redfern, Tina Shaw, Lucienne Bruinooge, Michael Lees en Isabelle Strawa.

Drie erotische verhalen van de klassieke auteurs Marguerite de Navarre, Nicolas Restif de la Bretonne en Guy de Maupassant, respectievelijk een middeleeuwse klucht, een licht perverse achttiende-eeuwse pruikenkomedie en een erotische vaudeville uit de negentiende eeuw. Met vrij onbekende, maar daarom niet slechte acteurs en knappe meisjes. K[KA3]umel zorgt voor ironie, fraaie spiegeleffecten en literaire (Engelse) volzinnen die erbarmelijk zijn nagesynchroniseerd.

Wildschut

1985 | Thriller, Actiefilm, Misdaad

Nederland​/​​België 1985. Thriller van Bobby Eerhart. Met o.a. Josse De Pauw, Hidde Maas, Jack Monkau, Annick Christiaens en Chris Lomme.

Destijds maakte deze Belgisch-Nederlandse thriller naar het boek van Felix Thijssen wel wat los. Het gezin van Deleye wordt op hun afgelegen boerderij Wildschut in België gegijzeld door twee gewetenloze rotzakken. Ondertussen is de plaatselijke politieman op zoek naar twee ontsnapte overvallers van een casino net over de grens met Nederland. Filmkijkers van de Lage Landen schrokken nogal van het 'Amerikaans' aandoende harde geweld, tegelijkertijd is het acteerwerk over de hele linie bovengemiddeld. Vooral De Pauw als boerenvader en Maas als gangster zijn aan elkaar gewaagd. Gemaakt met een budget van 300 duizend gulden.

De Leeuw van Vlaanderen

1985 | Historische film, Romantiek, Drama

België​/​​Nederland 1985. Historische film van Hugo Claus. Met o.a. Frank Aendenboom, Jan Decleir, Julien Schoenaerts, Theu Boermans en Josine van Dalsum.

Aan het begin van de veertiende eeuw wordt het graafschap Vlaanderen overheerst door de Fransen. De Franse edelman Jacques de Chatillon oefent in Brugge een waar schrikbewind uit, en het volk komt onder leiding van Pieter de Coninck en Jan Breydel in opstand. De Vlaamse schrijver Hugo Claus verfilmde Hendrik Conscience's gelijknamige, epische roman over Vlaanderen dat rond 1300 in verzet kwam tegen de Franse overheersing. De film kreeg destijds niet veel handen op elkaar. Let op optredens van onder meer Ischa Meijer en Adriaan van Dis.

De Vlaschaard

1983 | Drama

België 1983. Drama van Jan Gruyaert. Met o.a. Vic Moeremans, René Van Sambeek, Dora van der Groen, Gusta Gerritsen en Dirk Celis.

Een generatieconflict over landbouwmethoden ontaardt in slaande ruzie als een boerenzoon niet alleen kritiek heeft op tijdstip en plaats van vlas zaaien maar het ook nog aanlegt met een boerenmeid. Scriptschrijver en regisseur Gruyaert wijfelt in De Vlaschaard, naar het gelijknamige boek uit 1907 van Stijn Streuvels, tussen het maken van een kunstfilm en een plattelandsdrama. Het resultaat is een wat onduidelijk verhaal met enkele mooie beelden. Men kan van alle vlas geen goed garen spinnen. Vic Moeremans won desondanks een Gouden Kalf voor zijn rol als boer.

Dokter Vlimmen

1978 | Drama

Nederland​/​​België 1978. Drama van Guido Pieters. Met o.a. Roger Van Hool, Peter Faber, Yolande Bertsch, Brigitte de Man en Chris Lomme.

Een generatieconflict over landbouwmethoden ontaardt in slaande ruzie als een boerenzoon niet alleen kritiek heeft op tijdstip en plaats van vlas zaaien maar het ook nog aanlegt met een boerenmeid. Scriptschrijver en regisseur Gruyaert wijfelt in De Vlaschaard, naar het gelijknamige boek uit 1907 van Stijn Streuvels, tussen het maken van een kunstfilm en een plattelandsdrama. Het resultaat is een wat onduidelijk verhaal met enkele mooie beelden. Men kan van alle vlas geen goed garen spinnen. Vic Moeremans won desondanks een Gouden Kalf voor zijn rol als boer.

De loteling

1973 | Drama

België 1973. Drama van Roland Verhavert. Met o.a. Jan Decleir, Ansje Beentjes, Gaston Vandermeulen, Gella Allaert en Bernard Verheyden.

De loteling van Roland Verhavert. Verfilmde literatuur, maar dan wel van 'de man die zijn volk leerde lezen', Hendrik Conscience. Een sociaal drama waarin Jan Decleir voor geld de plaats van een rijke jongeman in het leger inneemt en dat zwaar moet bekopen. Zijn geld wordt gestolen en door de slechte hygiëne raakt hij blind. Ansje Beentjes debuteerde in deze film als de verloofde van de arme soldaat.

Mira

1971 | Drama

België​/​​Nederland 1971. Drama van Fons Rademakers. Met o.a. Willeke van Ammelrooy, Jan Decleir, Carlos Van Lanckere, Mart Gevers en Josephine van Gasteren.

Die brug zal 'ons schoon gehucht aan stukken trekken!' schreeuwt een dorpeling van Schelde-dorp Waterhoek, in Belgisch Vlaanderen. Tijdstip is begin vorige eeuw, plaats van handeling een kroeg afgeladen met boze mannen, en regisseur Fons Rademakers speelt de hautaine notaris die een brug over de Schelde aankondigt. Ouderwets Rademakers-theatraal, maar een visueel gedenkwaardige kunststuk van oud versus nieuw – parallel verhaald door wereldse schoonheid Mira, de femme fatale van het dorp (glansrijk speelfilmdebuut Willeke van Ammelrooy). Gebaseerd op de roman De teleurgang van den Waterhoek van Stijn Streuvels, filmscenario van Hugo Claus.